سید حسن نصرالله:‌ عرب‌گرایی و سازش با یکدیگر همخوانی ندارند

دبیرکل حزب الله لبنان در سخنانی امروز خود در همایش انتخاباتی در ضاحیه بیروت اعلام کرد که ‌عرب‌گرایی سازش با یکدیگر همخوانی ندارند و عرب‌گرایی بدون فلسطین و قدس معنایی ندارد.

به گزارش ایسنا، سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان عصر سه شنبه در یک همایش انتخاباتی سخنرانی کرد.

دبیر کل حزب الله لبنان در ابتدای سخنرانی خود از حضور گسترده مردم در همایش انتخاباتی در بیروت و همه کسانی که در راستای حمایت از مقاومت در این همایش شرکت کرده‌اند، تقدیر و تشکر کرد.
سید حسن نصرالله در ادامه گفت: پس از سخنرانی روز جهانی قدس از کانال‌های دیپلماتیک این پیام‌ را دریافت کردم که اسرائیلی‌ها هیچ قصد حمله‌ای ندارند، ولی آماده‌باش نیروهای مقاومت تا پایان مانورها ادامه خواهد داشت.

دبیرکل حزب الله با بیان اینکه عرب‌گرایی و سازش با یکدیگر همخوانی ندارند، تصریح کرد: عرب‌گرایی بدون فلسطین و قدس معنایی ندارد.

وی خاطرنشان کرد: باید از استقبال لبنانی‌های مقیم خارج کشور از شرکت در انتخابات تشکر کنم، صرف نظر از اینکه به چه کسی رای خواهند داد. رای لبنانی های مقیم خارج از کشور به فهرست های مقاومت بیانگر شجاعت و اخلاص آنان است، بعد از سخنرانی روز قدس، پیامی از طریق کانال های دیپلماتیک به دست ما رسید مبنی بر اینکه اسرائیلی‌ها تمایلی به انجام هیچ اقدامی علیه لبنان ندارند، بسیج شدن و آمادگی ما تا زمان پایان مانورهای اسرائیل ادامه خواهد داشت و این مساله درباره مقاومت فلسطین نیز صدق می کند.

دبیرکل حزب الله لبنان تصریح کرد: ما به اهداف و تصمیماتی که دشمن از طرق رسانه‌ها اعلام می دارد و به اظهارات روسای آن اعتماد نداریم، رژیم اشغالگر می داند در پشت سخنانی که در روز قدس و دیروز گفته شد، مردانی هستند که موجب وحشت این رژیم خواهند شد، هیچ چیزی نمی تواند جایگزین یک کشور باشد.

وی افزود: لبنان باید کشوری دارای دولت و حاکمیت باشد و بدون آن، دچار ناآرامی خواهد شد، حتی در مقاومت هم ما خود را به عنوان جایگزین دولت مطرح نمی کنیم، موضوع فروپاشی نظام لبنان و یا سرنگونی دولت و جایگزین کردن آن با دولت دیگر را مطرح نمی کنیم، لبنان کشوری است که از قومیت ها و اقلیت های مختلف تشکیل شده است و همین مساله موجب نگرانی آن شده است.


به نقل از العالم، سیدحسن نصرالله یادآور شد: فضایی که مقاومت به وجود آورده است، پاسخی سخت بود به کسانی که گمان می کردند می توانند بر مقاومت غلبه کنند، ما در صدر کسانی قرار داریم که خواهان حذف طایفه گری سیاسی هستند، دولت عادل منظور مفهوم فلسفی یا افلاطونی آن نیست، بلکه باید مسائل بسیاری محقق شود تا عدالت به طور ملموس برقرار شود، قانون انتخابات در لبنان باید قانون نسبی باشد نه اکثریت، چرا که این کشور از قومیت های مختلف تشکیل شده است، نسل جوان حق انتخاب دارد و باید حق خود را از دولت مطالبه کند و این دولتی که از آن مطالبه شود، همان دولت عادل است، دولت عادل، دولتی است که از حاکمیت و ملت و ثروت های خود در برابر هر تجاوز احتمالی حفاظت و دفاع می کند، دولت عادل، دولتی است که امنیت را برای مردم خود فراهم می کند و مسئولیت دولت این است که این امنیت را برای همه مناطق بدون تبعیض برقرار کند.

