هادی شاهوردی، شب گذشته ۲ خرداد به رسانههای گروهی اعلام کرد: از امروز باغ رحیم آباد بیرجند برای استفاده عموم بازگشایی میشود.
به گزارش ایسنا، وی اظهار کرد: علاقمندان میتوانند برای بازدید از باغ رحیم آباد بیرجند، از ساعت ۸ الی ۱۴ و از ساعت ۱۷ الی ۱۹:۳۰ به این بنای تاریخی مراجعه کنند.
شاهوردی با بیان اینکه عمارت این مکان تاریخی نیز در حال مرمت و بازسازی است، تصریح کرد: تلاش میکنیم تا با تلاش پیمانکار، تا هفته صنایع دستی مرمت این بنا را به اتمام برسانیم.
باغ و عمارت رحیم آباد یادگاری به جا مانده از دوران قاجاریه در روستایی به همین نام است که در شهر بیرجند قرار دارد. این مجموعه را باغ، استخر، عمارت اصلی، انبارهای متعدد، حوض خانه، اتاقهای خدمه و نگهبانان، اصطبل، حصار و برج های نگهبانی تشکیل میدهند. در حال حاضر بخشهایی از این مجموعه توسط سازمان میراث فرهنگی به سفره خانه سنتی، مجتمع کارگاه های ثابت هنرهای سنتی تغییر کاربری داده است.
عمارت و باغ رحیم آباد در سال ۱۳۱۵ به عنوان دارالحکومه از آن استفاده می شد و به دستور اسماعیل خان تاسیس شد. قدمت این بنا حداقل به دوره زندیه بر میگردد. در مرکز باغ عمارتی ساخته شده که ویژگیهای معماری آن تداعی کننده نوع معماری اواخر دوره قاجار و اوایل پهلوی است. در بنای عمارت تزئیناتی شامل قرنیزهای گچی که البته به عنوان سرستون نیز محسوب می شود به چشم می خورد. نقشه بنا به گونهای طراحی شده که با تعبیه درهای متعدد ، دستیابی به فضاهای گوناگون به راحتی صورت می گیرد.
در مقابل عمارت، استخری در وسط خیابان اصلی باغ واقع شده است. باغ دارای دو خیابان اصلی است که عمارت مرکزی در مرکز تقاطع این دو خیابان قرار دارد. درختان باغ عمدتا شامل کاج و سپیدار و درختان مثمری چون زردآلو و زرشک است.
این اثر در تاریخ ۲۲ خرداد ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۲۷۰۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
انتهای پیام