به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه عمان، برخی روزنامه نگاران و تحلیلگران سیاسی از روابط عمیق و تاریخی ایران و عمان و نقش مسقط در نزدیک کردن رویکردهای جمهوری اسلامی ایران و کشورهای همجوار و همچنین تقویت گفتوگو و راه حلهای مسالمتآمیز برای حل اختلافات منطقه ای تمجید کردند.
آن ها بر این باورند که اولین سفر ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران به عمان افق های جدیدی از همکاری میان دو کشور را به وجود خواهد آورد، از سوی دیگر سلطنت عمان اکنون تلاش های سیاسی فراوانی در راستای پایان جنگ یمن و نزدیک کردن روابط ایران با کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس انجام داده است و منشاء تمامی این تلاش های سیاسی، اصرار و پافشاری سلطان هیثم بن طارق، پادشاه عمان برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه و به کارگیری سیاست گفتوگو به عنوان راهبردی برای حل اختلافات کشورهای منطقه است.
عوض بن سعید باقویر، روزنامه نگار و نویسنده سیاسی می گوید: روابط ایران و عمان روابطی تاریخی است و همسایگی دریایی و فعالیت های تجاری و روابط برادرانه اسلامی نقش مهمی در حفظ روابط خوب تهران و مسقط داشت. میان این دو کشور هماهنگی های سیاسی مداومی در خصوص تمام پرونده های منطقه وجود دارد و این امر صلح و ثبات و امنیت را تقویت می کند، روابط دو کشور دوست طی دهه های اخیر شاهد رشد و پیشرفت در تمامی زمینه های اقتصادی و تجاری و گردشگری بوده است و توافق حمل و نقل دریایی اخیر میان تهران و مسقط در راستای تقویت همکاری در زمینه مبادلات تجاری و اقتصادی و سرمایه گذاری بود. هماهنگی های سیاسی میان سلطنت عمان و جمهوری اسلامی ایران از دهه ها پیش مداوم بوده است و نقش محوری دیپلماسی عمانی در موضوع پرونده هسته ای ایران یکی از بارزترین زمینه های همکاری و هماهنگی ایران و عمان است، همچنین هدوم از تداوم این همکاری های سیاسی تقویت امنیت و ثبات در منطقه است.
وی تاکید کرد: روابط سلطنت عمان و جمهوری اسلامی ایران نمونه احترام متقابل و مشورت های سیاسی و رفتن به سوی روابط بهتر است، سلطنت عمان نقش مثبتی در تقویت صلح و ثبات ایفا کرد و دیپلماسی عمانی طی نیم قرن گذشته نقش مهم و حیاتی داشته است و سلطان قابوس بن سعید، پادشاه فقید این کشور نقش محوری در رسیدن به توافق هسته ای ایران داشت. سلطان هیثم بن طارق نیز همین خط مشی و سیاست را درپیش گرفته است و به دنبال تقویت روابط میان ایران و کشورهای شورای همکاری خلیج(فارس) است واکنون تلاش های سیاسی فراوانی از سوی مسقط در راستای توقف جنگ یمن و برگزاری گفتوگو میان عربستان و ایران درحال انجام است.
این نویسنده می گوید: سفر ابراهیم رئیسی به سلطنت عمان و دیدار با سلطان هیثم بن طارق بسیار مهم است و منجر به تقویت روابط دو کشور در تمامی زمینه ها و همچنین تقویت روابط میان کشورهای منطقه خواهد شد.
از سوی دیگر، صالح بن عبدالله البلوشی، نویسنده و سردبیر روزنامه " شؤون عمانیه" می گوید: روابط ایران و عمان جدید نیست بلکه این روابط از دهه ها پیش وجود داشت و دو کشور در این مدت توانستند همکاری در تمامی زمینه ها را تقویت کنند. روابط ایران و عمان توانست در طول دهه های طولانی از امنیت و ثبات منطقه محافظت کند و من در اینجا به طور ویژه به نقش عمان در مقابله با امتداد جنگ ایران و عراق به خارج از مرزهای دو کشور و نقش این کشور در رسیدن به توافق هسته ای و همچنین نقش آن در کاهش تنش ها میان تهران و واشنگتن در سال ۲۰۱۹ و کاهش تنش میان آن ها در پی ترور سردار قاسم سلیمانی در سال ۲۰۲۰ اشاره می کنم.
وی درخصوص سفر ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران به مسقط گفت: این اولین سفر رئیس جمهور ایرانی به عمان بعد از روی کار آمدن سلطان هیثم بن طارق است و از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. از نظر سیاسی اکنون تلاش های زیادی برای نجات توافق هسته ای ایران وجود دارد و این سفر همچنین در راستای تمایل دولت ابراهیم رئیسی برای تقویت روابط با کشورهای منطقه است.
انتهای پیام