به گزارش ایسنا، بیت الله برقراری در نشست خبری که به مناسبت فرا رسیدن سوم خرداد، هفدهمین سالروز تاسیس صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر ترتیب داده شده بود اظهار کرد: امروز صندوق وارد هفدهمین سال تاسیس خود شد. این صندوق یکی از برکات و مولود نظام جمهوری اسلامی ایران است و در راستای اصل ۲۹ قانون اساسی که بیمه را حقی همگانی دانسته تاسیس شده است.
وی افزود: بیش از دومیلیون از جامعه هدف صندوق تحت پوشش بیمه قرار گرفتهاند و با اقدامات انجام شده ضریب نفوذ ما ۱۵ درصد افزایش یافته است.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با اشاره به اینکه صندوق هم جوان و هم پویا و توانمند است گفت: اولین رویکرد ما حاکمیتی است، بر این اساس تلاش می کنیم کسانی که میتوانند عضو صندوق شوند و شرایطش را دارند تحت پوشش قرار بگیرند. در وضع مطلوبی از حیث پایداری صندوق هستیم و ضریب پشتیبانی یک به ۱۰ است و به ازای هر ۱۰ نفر بیمه پرداز، یک نفر بازنشسته است.
برقراری ادامه داد: برنامه توسعه و استراتژی صندوق را مبتنی بر نگاه علمی و محاسبات اکچوئری تدوین کردهایم و معتقدیم اگر مبتنی بر همین رویکرد حرکت کنیم نه تنها پایداری صندوق حفظ خواهد شد بلکه میتوانیم جامعه تحت پوشش را نیز افزایش دهیم.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با بیان اینکه بیش از ۲۹ پروژه استراتژیک ذیل برنامه تعریف کرده ایم که به تدریج طی پنج سال اجرایی خواهد شد گفت: توسعه نظامهای دانش بنیان در فرایندهای مالی و اقتصادی، توسعه نظام دانش بنیان در فرایندهای توسعهای، اشتغال، سرمایه انسانی و سازمانی از جمله محورهای برنامه مذکور هستند.
وی ادامه داد: یک سوم جمعیت کشور، جامعه هدف ما هستند که باید تحت پوشش صندوق قرار بگیرند. این جامعه هدف حدود ۹ تا ۱۰ میلیون نفر را شامل میشود. بیش از دو میلیون نیز عضو فعال بیمه شده داریم و با این حساب حدود هفت میلیون نفر از جامعه هدف ما تحت پوشش نبوده و عضو هیچ صندوقی نیستند که در صدد پوشش این افراد هستیم که در این صورت به سمت رفع فقر حرکت کرده ایم.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با اشاره به هدفگذاری برای جذب یک میلیون نفر بیمه شده جدید طی یکسال آینده گفت: در این صورت بیش از ۷۰ درصد رشد خواهیم داشت.
برقراری افزود: این صندوق بر اساس سطوح درآمدی حق بیمه دریافت میکند و بالاترین سطح درآمدی ما که سطح هشت است دومیلیون و ۶۶۰ هزار تومان است که حق بیمه آن ۱۳۳ هزار تومان در ماه میشود. دولت هم به عنوان سهم قانونی دوبرابر این مبلغ را تقبل کرده و به صندوق می پردازد. حق بیمه ها طوری تعیین شده که همه جامعه هدف با هر شرایطی از عهده پرداخت آن بر بیایند. کمترین سطح حق بیمه در کمترین سطح درآمدی نیز ۵۰ هزار تومان است.
وی افزود: مستمری های بازنشستگی نیز متناسب با همین حق بیمه تعریف میشود. ما تلاش میکنیم به سمت کفایت مستمری حرکت کنیم، لذا امسال سطوح درآمدی را ۶۰ درصد افزایش دادیم که در طول فعالیت ۱۷ ساله صندوق، بی سابقه بوده است. سعی میکنیم هر سال سطوح درآمدی را به نحو مناسبی افزایش دهیم.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با اشاره به تلاش برای ارتقای توانمندی کارگزاران صندوق عنوان کرد: درآمد کارگزاریها امسال ۵۰ درصد رشد پیدا کرده است. اقدام دیگر مکانیزه کردن نقل و انتقال سوابق بیمهای بوده که موجب صرفه جویی ۳۰۰ میلیارد تومانی شده است. همچنین مصوب کردیم هزینه کفن و دفن برای بیمه شدگان لحاظ شود.
برقراری اضافه کرد: تفاهم نامههایی با دستگاههای مختلف به منظور بهبود روند پوشش بیمهای جامعه هدف منعقد شده است.
وی با بیان اینکه سنوات سربازی به عنوان سوابق حق بیمه محاسبه نمیشد که مراحل تصویب آن در وزارت کار طی شده و به زودی ابلاغ خواهد شد که امکان خرید و احتساب سابقه سربازی مهیا شود گفت: بیش از ۱۸۰۰ کارگزاری داریم که در خط مقدم، کار مردم را انجام میدهند و از خود مردم هستند و در واقع مردمی سازی انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد پرتفوی مالی شرکتها در بورس است و عملکرد مالی ما بسیار شفاف است، درباره مطالبات صندوق از دولت اظهار کرد: معمولا پنج درصد حق بیمه را از بیمه شده دریافت می کنند، دولت سهم قانونی اش را می پردازد، اما ۱۱ هزار میلیارد تومان از دولت طلب داریم که اگر یک درصد از سهام پتروشیمی خلیج فارس یا موارد دیگر را به ما بدهند مطالبات ما به حداقل می رسد.
برقراری ادامه داد: مطالبات رقم بالایی در کلان برای دولت نیست؛ اما برای صندوق مبلغ قابل توجهی است و باید پیگیری کنیم و اجازه ندهیم که باقی بماند و انباشته شود. دولت بودجه ما را امسال ۳۵ درصد افزایش داده است، سال گذشته تخصیص ۱۰۰ درصد گرفتیم و در تلاشیم امسال نیز تخصیص ۱۰۰ درصدی بگیریم.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با بیان اینکه بر اساس آخرین آمار به طور دقیق دو میلیون و ۳۷۴ هزار و ۱۳ بیمه شده فعال داریم، گفت: از این تعداد یک میلیون و ۸۵۰ هزار و ۵۲۸ نفر مرد و ۵۲۳ هزار و ۴۸۵ نفر زن هستند.
انتهای پیام