وی تأکید کرد که تبدیل دولت به دولتی عادل نیاز به همکاری مشترک دارد و با یک گروه یا حزب محقق نمی شود، در نظام طایفه ای مانند لبنان اکثریت و اقلیت معنایی ندارد، مشارکت و پافشاری بر آن، چیزی است که لبنان باید به آن متعهد باشد، ما اکنون بیش از هر زمان دیگری، مسئول آینده لبنان هستیم.
سید حسن نصرالله ضمن تاکید بر این مهم که مقاومت نیازی به حمایت دولت ندارد گفت: وقتی که وارد دولت شدیم، می خواستیم که از مقاومت حمایت کنیم تا کسی به آن تعرض نکند، با حضور حزب الله در دولت، مسئولیت های دیگری یافت، این بدان معناست که بخشی از دولت هستیم، ما هیچ وقت از دولت نخواستیم که از مقاومت حمایت کند، بلکه می خواهیم که هیچ کسی به مقاومت تعرض یا علیه آن توطئه چینی نکند.
دبیرکل حزب الله لبنان تاکید کرد که مقاومت از سال ۱۹۸۲ احتیاجی به حمایت شدن از سوی دولت نداشت و از این به بعد نیز هیچ احتیاجی ندارد، هیچ کسی این انتظار را ندارد که حزب الله اگر بگوید که بخشی از دولت و نظام است، معنایش این است که بحران ها به پایان خواهند رسید زیرا این مساله مستلزم همکاری میان همه طرف هاست، هیچ کسی نمی تواند به تنهایی به اهداف ملی دست پیدا کند.

سیدحسن نصرالله گفت: پافشاری دولت در ممانعت از حضور شرکت‌های کشورهای شرقی در لبنان به‌خاطر جلب رضایت و خشنودی آمریکا به معنای آن است که ما هیچگاه دستاوردی نخواهیم داشت، ما دارای گنجی در دریا هستیم، چرا لبنان برای استخراج این گنج اقدام نمی کند؟

وی افزود: چرا اسرائیل منتظر ترسیم مرزها نیست، درحالیکه در مناطق مشترک فعالیت می کند، ولی لبنان نمی تواند در آب های منطقه ای خود فعالیت کند، لبنان کشور فقیری نیست و جایز نیست که سیاستمداران آنرا به کشوری فقیر و نیازمند تبدیل کنند، لبنان کشوری ثروتمند است و دارای ثروت های نفتی و گازی فراوان است.

نصرالله یادآور شد که بیروت پناهگاه همه آزادگان و معارضان جهان عرب است و شما آنرا به یک کشور فقیر تبدیل کردید، همه آنچه که مردم لبنان در بانک های داخلی و خارج سپرده گذاری کرده اند، در یک شب به فنا رفت.

وی افزود: باید حق سپرده گذاران حفظ شود، زیرا برخی ها هستند که می خواهند علیه این حق توطئه کنند، جایز نیست که مسئولیتی متوجه سپرده گزاران شود، اولین طرفی که باید مسئولیت بپذیرد، بانک های لبنان هستند، دستگاه قضایی سالم و قضات سالم و کارآمد از ویژگی های دولت عادل است.

دبیرکل حزب الله لبنان بار دیگر تاکید کرد که ایران در مسائل لبنان و امور داخلی این کشور دخالت نمی کند بلکه می خواهد که لبنان کشوری مقتدر باشد، لبنانی ها باید صادق و درستگو و منافق و ریاکار را از هم تشخیص و تمییز بدهند و میان آنان تفاوت قائل شوند.

سیدحسن نصرالله تاکید کرد که در طول مدت زمان گذشته خیلی‌ها تلاش کردند تا لبنان را وارد ورطه جنگ داخلی کنند، با این حال، لبنان وارد چنین عرصه‌ای نشد. جنگ داخلی خط قرمز ماست و اجازه تحقق چنین چیزی را نمی‌دهیم، پارلمان مهمترین نهاد کشور است. از همین روی، وضع قانون انتخاباتی مؤثر و کارآمد، ضروری است.

وی خاطرنشان کرد که پارلمان باید به نوعی قانون انتخابات را وضع کند که مردم نسبت به اینکه قادر خواهند بود با فراغ بال نمایندگان مورد نظرشان را انتخاب کنند، اطمینان حاصل نمایند، من صراحتاً تأکید می‌کنم که ما طرفدار شراکت ملی هستیم. علت این مسأله هم آن است که شراکت ملی یکی از مهمترین عوامل خروج از بحران‌هایی است که لبنان با آنها دست و پنجه نرم می‌کند.

سیدحسن نصرالله در پایان خطاب به مردم لبنان گفت: باید بین افراد صادق و درستکاری که با وجود هر نوع مشکلی، مسئولیت پذیر هستند و میان افراد منافق و فریبکاری که سال های طولانی شما را فریب دادند، تفاوت قائل شوید، رای های شما به مقاومت و شهدا است تا لبنان مقتدر و با عزت و دارای حاکمیت باشد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۹:۴۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401022013302
  • خبرنگار : 71659

برچسب‌ها