ترمیم ضریب جینی و رفع فقر مطلق ارمغان توزیع عادلانه یارانه ها

چرا از خودکفایی در گندم به واردکننده گندم رسیدیم؟

معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری با اشاره به اعلام خودکفایی در تولید گندم در ماه های پایانی کار دولت نهم، به چرایی عدم موفقیت در این طرح و تبدیل کشور به واردکننده گندم در سال های بعد پرداخت.

‍  دکتر سید صولت مرتضوی ، معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری در نشست بررسی مصوبات سفر رئیس جمهور به سمنان اظهار کرد: کشور ما در انتهای دولت نهم به خودکفایی گندم رسید، اما در سال های بعد مجددا به وارد کننده تبدیل شده بودیم ، چرا که تولید گندم مقرون به صرفه نبود.

وی با اشاره به طرح دولت برای تولید گندم و غلات در کشور افزود: امید می رود با اجرای این طرح محصولات استراتژیک ما در داخل تولید و تامین می شود.
وی با اشاره به اهداف سفر دولت به استان تصریح کرد: محوریت ما در بحث سفر ریاست جمهوری به استان این بود که پروژه های نیمه تمام و واحدهای صنفی تعطیل شده را احیاء نماییم .

 وی ادامه داد: نیازهای استان طی جلسات کارشناسی متعدد بررسی و خروجی این جلسات نهایی شدن ۱۴۸ مصوبه در بخش های طرح های عمرانی نیمه تمام و تسهیلات برای طرح های اقتصادی است.

مرتضوی به تحقق وعده های دولت در استان پرداخت و اظهار کرد: در بحث مصوبات پروژه ها، ۱۳۵ درصد تعهدات دولت از محل منابع عمومی تخصیص داده شد که در طول تاریخ کار عمرانی در استان سمنان بی سابقه است.

معاون اجرایی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: حدود ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار عمرانی به صورت نقدی در چند مرحله به استان تخصیص یافت.ضمن اینکه برخی از منابع نیز از محل تهاتر و منابع دستگاه های اجرایی تخصیص داده شد.

وی اضافه کرد: در این مرحله نظارت میدانی در دستور کار ما قرار دارد و به استان ها سفر کرده و از نزدیک روند پیشرفت پروژه ها، پیگیری خواهد شد 

وی با بیان لینکه امروز در هر جای استان که نظر کنید، نشانی از خدمت می بینید افزود: کمیسیون احیاء صنایع استان با قوت و قدرت به پیش می رود که اقدامی بسیار ارزشمند از سوی استاندار محترم سمنان است.

 ریاست نهاد رئیس جمهوری گفت:بالغ بر ۱۵۰ واحد صنعتی اقتصادی بنا به دلایل مختلف در استان تعطیل شده بود که تاکنون با اقدامات این کمیسیون ۳۸ واحد از این تعداد احیا شده که جای تقدیر دارد.

مرتضوی خاطرنشان کرد: تسهیلات ارزان قیمت در گستره ی بسیار بالا برای اجرای طرح جهش ملی مسکن توسط دولت در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه توزیع عادلانه یارانه ها به نفع مردم ، یک تکلیف قانونی است تصریح کرد: پس از تحویل گرفتن دولت توسط آیت الله رئیسی، در پرداخت حقوق با چالش اساسی روبرو بودیم که با لطف خداوند و تدبیر ویژه، دولت از کسری حقوق گذر کرد.

وی عنوان کرد: در بودجه سال ۱۴۰۱ تکلیف قانونی وجود دارد تا یارانه ها به صورت مستقیم پرداخت شود، یعنی از ابتدای چرخه به انتهای چرخه و به مصرف کننده پرداخت گردد و این موضوع با هدایت های صورت گرفته تبدیل به یک تصمیم شد.

معاون رئیس جمهوری گفت: در بین تمام اقتصاد دانان با هر مکتب اقتصادی این اجماع وجود دارد که شیوه قبلی پرداخت یارانه ها باید اصلاح می شد ، چرا که بستر هدر رفت سرمایه ملی را ایجاد می نمود.

وی با بیان اینکه دولت تصمیم گرفت تا مشکل یارانه ها را به نفع مردم تغییر دهد اضافه کرد: در بین دهکهای پایین می توان گفت با اجرای طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها، فقر مطلق ریشه کن خواهد شد. از دیگر تاثیرات اجرای این طرح این بود که ضریب جینی ترمیم شد.

 مرتضوی معتقد است: با شیوه قبلی پرداخت یارانه ها، سرانه مصرف پروتین در بین دهک های بالا نسبت به دهک های اول تا سوم  ۲۷ برابر است.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه فساد، رانت، ویژه خواری  و فقر مطلق با طرح جدید از بین رفته و شکاف طبقاتی ترمیم خواهد شد اظهار کرد: تعادل بخشی و رقابت اقتصادی از دیگر تاثیرات مستقیم اجرای طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها خواهد بود ، همچنین با برچیده شدن سوداگری، صادرات ما نیز افزایش یافته و منابع آن به کشور بر می گردد.

مرتضوی افزود: طرح توزیع عادلانه یارانه ها یک نوع پدافند غیرعامل بوده و امنیت اقتصادی و رونق تولید را به همراه خواهد داشت و کشور از برهه تکانه های اقتصادی به راحتی عبور خواهد کرد.

وی تاکید کرد: در برهه ای از زمان و سیاست قبلی یارانه ای، بخش کشاورزی و صنعت بواسطه مقرون به صرفه نبودن تعطیل شد.

مرتضوی اظهارامیدواری کرد: همانطور که دولت و کشور از بحران کرونا به لطف خدا و همراهی مردم عبور کرد، در بحث تعادل بخشی به بازار نیز موفق خواهد بود.

وی با تقدیر از اتحاد و وحدت موجود در استان افزود: از استاندار پرتلاش استان سمنان به واسطه مهیا کردن بستر های لازم و برنامه ریزی مطلوب در برگزاری این سفر با دستاورد های بسیار خوب تشکر دارم.

معاون رئیس جمهوری گفت: اعتبارات بسیار مطلوبی برای مصوبات سفر ریاست جمهور به استان سمنان در نظر گرفته شده که درصد تخصیص بالایی دارند.

وی از مسئولان استان خواست: با توجه به تخصیص و مبالغ مطلوب اعتباری پروژه ها، تلاش کنند تا هرچه سریعتر این پروژه ها تکمیل شده و به بهره برداری برسند.
 
انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۰۱:۴۸
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1401022717966
  • خبرنگار :