ولیالله زمانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اجرای طرح جدید توزیع و فروش نان در روستاهای فاقد نانوایی، اظهار کرد: هر شش ماه نزدیک ۵۰۰ تن آرد خام خانهپز به روستاهای فاقد نانوایی توزیع میشود.
وی در خصوص افزایش قیمت نانهای فانتزی بیان کرد: طبق مصوبه جدید گندم این نانها با قیمت ۱۲ هزار تومان عرضه و توزیع خواهد شد و تا به امروز ما گندمی به قیمت ۱۲ هزار تومان عرضه نکردهایم، از تاریخ ۲۰ تا ۲۵ اردیبهشت که سهمیه خردادماه به کارخانجات و آرد نانوایی توزیع میشود، این افزایش قیمت برای محصول نهایی که اعم از نانهای فانتری، کیک کلوچه، رشتهپزیها و ماکارونی است؛ اعمال خواهد شد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان با اشاره به اینکه در روز عید فطر نمایندگان وزارت اقتصاد و دارایی، وزارت تعاون، کار و رفاهاجتماعی، مجری این طرح یعنی بانک سپه کشور، با استاندار زنجان و تیم اقتصادی استان جلسهای تشکیل دادند و نحوه اجرا و نرم افزار اجرایی این طرح در این جلسه تشریح شد بیان کرد: تا زمانی که همه شرایط لازم برای اجرای این طرح مهیا نشده است، این طرح اجرا نخواهد شد.
وی اضافه کرد: همچنین تا وقتی که همه ابهامات، مشکلات، جنبههای مختلف این طرح بررسی و مرتفع نشده است، این طرح به مرحله اجرا نخواهد رسید.
این مسئول با بیان اینکه شهروندان با استفاده از همه کارتهای بانکی میتوانند مانند گذشته نان را خریداری کنند، ادامه داد: در این طرح کارتهای بانکی سرپرست و همه اعضای خانواده امکان خرید نان مهیا شده است.
زمانی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه تکلیف افرادی که مشمول یارانه نیستند، چه میشود، گفت: افرادی که به هر دلیلی یارانه آنها قطع شده است و یا یارانه به آنها تعلق نمیگیرد، با کارت بانکی مانند گذشته میتوانند نان تهیه کنند و شهروندان نان را در زمان اجرای طرح به همان قیمتی که الان خریداری میکنند، تهیه خواهند کرد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان با بیان اینکه واسطهها، دلالان و جوسازی رسانههای بیگانه و قاچاقچیان با اجرای این طرح متضرر میشوند، ابراز کرد: این طرح در جلوگیری از ایجاد رانت و قاچاق آرد بسیار موثر است و به همین دلیل است که واسطهها، دلالان و قاچاقچیان به دنبال زیر سئوال بردن این طرح هستند.
وی با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان قیمت نان افزایش نخواهد یافت، اذعان کرد: یکی از مزایای این طرح این است که یارانه اختصاص یافته برای نان به جیب نانوا خواهد رفت و در همین راستا نانوا مجبور به ارتقای کیفیت نان است.
زمانی با بیان اینکه با اجرای این طرح نانوا نمیتواند گرانفروشی و کمفروشی کند؛ چراکه چرخه فروش نان سیستمی است، عنوان کرد: در این سیستم، کارتخوان جدید مخصوص نانواییها تولید شده که قیمت انواع نان مشخص و تمهیدات لازم در خصوص فروش نان دیده شده است.
وی با بیان اینکه در این سیستم نان سبوسدار، کنجددار، بزرگ یا کوچک بودن نان در نظر گرفته شده و تمهیدات لازم برای خرید و فروش نان دیده شده است، ادامه داد: هیچ اتفاق خاصی در خصوص میزان فروش، خرید، قیمت نان در استان اتفاق نخواهد افتاد و هدف دولت از اجرای این طرح، هدفمند شدن یارانهها و جلوگیری از قاچاق و سوءاستفادهها و دلالیها است.
این مسئول با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان مردم در تهیه نان با مشکل مواجه نخواهند شد، افزود: هر کیسه آرد اکنون به قیمت ۳۵ هزار تومان به نانواییها فروخته می شود، در حالی که یک کیسه آرد به قیمت ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان در بازار آزاد معامله میشود.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان با بیان اینکه محدودیتی برای مردم در خرید نان وجود ندارد و میزان مصرف نان مردم مشخص است، تصریح کرد: دستگاه کارتخوان جدید مخصوص نانواییها از روزهای آینده نصب و تست شده و همه نانواییها به این کارتخوانهای جدید مخصوص نانوایی مجهز میشوند.
وی با بیان اینکه در اجرای این طرح نظارتهای لازم انجام خواهد شد، خاطرنشان کرد: همه تمهیدات برای جلوگیری از بروز فساد مانند همدستی نانوا با شهروندان و خرید صوری نان با همدستی نانوا با کارخانه تولید آرد و ... دیده شده است.
زمانی با اشاره به اینکه در خرید نان توسط مردم هیچگونه محدودیتی وجود ندارد تا مردم در تامین نان مورد نیاز خود دچار مشکل نشوند، تاکید کرد: در کنار این موضوع، ابزارهای نظارتی و کنترلی لازم در نحوه خرید و فروش نان و آرد وجود دارد.
وی با بیان اینکه با اجرای این طرح، نانوا آرد را به قیمت آزاد تهیه میکند و یارانه آرد به ازای فروش نان به حساب نانوا واریز میشود، ادامه داد: با اجرای این طرح، قاچاق آرد منتفی است.
این مسئول خاطرنشان کرد: تمهیداتی برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده و در زمان اجرای طرح نیز طبیعتاً تمهیدات دیگری دیده خواهد شد.
انتهای پیام