به گزارش ایسنا، دکتر یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش و جمعی از معاونان این وزارتخانه صبح امروز (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱) از پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی بازدید کردند. دکتر طیبی، رییس جهاد دانشگاهی که وزیر آموزش و پرورش را در این بازدید همراهی می کرد، با اشاره به فعالیتهای این نهاد گفت: توسعه علمی و فناورانه و توسعه فرهنگی، زیرساخت اساسی پیشرفت هر کشور است. قبل از انقلاب به نظر می رسید که به عمد قصد دارند کشور را (از لحاظ علمی) عقب نگه دارند. با پیروزی انقلاب اسلامی و دمیده شدن روحیه خودباوری، فکر ایجاد مجموعهای که توانایی کاربردی کردن فناوری در کشور را داشته باشد، شکل گرفت. پیام امام خمینی (ره) که "اگر بخواهیم، میتوانیم" سرلوحه کار در جهاد دانشگاهی قرار گرفت و این نهاد انقلابی در سال ۱۳۵۹ تشکیل شد.
پژوهشگاه رویان، نمونه بارزی از پژوهشهای علمی و فناورانه جهاد دانشگاهی
دکتر طیبی افزود: دو مضوع اصلی انجام تحقیقات کاربردی برای تأمین فناوریهای مورد نیاز کشور و تجاریسازی آنها و دوم، دستیابی به فناوریهای روز دنیا و توجه به علوم پایه را در جهاد دانشگاهی در دستور کار قرار دادیم که یکی از این حوزههای مهم، بحث سلولهای بنیادی است که در پژوهشگاه رویان پیگیری میشود. این پژوهشگاه نمونه بارزی از انجام پژوهشهای علمی و فناورانه جهاد دانشگاهی است. فعالیت در این پژوهشگاه با درمان ناباروری آغاز شد؛ حوزهای که وابستگی زیادی به خارج از کشور داشتیم. اما با تلاش پژوهشگران رویان، امروز در شرایطی هستیم که نه تنها نیازی به خارج نداریم، بلکه پذیرای بیماران زیادی از کشورهای دیگر هستیم.
رییس جهاد دانشگاهی خاطر نشان کرد: پژوهشگاه رویان یکی از مؤسسههای برتر در حوزه درمان ناباروری و پژوهشهای این حوزه محسوب میشود. در زمینه نگاه به علوم و فناوریهای نوین، بحث سلولهای بنیادی با جدیت پیگیری میشود و در حوزه ژن درمانی و ویروس درمانی هم کارهای خوبی در پژوهشگاه رویان انجام شده است.
دکتر طیبی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی در حوزه مهندسی، پزشکی، کشاورزی و نفت نیز کارهای قابل توجهی انجام داده است و یکی از کارهای شاخص این نهاد، طراحی یک رام قطار ملی مترو است که با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شده و درحال انجام تستهای گرم (بدون مسافر) است.
ضرورت الگوسازی استفاده از دستاوردهای علمی و فناورانه کشور در بین دانشآموزان
رییس جهاد دانشگاهی با اشاره به سخنان اخیر رهبری در جمع معلمان و فرهنگیان کشور گفت: مقام معظم رهبری بحث تجلیل از افتخارات علمی کشور را با تأکید بر شخصیت مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی (بنیانگذار پژوهشگاه رویان) مطرح نمودند. این تجلیل زمانی نمود بیشتری در جامعه پیدا میکند که این دستاوردها مورد استفاده نیز قرار بگیرند. از آموزش و پرورش انتظار داریم که علاوه بر معرفی و شناساندن این افتخارات ملی (به دانشآموزان)، استفاده از این دستاوردهای علمی و فناورانه را در بین دانشآموزان به عنوان مدیران آینده کشور، الگوسازی کند.
دکتر طیبی خاطر نشان کرد: الگوسازیهای خوبی در جهاد دانشگاهی، شرکتهای دانشبنیان و دیگر نهادهای علمی کشور انجام شده است و باید این فرهنگ خودباوری در جامعه ایجاد شود. وزارت آموزش و پرورش، بهترین مکان برای این الگوسازی و ایجاد فرهنگ خودباوری در زمینه استفاده از دستاوردهای علمی و فناورانه پژوهشگران و نخبگان کشور است.
انتهای پیام