عماد آبشناس در گفتوگو با ایسنا در ارزیابی خود از سفر امیر قطر به تهران اظهار داشت : بعد از محاصره قطر توسط برخی کشورهای عربی رویکرد ایران نسبت به قطر برادرانه و صمیمی بود، قطری ها قدردان این رفتار ایران بوده و هستند و امروزه این روابط صمیمیتر می شود.
وی تصریح کرد: در این زمینه انتظار می رود یکسری قدم ها برداشته شود، روابط بیشتر به سمت برادرانه برود، البته در زمینه دیپلماتیک این روابط بهبود پیدا کرده ولی متاسفانه از این فرصت در سایر حوزه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و... استفاده نکردیم در حالی که ترکیه نهایت سود و بهره را از روابطش به قطر می برد.
این کارشناس مسائل منطقه همچنین بیان کرد : گفتوگوهای امیر قطر با رئیس جمهور کشورمان حتما در زمینه تقویت روابط خواهد بود، در حالی که روابط تجاری ما با عمان و امارات برعکس روابط سیاسی خوب است اما با قطر در زمینه اقتصادی چندان روابط قوی نداریم.
آبشناس ادامه داد: قطر در زمینه میانجیگری میان ایران و آمریکا هم تلاش می کند نقش خوبی ایفا کند و دیدگاه های دو طرفرا نزدیک کند، به ویژه در مسائلی مانند اختلافات مربوط به مسائل هسته ای، آزادسازی زندانیان ایرانی در آمریکا و یا آزاد سازی منابع مالی قطر تلاش خود را انجام می دهد.
وی همچنین افزود: مساله دیگر در روابط دو کشور موضوع انرژی است با توجه به جنگ اوکراین اروپا نیاز به گاز قطر دارد و امروزه تنها مسیری که به صورت امن بتوان از طریق آن به اروپا گاز صادر کرد، ایران است که از طریق لوله گاز ایران به سمت ترکیه، ایتالیا و اروپا امکان انجام این کار وجود دارد.
این کارشناس مسائل منطقه با اشاره به این که موضوع متصل کردن شبه جزیره عربی به ایران هم مورد توجه قرار دارد، گفت : توطئه ای که آمریکایی ها در مجامع بینالمللی هوانوردی پیاده کردند تا مسیر خوایی ایران را ببندند، هواپیمایی قطر جزو آنهایی بود که محاصره هوانوردی آمریکا را شکست و بقیه خم تبعیت کردند البته امروزه بیشتر شرکت های هوایی به دلیل مقرون به صرفه بودن امنیت، آسمان ایران را انتخاب می. کنند.
وی در پایان خاطر نشان کرد : سیاستی که دولت آقای رئیسی مبنی بر توسعه روابط سیاسی با کشورهای همسایه اتخاذ کرده با این رفت و آمدها میان مقامات تقویت می شود و در چنین شرایطی سیاست آمریکا برای ایجاد تفرقه میان ایران و همسایگان شکسته خواهد شد، از طرف دیگر قطر هم مانند عمان و عراق تلاش می کند روابط میان ایران و عربستان بهبود یافته و به نوعی نقش میانجی داشته باشد.
انتهای پیام