بررسی «سیاهچاله‌ها و کرم چاله‌ها» در نشستی دانشجویی

انجمن علمی نجوم دانشگاه خوارزمی، نشست «سیاهچاله‌ها و کرم چاله‌ها و بررسی فعالیت‌های انجمن نجوم در سال های اخیر» را برگزار کرد.

به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، کرمچاله‌ها تونل‌هایی در فضا-زمان هستند که بر پایه‌ نظریه، سفر به هر جایی در فضا و زمان، یا حتی به جهان دیگر را امکان‌پذیر می‌کنند. نظریه‌ نسبیت عام اینشتین وجود کرمچاله‌ها را شدنی می‌داند ولی اینکه واقعا وجود دارند یا نه موضوع دیگری است.

یک کرمچاله از بسیاری جهات مانند یک سیاهچاله است. هر دوی این اجرام بی‌اندازه چگالند و کشش گرانشی‌ای بسیار نیرومندتر از اجرام هم‌اندازه خود دارند. تفاوت بزرگشان این است که از دید نظری، هیچ جرمی پس از گذشتن از افق رویداد یک سیاهچاله دیگر توان بازگشت نخواهد داشت (افق رویداد حدی است که در آن، سرعت گریز از کشش گرانشی سیاهچاله به اندازه سرعت نور می‌رسد) اما اگر جرمی وارد یک کرمچاله شود از دید نظری می‌تواند از آن بیرون برود.

پژوهشگران با فرضِ وجود داشتنِ کرمچاله‌ها به بررسی راه‌هایی برای تشخیص یک کرمچاله از یک سیاهچاله پرداخته‌اند. آنها بر ابرسیاهچاله‌ها (سیاهچاله‌های ابرپرجرم) که جرمی هم‌ارز میلیون‌ها تا میلیاردها برابر خورشید دارند تمرکز کردند. باور بر این است که این اجرام در قلب بسیاری از کهکشان‌ها لانه دارند.

این برنامه با حضور اساتید گروه نجوم دانشگاه خوارزمی، دوشنبه ۱۶ خرداد، ساعت ۱۱ الی ۱۳، در کتابخانه تخصصی دانشکده فیزیک دانشگاه خوارزمی برگزار شد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۳:۰۸
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1401031610937
  • خبرنگار :