یعقوب هوشیار سه شنبه، سوم خردادماه در اختتامیه همایش ملی "جلوههای جهادی شهیدان آقا مهدی باکری و حاج قاسم سلیمانی در مدیریت شهری"، اظهار کرد: نگاه اجمالی به مدیریت جهادی در کلام مقام معظم رهبری نشان میدهد که ایشان در سالهای اخیر این الگوی مدیریتی را با چند کدواژه بسیار مهم گوشزد کردهاند. مدیریتی که جان مایه آن در وهله نخست خدمت خدایی با تاثی از انبیا و اولیای الهی است.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه تلاش بی وقفه به همراه خطرپذیری رکن اساسی مدیریت جهادی است، افزود: پیشرفت و امید به آینده، نیروی محرکه و حضور در میدان ضرورت این سبک مدیریت است.
وی ادامه داد: جمع بندی کدواژههای ارزشمند مدیریت جهادی کافی است تا دو گوهر بی بدیل انقلاب و دفاع مقدس یعنی حاج قاسم سلیمانی و آقا مهدی باکری را به عنوان دو نماد و شایسته مدیریت جهادی به یاد بیاوریم.
هوشیار گفت: تاثیرگذاری و ماندگاری حیات این دو شهید ریشه در مدیریت ایمانی دارد؛ مدیریتی که دارای سبقه تاریخی بوده و بنیاد اصلی آن به بعثت نبی اکرم (ص) و سیره ائمه (ع) و معصومین (ع) بازمیگردد.
وی با اشاره به شاخصههای زندگی حضرت علی (ع)، اظهار کرد: زندگی امام علی (ع) با حضور در بطن مردم، ساده زیستی و همدلی با مردم، نظارت مستمر بر کار مدیریت، فسادستیزی و قاطعیت در برخورد با متخلفان پیوند دارد و وقتی به زندگی شهیدان باکری و سلیمانی نگاه میکنیم، متوجه میشویم که این برزگواران مصادیق دقیقی از سیره عملی امیرالمؤمنین(ع) هستند.
وی افزود: شهید باکری با مسئولیت ریاست شهرداری در ارومیه برای نسل امروز مصداق بارز مدیریت جهادی است. تلاش بی وقفه این شهید در شهرداری، الگوی درخشان جهادی برای نسلهای متمادی بوده که این الگو در سالهای بعد در مناطق محروم جنوب توسط سردار سلیمانی تجلی یافت.
شهردار تبریز گفت: سرمنشا این الگو، ایمان محوری و تلاش در راستای صلاح و رفاه جامعه و مقصد نهایی آن، شهادت و سعادت ابدی است.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه با وجود برگزاری نشستها و برنامههای متعدد در حوزه مدیریت شهری باید قبول کنیم که از آرمانهای اصلی این سبک مدیریتی فاصله چشمگیری داریم. طرح این موضوع از سوی مقام معظم رهبری، اقدامی هوشمندانه برای نیل به سند ایرانی اسلامی پیشرفت بوده است اما باید ببینیم که ما در تحقق این سند چقدر پیشرفت داشتهایم و مدیریت جهادی در قوانین اداری و گفتمان سازی ما چقدر شکل گرفته است.
وی گفت: شهرداریها به عنوان جبهه نخست خدمت به مردم از بهترین بسترهای شکل گیری و شکوفایی مدیریت جهادی به شمار میروند اما این در حالی است که ما هنوز نتوانستیم شناخت دقیقی از سرمایههای انسانی خود داشته باشیم و صرفه جویی را به عنوان یک ارزش اخلاقی و وظیفه سازمانی در سازمان مدیریت شهری به اعتلا برسانیم.
وی تاکید کرد: بخش عظیمی از تکالیف خدماتی ما همچنان به دور از خلاقیت و متکی به راهکارهای سنتی است و سیمای بشری شهر ما از هویت ایرانی اسلامی فاصله گرفته است.
هوشیار اظهار کرد: مدیریت ما باید مبتنی بر مدیریت در میدان باشد و اگر سختی و کم کاستی وجود دارد، مدیر باید در وهله نخست پاسخ بدهد، در غیر این صورت، مدیریت صرفا بروکراتیک هرقدر هم که دقیق باشد، نخواهد توانست سیستم را به تعالی برساند.
وی افزود: اگر امروز میبینیم که از نیروهای قدیمی لشکر عاشورا، از سپاه قدس گرفته تا کودکان دهه نودی نام حاج قاسم سلیمانی و آقا مهدی باکری را ذکر میکنند، ریشه در سلوک معنوی این دو چهره جاودان انقلاب اسلامی دارد.
وی خاطرنشان کرد: خط صلح مجاهدت از نخستین روز انقلاب اسلامی تا به امروز یک خط نامتناهی است.
در ادامه حجت الاسلام رسول برگی، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز نیز گفت: یکی از مصادیق قرآنی شهیدان سلیمانی و باکری این بود که از سرزنش هرکسی نترسیدند.
وی افزود: اوایل انقلاب، افرادی بودند که به اسم دین و انقلاب تندروی میکردند و حتی اصرار داشتند که شهید حمید باکری باید توبه نامه بنویسد و نقشه میکشیدند تا شهید مهدی باکری را از سپاه بیرون کنند.
وی ادامه داد: بی بلادهای خبیث غرب زدهای هم بودند که وقتی سردار سلیمانی در سوریه میجنگید، اصرار کردند تا اعتقاد وی را نسبت به مقاومت منصرف کنند اما نه آقا مهدی باکری و نه حاج قاسم سلیمانی با سرزنش دین مداران کج اندیش و القائات غرب زده از اهدافشان دور نشدند.
انتهای پیام