به گزارش ایسنا، علی مهدوی در بیست و یکمین نشست کمیسیون گردشگری و اقتصاد هنر اتاق بازرگانی اظهار کرد: طالقان سرزمین فرصت ها است اما متاسفانه کمتر بر روی پتانسیل های آن تمرکز شده و خیلی ها فقط چالش ها و ضعف های موجود در این شهرستان را بیان می کنند.
وی با بیان اینکه طالقان از ظرفیت تبدیل شدن به پایتخت خوشنویسی ایران برخوردار بود اما این عنوان به قزوین رسید، افزود: اکنون به دنبال آن هستیم که با توجه به وجود اساتید برجسته و پرآوازهای مانند عبدالمجید خان به پایتخت خط شکسته نستعلیق تبدیل شود.
سرپرست فرمانداری شهرستان طالقان افزود: راه پیشرفت طالقان تمرکز بر حوزه گردشگری بر اساس داشته های تاریخی و بخش کشاورزی به دلیل پتانسیل های پرورش ماهی، زنبورداری، باغداری، گیاهان دارویی و یا فعالیت های گلخانه ای است.
وی با بیان اینکه نباید با هدف توسعه گردشگری طبیعت بکر طالقان را دست کاری کرد، گفت: چنین اقداماتی در استان هایی مانند مازندران و گیلان با مواردی مانند رشد ویلاسازیها موجب نابودی بافتهای سنتی شده است، در نتیجه نباید بافت سنتی طالقان دچار دخالت های سازه ای شود.
مهدوی با تاکید بر اینکه ایجاد حداقل ۲۰ اکوکمپ در طالقان با تمرکز بر مواردی مانند آموزش فعالیت های دامداری و صنایع دستی و یا برداشت میوه و سبزی به مسافران گفت: از طرفی باید بر معرفی هر چه بیشتر مشاهیر طالقان از جمله آیت الله طالقانی، جلال آل احمد و یا مریم میرزاخانی بیشتر متمرکز شویم، همچنین این شهرستان می تواند به تنها شهرستان بوم گردی سبز کشور تبدیل شود.
وی با اشاره به اهمیت توسعه زیرساخت هایی مانند احداث بیمارستان در طالقان افزود: اکنون ساخت تنها بیمارستان این شهرستان در حال انجام است و افراد بیمار و آسیب دیده نیازمند اقدامات درمانی خاص با امداد هوایی به کرج منتقل می شوند که باید این مسئله حل و فصل شود.
سرپرست فرماندار شهرستان طالقان عنوان کرد: این شهرستان با توجه به ظرفیت های موجود مستعد جشنواره عسل، گردو و یا گیلاس است و به دنبال برگزاری چنین جشنواره هایی هستیم.
در ادامه این نشست فریدون محمدی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز بیان کرد: در طالقان تحت تاثیر طرح جامع حوزه آبریز سد، ایجاد هرگونه زیرساختی به ویژه در حوزه گردشگری مشکل بوده و البته پیگیری هایی برای این مسئله در حال انجام است.
وی در ادامه با اشاره به ۴ بخش مهم برای توسعه گردشگری طالقان گفت: این موارد مشتمل بر گردشگری کشاورزی، طبیعت محور، خوراک و مذهبی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: پیشنهاد می شود که شرکت توسعه گردشگری طالقان ایجاد شود که تمام کارهای این حوزه در قالب آن صورت گیرد، مجوز آن را هم می توانیم صادر کنیم، این شرکت نقشی راهبری خواهد داشت و نماینده گردشگری طالقان در تعامل با دیگر ادارات است.
وی با اشاره به حمایت اداره کل میراث فرهنگی البرز از پروژه های سرمایه گذاری در حوزه گردشگری این استان گفت: طالقان تا زمانی که زیرساخت های مناسب در حوزه گردشگری نداشته باشد، نیازی به بازاریابی در این حوزه ندارد؛ چرا که بعد از تبلیغات با حجم بالایی از مسافران و گردشگران مواجه می شویم که زیرساخت مناسبی برای پذیرایی و میزبانی از آنها وجود ندارد.
محمدی در ادامه افزود: در قالب کمیته ای مشترک با فرمانداری طالقان موضوعات مرتبط به حوزه گردشگری این شهرستان در حال پیگیری است، برای تحقق این مهم باید زیرساخت های گردشگری فراهم شود تا به جای ایجاد کمپ های مختلف در دل طبیعت مسافران در مراکز اقامتی مناسب از جمله اقامتگاههای بومگردی اسکان پیدا کنند.
وی ادامه داد: به دنبال تخصیص زمین مناسب برای ایجاد یک هتل چهار ستاره در شهرستان طالقان هستیم تا زیرساخت های اقامتی آن توسعه یابد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز با تاکید بر اینکه این استان می تواند پایلوت حمام های تاریخی کشور شود، افزود: هیچ استانی مانند البرز دارای تعدد حمام های تاریخی نیست اما مواردی زیادی از جمله در روستای میر و میناوند طالقان نیاز به مرمت دارد.
سعید شهرکی رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی طالقان نیز با اشاره به وجود ۸۰ اثر ثبت ملی در این شهرستان از جمله حمام تاریخی و قلعه گفت: یکی از این موارد حمام میر است که ماندگاری خوبی داشته و اقدامات موثری را می توانیم در آنجا پیش ببریم، خانه آیت الله طالقانی نیز از بناهای شاخص و تاریخی شهرستان طالقان است.
وی با تاکید بر اهمیت تعریف تورهای گردشگری در طالقان افزود: در حال حاضر زیرساخت های گردشگری این شهرستان ضعیف است که با کمک فرمانداری به دنبال تقویت آن هستیم.
رضا عباس زاده رئیس خانه مطبوعات استان البرز نیز در این مراسم عنوان کرد: حوزه گردشگری در البرز مغفول مانده و جاذبه های تاریخی و طبیعی زیادی در نقاط مختلف این استان از جمله طالقان نیاز به توجه و رسیدگی دارد.
وی با اشاره به اقدام خوب مجموعه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری البرز در بحث شناسایی اقامتگاههای بوم گردی برای رونق حوزه گردشگری در این استان افزود: این قبیل فعالیت ها در بحث شکوفایی اقتصاد استان بسیار موثر است.
رئیس خانه مطبوعات استان البرز بر ضرورت جانمایی و نصب تابلوهای معرفی جاذبه ها و آثار تاریخی شهرستان طالقان تاکید کرد و گفت: یکی دیگر از نیازهای مهم برای این شهرستان تهیه اطلس گردشگری است، تبلیغات و اطلاع رسانی در این حوزه هم بسیار اهمیت دارد.
داود داودی عضو کمیته استراتژی و برنامه ریزی اتاق بازرگانی البرز نیز در ادامه جلسه بیان کرد: با توجه به احداث جاده جدید طالقان-هشتگرد بحث ایمنی و مناسب سازی این مسیر به عنوان راه اصلی دسترسی به این شهرستان و تردد بیشتر گردشگران و مسافران از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی در ادامه تاکید کرد: در حال حاضر برای دسترسی به طالقان یکی از راه های موجود محور قدیمی است که بخشی از این مسیر مسافران را از محدوده استان قزوین عبور می داد و بهتر است که بیشتر در مسیر عبوری از دل جاذبه های طبیعی البرز متمرکز شویم.
انتهای پیام