به گزارش ایسنا، حوالی ساعت ۱۲:۳۰ روز دوشنبه دوم خرداد بود که ساختمان ۱۰ طبقه معروف به متروپل در منطقه ته لنجی امیری آبادان فروریخت. حادثهای که خیلی زود آنچه که در آخرین روز دی ماه سال ۱۳۹۵ در تهران و برای ساختمان پلاسکو رخ داده بود را به اذهان متبادر کرد و احتمالا به همین دلیل هم خیلی زود فراگیر شد و به تیتر یک رسانهها آمد. البته تفاوتهایی میان دو حادثه وجود داشت که پس از پایان عملیات میتوان آن را به طور دقیق ارزیابی کرد، اما در حال حاضر میتوان گفت که حجم آوار ساختمان متروپل بسیار بیشتر از آوار پلاسکو است و البته آتشسوزی در پلاسکو عملیات در این ساختمان را با دشواریهای بیشتری روبهرو کرده بود.
در پی این حادثه علاوه بر دستور رسیدگی رییس جمهور برای تسریع امدادرسانی، وزیر کشور، معاون اقتصادی رییس جمهور، رییس جمعیت هلال احمر و رییس سازمان مدیریت بحران کشور برای بررسی حادثه عازم آبادان شدند و جلسه اضطراری مدیریت بحران شبانه با حضور وزیر کشور برگزار شد.
پیرحسین کولیوند، رییس جمعیت هلال احمر درباره آخرین وضعیت از امدادرسانی در ساختمان متروپل آبادان که حوالی ۱۲:۳۰ روز گذشته دچار ریزش شد، گفت: عملیات امدادرسانی با تمام توان در حال انجام است. پس از جلسهای که با حضور وزیرکشور، رییس سازمان مدیریت بحران کشور، استاندار و ... برگزار شد، تصمیمات خوبی در این زمینه اتخاذ کردیم و تقسیم بندی بهتری هم انجام شد و بنا شد تا گروه ها اقدامات تخصصی خود را انجام دهند.
نجات ۷ تن از سوی سگهای زندهیاب
وی افزود: وسعت حادثه ریزش ساختمان تجاری آبادان، سنگین است، سازه کاملا فروریخته و ۳۲ نفر مصدوم و ۱۰ جانباخته داشتیم که مصدومان به بیمارستان منتقل شدهاند و با تلاش و حضور تیمهای آنست سگهای زندهیاب و استفاده از دستگاههای زندهیاب هلالاحمر، هفت نفر از زیر آوار نجات پیدا کردهاند.
وی ادامه داد: با تمام توان امدادرسانی ادامه خواهد داشت و با برنامه ریزی که به تازگی صورت گرفت فکر میکنم سرعت امدادرسانی افزایش پیدا خواهد کرد تا به امید خدا با استفاده از تمام امکانات بتوانیم اقدامات را انجام دهیم.
رییس جمعیت هلال احمر افزود: در جلسه با وزیرکشور راهکارهای افزایش سرعت امدادرسانی و دسترسی به زیرزمین ساختمان متروپل آبادان بررسی و نتایج خوبی حاصل شد.
آتشنشانان تهران در متروپل چه میکنند؟
همچنین سید جلال ملکی، سخنگوی سازمانآتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران که همراه با ۵۰ آتشنشان و تجهیزات امدادی به آبادان سفر کرده از ورود اولین گروه از آتشنشانان به محل حادثه خبر داد و به ایسنا گفت: گروه ارزیاب آتشنشانی به محض حضور در محل اقدامات خود را در هماهنگی با ستاد بحران حادثه ریزش ساختمان متروپل آغاز کرد. تا دقایقی دیگر تجهیزات و امکانات سنگین آتشنشانی نیز به محل میرسد و عملیات آغاز خواهد شد.
ملکی با بیان اینکه تا هر زمانی که لازم باشد، عملیات آتشنشانی در این محل ادامه خواهد داشت، درباره اینکه آتشنشانان در آبادان چهکاری انجام خواهند داد، اظهارکرد: اقدامات تیم اعزامی از سوی آتشنشانی تهران بر اساس دستورات فرمانده میدان خواهد بود.
افزایش جانباختگان متروپل به ۱۱ نفر
۱۲:۰۰- پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر از افزایش شمار جانباختگان حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان به ۱۱ نفر خبر داد و گفت:تعداد مصدومان این حادثه به ۳۹ نفر افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه متاسفانه حجم آوار پایدار نیست و این وضعیت شرایط را برای امدادگران دشوار کرده است، تصریح کرد: ساختمان مجاور متروپل تخلیه شده است و با توجه به شرایط موجود، امدادرسانی از چند جبهه در حال انجام است.
کولیوند با اشاره به اینکه تعداد زیادی از نیروهای جمعیت هلال احمر خوزستان در محل حادثه حاضر هستند، افزود: هدف نخست ما برداشتن آوار است تا به زیرزمین دسترسی پیدا کنیم تا اگر فردی زیر آوار مانده بیرون کشیده شود.
شرایط سخت امدادرسانی در متروپل
۱۲:۳۰ - مجتبی خالدی در گفتوگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت محل ریزش ساختمان ۱۰ طبقه متروپل آبادان اظهار کرد: وضعیت حادثه بسیار پیچیده است و ساختمان نیز ناپایدار است و ممکن است تکه هایی از ساختمان دچار ریزش شوند.
وی ادامه داد: شاهدان عینی اظهار میکنند که تا ۵۰ نفر زیر آوار هستند. طی این حادثه ۱۰ طبقه روی یک دیگر پرس شدند و همین موضوع عملیات آواربرداری را دچار پیچیدگی های خاصی میکند. متاسفانه عملیات دشوار است و هر چه میگذرد نیز شانس از دست دادن افراد را از دست میدهیم. بنابراین باید همزمان با سرعت اقدام کنیم.
سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: در جریان امدادرسانی به این حادثه یکی از امدادگران دچار مصدومیت جزیی شد که آوار روی سرش سقوط کرد، متاسفانه شرایط ناپایدار است و خانواده افراد مفقود شده نیز در محل حضور دارند. حضور این افراد نیز در محل توصیه نمیشود.
انتهای پیام