دکتر حسین اصغری ثانی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به نتایج انتخابات پارلمانی لبنان و کاهش اندک آرای حزبالله، اظهار کرد: بحرانهای سیاسی، اقتصادی، فساد موجود، عدم وجود برنامه مشخص و منسجم برای شکوفایی اقتصادی و حل اختلافات و همچنین مسائل و حاشیههای بعد از انفجار بندر بیروت، باعث شد تا برخی از مردم اعتمادشان را به گروهها و سیاستمداران از دست بدهند و به کاندیداهای مستقل رای دهند.
وی خاطرنشان کرد: در حالیکه در انتخابات قبلی پارلمان لبنان تنها یک نماینده مستقل رای آورده بود، در این دور از انتخابات ۱۳ نماینده اصلاحطلب مستقل توانستند به پارلمان راه یابند. به علاوه، حمایتهای مالی، اطلاعاتی و رسانهای سعودیها و آمریکاییها و جریان مخالف مقاومت از نیروهای قوات لبنان به رهبری سمیر جعجع که از مخالفان سرسخت حزبالله است نیز در موفقیت این نیروها و کاهش کرسیهای جنبش میهنی آزاد (فراکسیون مسیحی لبنان و از متحدین حزبالله) تاثیر داشت.
این تحلیلگر مسائل بینالملل با بیان اینکه پارلمان لبنان در تشکیل دولت فراگیر موفق خواهد شد، افزود: پارلمان لبنان ۱۲۸ کرسی دارد که در حال حاضر جریان نیروهای مقاومت حدود ۶۲ کرسی دارند. نکته مهم اینجاست که اگر چه نیروهای مقاومت اکثریت پارلمان را از دست دادهاند، اما کرسیهایی که از دست رفته در اختیار مخالفان نیست و توسط کاندیداهای مستقل (۱۳ کرسی) تصاحب شده است. بنابراین باز هم این شانس برای جریان مقاومت وجود دارد که با رایزنی با نیروهای مستقل دولت را تشکیل دهد. در غیر این صورت تزلزل سیاسی بیشتر از قبل خواهد شد و احتمال تشکیل یک دولت قوی دور از انتظار میشود.
اصغری با تاکید بر لزوم تشکیل هرچه سریعتر دولت در لبنان، عنوان کرد: نه تنها لبنان، بلکه تمام دنیا درگیر شکلگیری یک سری تغییرات در عرصه سیاست بینالملل است. همچنین بحران جهانی غذا که متاثر از جنگ روسیه و اوکراین است، روز به روز در حال گسترش میباشد. با توجه به اینکه لبنان بخش زیادی از مواد غذایی و سوخت مورد نیاز خود را وارد میکند، لذا ضرورت دارد دولت این کشور هرچه سریعتر تشکیل شود تا بتواند برنامهریزیهای لازم برای تامین نیازهای اساسی این کشور و حل بحرانهای پیشرو را انجام دهد.
وی با بیان اینکه نسلی جدید در خاورمیانه متولد شده است که نسبت به گذشته، رویاها و توقعات متفاوتی از سیاستمداران خود دارد، گفت: در هر انتخاباتی اگر کسانی که وارد عرصه انتخابات میشوند به همان سبک و سیاق گذشته شعار دهند و به خواستههای نسل جدید توجه نکنند، نمیتوانند رای مردم را به خود جلب کنند.
انتهای پیام