به گزارش ایسنا، وبگاه آژانس بینالمللی انرژی اتمی، متن سخنرانی آغازین رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی را منتشر کرد که در بخش گزارش او درباره راستیآزمایی و نظارت آژانس در ایران آمده است: گزارش من درباره راستی آزمایی و نظارت در جمهوری اسلامی ایران ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل دربرگیرنده فعالیتهای مرتبط آژانس در چند ماه اخیر است. آژانس تا ۲۳ فوریه ۲۰۲۱، بر اجرای تعهدات هستهای ایران ذیل برجام نظارت و آن را راستیآزمایی کرده است. اگرچه، از آن تاریخ، این فعالیتها به طور جدی تحت تاثیر تصمیم ایران برای متوقف کردن اجرای تعهدات هستهای ایران تحت برجام، از جمله پروتکل الحاقی قرار گرفتهاند.
گروسی در ادامه گفت: شما گزارش من تحت عنوان معاهده پادمانی انپیتی با جمهوری اسلامی ایران را دریافت کردهاید. این گزارش تلاشهای آژانس را از زمان گزارش اخیرم درباره شفافسازی سوالات مربوط به صحت و کامل بودن اظهارات ایران تحت معاهده پادمانی و پروتکل الحاقی شرح میدهد که طبق مفاد بیانیه مشترک ۵ مارس ۲۰۲۲ میان آقای محمد اسلامی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران و من است.
او افزود: ما اقداماتی را که در این بیانیه مشترک تعیین شده بودند تکمیل کردهایم و نتیجهگیریام طبق بیانیه مشترک، در این گزارش آمده است. ایران توضیحی ارائه نداده است که در رابطه با یافتههای آژانس در سه محل اعلامنشده در ایران، از نظر فنی موثق باشند. ایران علاوه بر این آژانس را از محل یا محلهای فعلی مواد هستهای یا تجهیزات آلوده به مواد هستهای که در سال ۲۰۱۸ از تورقوز آباد منتقل شده بودند، مطلع نکرده است. تا زمانی که ایران توضیحات موثقی به لحاظ فنی درباره وجود ذرات اورانیوم با منشا انسانی در تورقوزآباد، ورامین و مریوان ارائه ندهد و آژانس را از تمامی محلهای وجود مواد هستهای یا تجهیزات آلوده به مواد هستهای مطع نکند، آژانس نمیتواند صحت و کامل بودن اظهارات ایران را تحت معاهده پادمانیاش تایید کند. بنابراین، مسائل پادمانی مربوط به این سه محل هنوز[حل نشده] باقی ماندهاند.
مدیرکل آژانس همچنین گفت: طبق روال قبلی و برای این که آژانس در موقعیتی قرار بگیرد که بتواند تضمین کند برنامه هستهای ایران منحصرا صلحآمیز است، آژانس آماده است بدون تاخیر، با ایران برای حل و فصل این مسائل دوباره همکاری کند.
انتهای پیام