چگونه از ایجاد حریق جلوگیری کنیم؟

مسئول روابط‌عمومی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهرکرد با اشاره به اینکه چند عامل اصلی در ایجاد حریق موثر هستند، گفت: بی‌توجهی به نکات ایمنی و عوامل موثر در ایجاد حریق، می‌تواند موجب بروز حادثه شود.

شهریار جعفریان در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص علل اصلی وقوع حوادث حریق، اظهار کرد: چند عامل در ایجاد حریق در ساختمان‌های مسکونی، اداری، تجاری و ... دخیل است که هر کدام از این عوامل به‌صورت جداگانه می‌تواند موجب ایجاد حریق شود، در ساختمان‌سازی امکاناتی نظیر آب، برق و گاز جزو ضرورت‌ها و لوازم آسایش محسوب می‌شود که اگر تاسیسات مرتبط با این امکانات به‌صورت صحیح نصب و مورد استفاده قرار نگیرد، می‌تواند موجب بروز حادثه شود.

مسول روابط‌عمومی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهرکرد افزود: بسیاری از لوازم خانگی مانند اجاق گاز، بخاری، آبگرمکن، ماکروویو و ... نیازمند اتصالات گاز هستند، اگر در نصب این اتصالات دقت کافی صورت نگیرد و مسائل ایمنی از جمله لوله‌کشی مناسب، فاصله لوله تا وسیله گازسوز، اتصالات و ... رعایت نشود، شاهد حادثه حریق خواهیم بود.

وی با بیان اینکه نشست گاز و ایجاد جرقه از جمله موارد عمده وقوع حریق در ساختمان‌ها است، توضیح داد: باید در نصب وسایل گازسوز موارد ایمنی مراعات شود.

جعفریان در ادامه با اشاره به اینکه شبکه برق ساختمان نیز می‌تواند یکی از علل ایجاد حریق باشد، گفت: اگر میزان برق مصرفی با مصرفی که کنتور اعلام می‌کند، یکسان نباشد، این مسئله می‌تواند موجب ایجاد جرقه و حریق شود، ساکنان باید به این مسئله توجه داشته باشند.

مسئول روابط‌عمومی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهرکرد در ادامه با بیان اینکه والدین نباید وسایل آتش‌زا مانند کبریت و فندک را در اختیار کودکان قرار دهند، یادآور شد: جنس وسایل موجود در خانه اعم از پرده، مبلمان، موکت، قالی و ... از پلی اکلیل است که این مواد قابلیت اشتعال دارند، کودک در حین بازی با این وسایل می‌تواند موجب ایجاد حریق در منزل مسکونی شود.

وی بیان کرد: قرار گرفتن اجاق گاز و پرده در کنار یکدیگر نیز یکی از عوامل ایجاد حریق در منازل مسکونی و واحدهای صنفی است، عموما باد موجب نزدیک شدن پرده به شعله و ایجاد حریق می‌شود.

جعفریان در ادامه با اشاره به انبارهای غیرمجاز در منازل و سطح شهر و روستاها، گفت: گاهی نگهداری برخی اجناس غیرضروری در این انبارها موجب ایجاد گرما و انتشار گازهای اشتعال‌زا می‌شود، نگهداری بنزین، گازوئیل، مواد نفتی، رنگ، چسب، ذغال و سایر مواد شیمیایی در کنار سایر وسایل می‌تواند موجب انتشار گاز و بخار و در نهایت حریق شود.

مسئول روابط‌عمومی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهرکرد توضیح داد: در انبارهای مجاز محل قرارگیری مواد سوختی مشخص است، اما عموما در انبارهای ضایعات غیرمجاز، ساختمان‌های مسکونی به انبار تبدیل شده و باتوجه به اینکه تنوع محصولات و عوامل موثر در حریق در این انبارها بالا است، شاهد وقوع حوادث حریق در این انبارها هستیم.

وی با بیان اینکه قرار دادن تلفن همراه در حال شارژ بر روی مبلمانی که در معرض نور شدید آفتاب قرار دارد نیز می‌تواند موجب ایجاد حریق شود، خاطرنشان کرد: باید به این مسائل توجه جدی صورت بگیرد، گرما یکی از عوامل ایجاد حریق است و اگر این گرما در کنار مواد اشتعال‌زا قرار بگیرد، می‌تواند موجب ایجاد حریق شود، مواد شوینده نیز گاز تولید می‌کنند و گرما می‌تواند در کنار این مواد موجب ایجاد حریق شود.

جعفریان تصریح کرد: باید وسایل گازسوز به‌صورت مرتب سرویس شود و در موقع نصب این وسایل، موارد ایمنی مورد توجه جدی قرار بگیرد.

مسئول روابط‌عمومی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهرکرد در پایان عنوان کرد: یکی از عوامل موثر در حریق خودروها عدم بازرسی به موقع شلنگ بنزین است، نشست بنزین موجب ایجاد حریق در خودروها می‌شود.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۱:۱۳
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1401031610766
  • خبرنگار : 50250