عابدین خرّم عصر پنجشنبه در جلسه شورای اداری استان که با حضور رییس جمهور برگزار شد اظهار کرد: مسئولان دولت سیزدهم زمانی امور را در دست گرفتند که کشور در شرایط بحرانی قرار داشت اما خوشبختانه با تکیه بر روحیهی جهادی و با گذشت حدود هشت ماه، در بسیاری از موارد نگرانیهای مردم برطرف شده است.
وی با جسورانه خواندن اصلاحات اقتصادی دولت و توزیع یارانهها، گفت: امروز شاهد آن هستیم که مردم در اصلاح مسیر اقتصادی کشور کنار دولت هستند و تصمیماتی که گرفته شد، اثرات خوب خود را نشان داده است.
وی با اشاره به وجود ۹ سد با پیشرفت بالای ۸۵ درصد در استان که ۱۱ سال معطل مانده بودند، افزود: امروز اقدامات و تصمیمات خوبی اتخاذ شده و با بهرهبرداری از آنها، ۳۰ هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت میرود و برای ۵۰ هزار نفر اشتغالزایی میشود.
خرّم اضافه کرد: تولید ۲۵۰ هزار تن محصولات باارزش اقتصادی بالا و تامین آب شرب و صنعت برای ۲۵ سال آتی و عبور از تنش آبی از دیگر نتایج بهره برداری از سدهای در دست ساخت در استان خواهد بود.
وی همچنین با اشاره به طرح انتقال آب ارس به تبریز، گفت: مجوز فاینانس این طرح در شورای اقتصاد و هیأت دولت تصویب شده و نیازمند توجه بیشتر از سوی رئیس جمهوری برای تسریع در عملیاتی شدن است.
وی به موقعیت راهبردی استان و همچنین مزایای ترانزیت و ظرفیتهای اشتغالزایی این بخش اشاره کرد و یادآور شد: طبق برنامه ریزی انجام شده، ظرف چهار سال آتی شبکه آزادراههای استان تکمیل و بهرهبرداری میشود.
استاندار آذربایجان شرقی گفت: ظرفیتهای بالقوهی بسیاری در استان وجود دارد که با حمایت دولت به بالفعل تبدیل میشوند که نمونه آن بخش معدن است که به دلیل عدم سرمایه گذاری مناسب در گذشته، دچار عقب ماندگی شده و امیدواریم این عقب ماندگیها جبران شود.
وی همچنین به افرایش ۳۳ درصدی صادرات در استان نیز اشاره کرد و گفت: در مدت زمان هشت ماهه از دولت سیزدهم، ۳۵۷ واحد راکد و نیمه راکد در آذربایجان شرقی به مدار تولید با اشتغال مجدد ۵۹۰۰ نفر بازگشته است.
وی همچنن به صدور پروانه تاسیس برای واحدهای تولیدی و صنعتی به ارزش ۵۰۰۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی سه هزار نفر اشاره کرد و گفت: واحدهای تولیدی استان با مشکل تامین برق روبرو هستند و پیشنهادمان برای رفع این مشکل، توسعهی شبکه انتقال برق در استان است.
خرّم در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیتهای بالای خودروسازی سبک و سنگین در استان اشاره کرد و خواستار ایجاد قطب سوم خودرو در این استان شد.
وی به تولید ۲۴ درصدی فولاد در استان نیز اشاره کرد و از دولت درخواست کرد، دستور برای تامین خوراک واحدهای تولیدی استان از معادن آهن کشور را برطرف کند تا این واحدها در آینده به مشکلی برنخورند.
وی بر تسریع در عملیات بهره برداری از کارخانه نفلین سینیت سراب نیز تاکید کرد و گفت: با بهره برداری از این واحد برای ۱۰ هزار نفر در منطقه به طور مستقیم و غیرمستقیم ایجاد اشتغال میشود.
وی همچنین بر اختصاص خط اعتباری ارزان قیمت به صنعت فرش و چرم در تبریز تاکید کرد و تعیین تکلیف کارخانه ماشین سازی و مشخص شدن خصوصی و یا دولتی بودن آن را خواستار شد.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین انتقال حساب شرکت ها، معادن و صندوق به استان را به مثابه جاری شدن خون تازه در رگهای اقتصادی استان عنوان کرد و گفت: تامین فاینانس و جبران عقب ماندگی قطار شهری تبریز و راه اندازی بندر خشک سهلان از مطالبات مردم و فعالان اقتصادی از دولت است که امیدواریم مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام