به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، آمریکا و تایوان این طرح را روز چهارشنبه و تنها چند روز پس از آن اعلام کردند که واشنگتن این جزیره را از برنامه اقتصادی آسیا-متمرکز خود که برای مقابله با نفوذ فزاینده چین طراحی شده، شرکت نداد.
تایوان جزیرهای خودمختار است که چین آن را متعلق به خود دانسته و گزینه نظامی را برای بازپسگری آن نامحتمل ندانسته است. پکن از تعاملات فزاینده واشنگت و تایوان خشمگین شده و آن را مهمترین و حساسترین مسئله در رابطه چین-آمریکا میداند.
گائو فنگ، سخنگوی وزارت بازرگانی چین گفت: آمرکیا باید روابط تجاری و اقتصادی خود با تایوان را عاقلانه مدیریت کند تا از ارسال پیام اشتباه به جداییطلبان تایوان خودداری کند.
گائو گفت، پکن با هر نوع ارتباط رسمی کشورها با تایوان مخالفت میکند، از جمله گفتوگو و امضای توافقنامههای اقتصادی و تجاری که «ماهیت رسمی» داشته و معنای ضمنی آن به رسمیت شناختن «حق حاکمیت» تایوان باشد.
تایوان از این طرح جدید استقبال کرده و آن را نشانهای دیگر از حمایت واشنگتن میداند. این جزیره امیدوار است که طرح مذکور مسیر عضویت تایوان در چهارچوب اقتصادی هند - اقیانوس آرام آمریکا که هفته گذشته اجرا شد را هموار کند.
سو تسنگ چانگ، نخستوزیر تایوان روز پنجشنبه گفت که این جزیره «یک موقعیت کلیدی و بلامنازع در زنجیره تامین جهانی» دارد.
سو گفت، این مسئله «دولت واشنگتن را وادار به فهم این مسئله کرد که برای تحکیم مقاومت و امنیت زنجیره تامین جهانی، باید روابط تجاری و اقتصادی با ما را تقویت کند».
انتهای پیام