"سعید جاویدبخت" در گفتوگو با خبرنگار ایسنا افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون تنها دو مورد آتش سوزی در جنگل های استان (شلالدون باشت و بلوط بنگان کهگیلویه) رخ داده است که در پی این آتش سوزی ها حدود یک هکتار جنگل و مرتع طعمه حریق شد.
وی اظهارکرد: این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل ۳۷۵ از جنگل های استان در آتش سوخت.
مدیرکل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: طی سال جاری برنامهریزیهای لازم صورت گرفته، تیم های کمکی ادارات و تیمهای واکنش سریع جهت اطفای حریق جنگل ها در مواقع لازم تشکیل شده است و امیدواریم با کمک نیروهای داوطلب، مردمی و تشکل های مردم نهاد بتوانیم هنگام آتش سوزی در سریعترین زمان ممکن آتش را مهار و خاموش کنیم.
جاویدبخت با بیان اینکه هم اکنون با کمبود نیرو در استان مواجه هستیم که این مسئله در مهار آتش سوزیها نیز موثر خواهد بود، تصریح کرد: در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد به ۱۰۷ دیدبان موقت جهت دیدبانی عرصههای منابع طبیعی استان ۵۵۰ هزار هکتار از عرصههای جنگلی حادثهخیز نیاز داریم.
170 نیرو نیاز داریم
وی ادامه داد: متاسفانه از لحاظ نیروی انسانی با کمبود جدی مواجه هستیم به طوری که برای ۲۴ پاسگاه میزبانی باید حداقل ۴۸ نفر نیرو داشته باشیم اما متاسفانه با مشکل و کمبود جدی در این خصوص مواجه هستیم.
مدیرکل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: در مجموع برای پاسگاههای قرقبانی، ایست و بازرسی و دیدبانی در استان حداقل به ۱۷۰ نفر نیرو نیاز داریم.
عمدی بودن عمده آتش سوزی جنگلهای استان کهگیلویه و بویراحمد
جاویدبخت در خصوص بیشترین عامل آتش سوزی جنگلهای استان کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: بیشترین عامل آتشسوزی جنگلهای استان عامل انسانی است که بخشی از آن برای دست درازی به منابع طبیعی و بخشی نیز غیرعمدی است البته عمده آتش سوزی جنگلهای استان کهگیلویه و بویراحمد عمدی است.
وی اظهارکرد: در مقابل افراد تخریب کننده منابع طبیعی و جنگل ها و عاملان آتش سوزی جنگل های استان خواهیم ایستاد، به دستگاه قضایی معرفی خواهیم کرد و گذشت نمی کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: استان کهگیلویه و بویراحمد کوهستانی و صعب العبور است که این مسئله امکان اطفای آتش را سخت میکند بنابراین از مردم، دهیاران، شوراها، تشکل های مردم نهاد و همه دستگاهها انتظار داریم که در هنگام آتش سوزی جهت حفظ این سرمایه ارزشمند بیش از پیش به کمک منابع طبیعی بیایند.
یک بالگرد در استان کهگیلویه و بویراحمد مستقر شود
جاویدبخت افزود: در صورتی که آتش سوزی که بزرگی در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد رخ دهد با کمبود جدی تجهیزات، امکانات و نیرو مواجهیم که هم برای تجهیزات و امکانات و هم پشتیبانی نیاز به اعتبار ویژه داریم.
وی تصریح کرد: با توجه به کوهستانی بودن استان برای به موقع رسیدن در محل آتش سوزی جنگل ها نیاز است که یک فروند بالگرد در استان کهگیلویه و بویراحمد که دارای ۸۵۶ هزار هکتار جنگل و یکی از قطبهای جنگلی کشور محسوب می شود، مستقر شود تا شاهد خسارات ناشی از آتش سوزی ها کمتر شود.
مدیرکل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: رسانه از جمله صدا و سیما و خبرگزاری ها برای حفاظت و مراقبت از جنگلها و منابع طبیعی استان و همچنین در زمینه پیشگیری و کمک به مهار و خاموش کردن آتش سوزی جنگلها می توانند کمک کار موثری برای ما باشند و از انتقادهای سازنده آنها استقبال می کنیم.
گفتنی است که طی سال ۱۴۰۰ بیش از یک هزار و ۹۳۰ هکتار از جنگلهای منابع طبیعی و محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد در آتش سوخت.
انتهای پیام