معاون فنی آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان همدان:

خاک شهرک فرهنگیان همدان در حال تقویت است

معاون فنی آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان همدان گفت: خاک منطقه فرهنگیان برای ساخت مسکن ملی، خاصیت روانگرایی دارد بنابراین به این نتیجه رسیدند به سمت ستون سنگی بروند و در حال تقویت خاک هستند.

مسعود مددیان در نشست "بررسی استحکام سازه های بتنی در پی ریزش ساختمان نیمه بتنی متروپل" در دفتر ایسنا، تصریح کرد: نظارتی بر آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت خصوصی، وجود ندارد و از آنجایی که خود سازنده باید آزمایشگاه را انتخاب کند، تعارض منافع وجود دارد و بهتر است سازمان نظام مهندسی این کار را انجام دهد.

مددیان اظهار کرد: مدل کار سپردن و انجام کار بیشتر مالی است تا اینکه به ارزیابی کیفی توجه شود. متأسفانه برای سازنده سازوکار نداریم و سرمایه‌گذار، سازنده است در صورتی که سرمایه‌گذار باید پول به متخصص بدهد تا کار دقیقی انجام شود.

وی با اشاره به ضعف واگذاری پروژه به آزمایشگاه‌ها افزود: سازوکار کشور این‌ شکلی است که خود ما به عنوان نهاد کنترل کیفیت نمی‌توانیم ورود کنیم چراکه دولتی هستیم و در سیستم مناقصه نمی‌توانیم رقم پایینی بدهیم، به علت اینکه ۴۰ نفر نیرو و سازوکار خاصی داریم اما برخی آزمایشگاه‌ها فقط یک نیرو دارند و مشخص است که رقم خیلی پایین‌تری می‌دهند و کار به صورت دقیق، انجام نمی‌شود.

معاون فنی آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان همدان در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: فعلاً در همدان زلزله شدید نداشتیم اما در بحران‌ها ممکن است، مشکلاتی ایجاد شود.

مددیان در رابطه با خاک زمین انتخاب شده برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن در شهرک فرهنگیان، توضیح داد: خاک آن منطقه خاصیت روانگرایی دارد بنابراین به این نتیجه رسیدند به سمت ستون سنگی بروند و در حال تقویت خاک هستند.

معاون اداره‌کل استاندارد استان همدان نیز در این نشست بیان کرد: اگر اسکلت و بتن هر کاری درست انجام نشود، ایراد دارد، ما قوانین خوبی داریم اما در اجرا با مشکلاتی مواجه هستیم.

محمد هاشمی با بیان اینکه ساختمان سازی جای رابطه نیست، تصریح کرد: اگر مسیر را درست طی کنیم، ضوابط بر روابط حاکم شود و درست ببینیم، با مشکلاتی همچون ساختمان متروپل مواجه نمی‌شویم.

وی با اشاره به اینکه کنترل و نظارت باید در حین فرآیند باشد، توضیح داد: ما استاندارد مصالح را کنترل می‌کنیم و نمونه‌برداری انجام می‌شود، از طرفی تولیدکنندگان را موظف کردیم که آزمایشگاهی برای کنترل کیفیت داشته باشند.

معاون اداره‌کل استاندارد استان همدان خاطرنشان کرد: سیمان، آجر، میلگرد، آهن و ایزوگام استاندارد اجباری دارد، فرآیند کنترلی برای آن انجام می‌شود و نمونه گیری و تست می‌کنیم اما بتن سخت‌تر است چراکه متغیر بوده و آیتم بالاست.

وی با بیان اینکه ۳۱ واحد بتنی همدان در وجود دارد، گفت: ۲۱ واحد پرونده استاندارد معتبر دارد و پرونده ۱۰ مورد را ابطال کردیم و مدام در حال کنترل هستیم. همدان جزء استان هایی است که در این مسائل مشکلات کمتری دارد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ / ۰۹:۵۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401031610665
  • خبرنگار :