لزوم مبارزه با بیماری بلاست برنج در مازندران

مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد با اشاره به اینکه بیماری بلاست سبب کاهش میزان محصول و افزایش درصد شکستگی دانه‌ها هنگام تهیه برنج می شود، بر ضرورت مبارزه تلفیقی برای پیشگیری و کاهش خسارت بیماری و افزایش کمی و کیفی محصول برنجکاران استان مازندران تاکید کرد.

محمد هادی زاده با بیان اینکه بلاست، یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مهم قارچی در برنج محسوب می‌شود که در مناطق برنج‌ خیز روی ارقام محلی حساس بروز می‌کند، اظهار کرد: متخصصان امر، بر لزوم مصرف کودهای پتاسه و سیلیکاته برای پیشگیری و کاهش خسارت بیماری و افزایش کمی و کیفی محصول برنج تاکید می‌کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد با اشاره به اینکه بیماری بلاست سبب کاهش میزان محصول می‌شود گفت: درصد شکستگی دانه‌ها هنگام تبدیل افزایش می‌یابد، که در این حالت ضرورت مبارزه تلفیقی برای پیشگیری و کاهش خسارت بیماری و افزایش کمی و کیفی محصول مورد تاکید است.

بهترین زمان مبارزه با بیماری بلاست برنج

هادی زاده با بیان اینکه در مرحله رویشی اواسط پنجه‌زنی تا حداکثر پنجه زنی و مشاهده علائم بیماری روی برگ‌ها و در مرحله زایشی با ظهور ۲۰ تا ۲۵ درصد خوشه‌ها تا قبل از سفت شدن دانه‌ها مبارزه انجام شود، گفت: برای نتیجه‌ دهی بهتر مبارزه با بیماری بلاست برنج، مبارزه شیمیایی پس از برطرف شدن شبنم ضروری است.

وی به کشاورزان توصیه کرد: با یکی از سموم توصیه شده مانند تری سیکلازول به میزان ۰.۵ کیلوگرم، وین به میزان ۴۰۰ سی سی، ناتیوو به میزان ۱۶۰ گرم، ویستا به میزان ۰.۵ کیلوگرم و فوجی وان به میزان ۱.۲۵ لیتر در هکتار علیه بیماری بلاست برنج استفاده شود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۸ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۳:۵۸
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1401030805808
  • خبرنگار :