یک مسئول خبر داد:

ثبت ۲۳ هزار آزمایش در آزمایشگاه‌های ستادی شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک

مدیر آزمایشگاه‌های ستادی شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک گفت: ۲۳ هزار آزمایش در آزمایشگاه‌های ستادی شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک ثبت شد.

 محمد احمدی، اظهار کرد: طی سال گذشته آزمایشگاه سه‌گانه شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک موفق شد ۲۳ هزار آزمایش فنی و تخصصی را در سه آزمایشگاه "خاک و سنگ"، "مقاومت مصالح" و "شیمی و فیزیک" که شامل شش بخش دانه‌بندی و تراکم، مهندسی خاک، مکانیک سنگ و سنگ شناسی، بتن و فلزات و غیرمخرب، قیر و آسفالت و شیمی و فیزیک است به ثبت برساند تا نقش‌ آفرینی موثری در پروژه‌های عمرانی کشور داشته باشد.

وی با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۱۵۰۰ مورد پرونده آزمایشات فنی متناسب با درخواست‌های واصله تشکیل شده است، گفت: این آزمایشگاه با بهره‌گیری از ۲۵ نیروی متخصص، فنی و خبره و بهره‌برداری از تجهیزات و فناوری‌های پیشرفته و بروز دنیا خدمات منحصر بفرد خود را با هدف ارتقاء و کنترل کیفی پروژه‌های عمرانی به سراسر کشور ارائه می‌کند.

مدیر آزمایشگاه‌های ستادی شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک بیان کرد: هم‌اکنون در آزمایشگاه سه‌گانه شرکت، ۵۱۹ روش آزمون آزمایشگاهی، در زمینه‌های بتن و فلزات، قیر و آسفالت، مکانیک خاک و سنگ و شیمی بر اساس آخرین ویرایش استانداردهای بین‌المللی و ملی ایران درحال انجام است و سالانه به تعداد این روش آزمون‌ها با توجه به نیاز فنی کشور و فن‌آوری‌های نوین افزوده می‌شود.

احمدی ادامه داد: ارائه انواع طرح اختلاط آسفالت و بتن و مشاوره در خصوص انواع آزمایش‌های قیر و آسفالت، بتن و فلزات، مکانیک خاک و سنگ و شیمی، همکاری در تدوین آئین نامه‌­ها، استانداردهای مرتبط و همکاری در بروزرسانی تعرفه جدید خدمات ژئوتکنیک و مقاومت مصالح، همکاری در انجام کارهای پژوهشی و تحقیقات علمی و کاربردی مرتبط، از جمله اقدامات آزمایشگاه‌های سه‌گانه شرکت در سال گذشته بوده است.

وی با اشاره به برگزاری ۱۶ دوره آموزشی توسط کارشناسان آزمایشگاه‌های سه‌گانه شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک طی سال گذشته، گفت: این دوره‌های آموزشی در حوزه‌‎هایی شامل هفت دوره مقاومت مصالح، شش دوره مکانیک خاک و سنگ، دو دوره شیمی و فیزیک و یک دوره آموزشی فصل سه تعرفه برای کارشناسان بازاریابی و امور قراردادها و دو سمینار در زمینه GSI توسط کارشناسان آزمایشگاه‌های سه‌گانه ستاد برای معاونین فنی، کارشناسان استان‌ها و نیز ناظرین دستگاه‌های اجرایی طی سال گذشته برگزار شده است.

مدیر آزمایشگاه‌های ستادی شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک با اشاره به آمار عملکرد این آزمایشگاه در سال گذشته، اظهارکرد: تعداد پرونده‌های گزارش شده ۱۵۰۵ مورد پرونده گزارش، شامل ۴۳۹ مورد گزارش شیمی و فیزیک، ۷۶۳ مورد گزارش مقاومت مصالح شامل قیر و آسفالت، بتن، فلزات، ۳۰۳ مورد گزارش مکانیک خاک و سنگ، شامل دانه‌بندی و تراکم، مهندسی خاک و مکانیک سنگ و سنگ‌شناسی است.

احمدی عنوان کرد: مجموع انواع طرح‌های اختلاط آسفالت ارائه شده در سال ۱۴۰۰ برابر با ۳۴ طرح شامل انواع آسفالت گرم، انواع بازیافت سرد و گرم، طرح اختلاط آسفالت حفاظتی اسلاری سیل، طرح اختلاط آسفالت حفاظتی میکروسرفیسینگ و مجموع انواع طرح‌های اختلاط بتن برابر با ۶۲ طرح شامل بتن غلتکی، بتن شاتکریت، بتن خود تراکم، ساخت طرح با نسبت مشخص در آزمایشگاه‌های سه گانه در سال گذشته انجام شده است.

وی افزود: خدمات مهندسی ارائه شده توسط آزمایشگاه مکانیک سنگ و سنگ‌شناسی به تمام استان‌ها شامل ۱۴۶ مورد مطالعات زمین شناسی مهندسی نظیر برداشت میدانی و تهیه گزارش زمین‌شناسی مهندسی جهت مطالعات زمین لغزش، تهیه گزارش بخش لرزه ‌زمین‌ ساخت برای مطالعه طیف طرح زلزله، برداشت میدانی و حضور در جلسات فنی و آموزش GSI، بررسی فنی گزارش‌های GSI ارسالی از سوی استان‌ها از جمله اقدامات این آزمایشگاه در سال گذشته بوده است.

مدیر آزمایشگاه‌های ستادی شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک با اشاره به اینکه آزمایشگاه غیرمخرب در سراسر کشور ۴۰ کارشناس مستقر دارد، افزود: بخش غیر مخرب آزمایشگاه با ارائه خدمات فنی خود با ۲۰۰ دستگاه خاص، منحصربه فرد و به روز عضو انجمن غیرمخرب ایران بوده و توان ارائه خدمات کیفی خود را در آزمون‌های مختلفی شامل تعیین بازتاب نور خط کشی راه، تعیین بازتاب نور شبرنگ، اولتراسونیک بتن، چکش اشمیت، تعیین موقعیت و قطر آرماتور در بتن، تعیین پیش تنیدگی پیچ، بازرسی جوش به روش اولتراسونیک(UT) بازرسی جوش به روش چشمی (VT) ، مایع نافذ (PT)و ذرات مغناطیسی (MT)، تعیین ضخامت پوشش فلزات و تعیین دانستیه و رطوب خاکریزها و سازه‌های بتنی به روش هسته‌ای مطابق با استانداردهای داخلی و بین‌المللی را دارد.

احمدی یادآور شد: بخش غیر مخرب آزمایشگاه بتن و فلزات با انجام تعداد ۴۶۵ مورد مکاتبه با آزمایشگاه استان‌ها، سازمان انرژی اتمی، انجمن غیر مخرب ایران و ... نقش راهبری، هدایت، پشتیبانی و مشاوره در خصوص نقل و انتقالات بعضی از تجهیزات خاص در بین استان‌ها، کالیبراسیون و همکاری در تعمیر تجهیزات خاص در بین استان‌ها، ارسال فرم گزارش و دستورالعمل آزمون‌های غیرمخرب به استان‌ها، انجام مصاحبه فنی و تایید فنی کارشناسان غیرمخرب استان‌ها، ارسال فیلم به پرتوکاران و سازمان انرژی اتمی و ارسال نتایج آن‌ها به استان‌ها، دریافت گواهینامه سطح یک صلاحیت خدمات آزمایش‌های غیرمخرب از انجمن غیرمخرب و ... را انجام می‌دهد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۹ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۹:۵۴
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1401030906902
  • خبرنگار : 50177