به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، ایالات متحده از ششم تا دهم ژوئن در لسآنجلس میزبان نشست "قاره آمریکا" خواهد بود و تاکید کرده که از دولتهای ونزوئلا یا نیکاراگوئه دعوت به عمل نمیآورد. هماهنگکننده این نشست تاکید کرده که کاخ سفید باید درباره دعوت از کوبا هم تصمیمگیری کند اما از فعالان جامعه مدنی کوبا خواسته شده تا در این نشست شرکت کنند.
میگوئل دیاز-کانل، رئیسجمهوری کوبا به تازگی گفته که حتی اگر از او دعوت شود، تحت هیچ شرایطی در نشست لسآنجلس شرکت نخواهد کرد. همچنین عصر جمعه یک فعال کوبایی گفت که امنیت کشورش به او اطلاع داده که اجازه شرکت نخواهد داشت.
این ۱۰ کشور موسوم به بلوک آلبا از جمله کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه، با صدور بیانیهای از هاوانا گفتند که آنها "محرومیت و رفتار تبعیضآمیز از سوی نشست قاره آمریکا در لسآنجلس را محکوم میکنند."
علاوه بر این، آنها محرومیت برخی از کشورها را "خودسرانه، ایدئولوژیکی و با انگیزه سیاسی" توصیف کرده و گفتند این تصمیم یکجانبه عقبگرد تاریخی جدی در روابط نیمکرهای است.
اندکی پیش از آن، نیکولاس مادورو، رئیسجمهوری ونزوئلا در صحبتهایی نشست آتی لسآنجلس را "بیهدف و عجیب و غریب" توصیف کرد. او از اقدام دیگر کشوها نظیر مکزیک که عضو آلبا نیست، بابت "قیام برای بیان حقیقت از سوی کل قاره" را ستود.
کاخ سفید و وزارت خارجه آن واکنشی نشان ندادهاند.
آندرس مانوئل لوپز اوبرادور، رئیسجمهوری مکزیک در کنار رهبران بولیوی و دیگر کشورها به بایکوت این نشست در صورت محروم شدن دیگران تهدید کردهاند.
به تازگی رویترز تاکید کرده است که ۱۳ کشور از ۱۴ کشور جامعه کارائیبی که شامل کوبا نمیشود، قصد دارند در نشست لسآنجلس شرکت کنند.
ایالات متحده مشخص نکرده است که کدام یک از فعالان جامعه مدنی کوبا به نشست آمریکا دعوت شدهاند.
با این حال سیلی گونزالس، از کارآفرینهای کوبایی که زمانی جزو یک گروه مخالف بود، تصویری از دعوتنامه خودش در رسانههای اجتماعی منتشر کرده و گفت که امنیت کشور کوبا به او اطلاع داده بابت پروندهای مرتبط با فراخوان اعتراضات در نوامبر اجازه ندارد ویزای آمریکا بگیرد.
دولت کوبا در این رابطه اظهارنظر نکرده است. گونزالس در توییتر گفت که قصد داشته شنبه از هاوانا به مقصد آمریکا برود. وزارت خارجه آمریکا هم درباره وضعیت گونزالس اظهارنظری نکرده است.
انتهای پیام