رئیس سومین سمپوزیوم بین المللی سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی:

ایران را به عنوان پایتخت سلول‌های بنیادی می‌شناسند

رئیس سومین سمپوزیوم بین المللی سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی گفت: در خارج از کشور خصوصا در کشورهای آسیایی ایران را به عنوان پایتخت سلول‌های بنیادی می‌شناسند.

دکتر احمدرضا بهرامی امروز ۲۰ اردیبهشت ماه در نشست خبری سومین سمپوزیوم بین‌المللی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی که در سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر در سازمان ملل متحد رویکردی برای تضمین توسعه پایدار اتخاذ شده است و یکی از مهم‌ترین رویکردهای قرن ۲۱، پرداختن به علوم نوین است. علوم نوین شامل علوم مربوط به سلول‌های بنیادی نیز می‌شود.

وی ادامه داد: خوشبختانه کشور ما به سرعت و به خوبی با رویکردهای بین‌المللی منطبق شده است و به همین دلیل، ما در زمینه علوم نوین جزو کشورهای پیشرو دنیا هستیم. پیشرفت در زمینه علوم نوین خصوصا سلول‌های بنیادی در کشور جزو اولویت‌های ملی قرار گرفته است.

رئیس سومین سمپوزیوم بین المللی سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی تصریح کرد: برای توسعه علوم نوین در سطح ملی باید دستورالعمل‌هایی در تمام بخش‌های کشور اجرایی شود. این دستورالعمل شامل چهار مرحله است. اولین مرحله توسعه دانش پایه بود که به سرعت در کشور صورت گرفت. همچنین کشور ما در سطح بین المللی هم رویکرد بسیار خوبی داشته است.

بهرامی ادامه داد: دومین مرحله دستورالعمل توسعه علوم نوین ارتقا دانش فنی است. ما در کشور تاسیسات مرتبط با سلول‌های بنیادی را پایه گذاری کردیم. گام بعدی عمومی سازی و ترویج فواید علوم نوین از جمله سلول‌های بنیادین است که خوشبختانه در سیستم آموزشی این مسئله اجرا می‌شود. در حال حاضر تا حدودی این باور ایجاد شده که علوم نوین می‌تواند تولید ثروت، رفاه و سلامت اجتماعی را برای مردم به ارمغان آورد.

تبدیل دارایی‌ها به ثروت مستلزم هماهنگی و همکاری‌های بین بخشی است 

وی بیان کرد: گام چهارم کاربست بوده بدین معنا که راه‌های استفاده به نحو احسن از سلول‌های بنیادی است که متاسفانه در بخش کاربست ما به شدت ضعف داریم. اگر ما بخواهیم تمام منابع و دارایی‌ها را به ثروت تبدیل کنیم باید یک هماهنگی و همکاری بین بخش‌های علمی  درمانی و بخش خصوصی به وجود آید. بنابراین اگر ما ۹۸ درصد پیشرفت کنیم اما با بخش‌های دیگر همکاری نداشته باشیم توسعه علوم نوین و استفاده از سلول‌های بنیادی به نحو احسن و با بیشترین بهره‌وری محقق نخواهد شد.

رئیس سومین سمپوزیوم بین المللی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی اظهار کرد: کارنامه ما در حوزه سلول‌های بنیادی بسیار درخشان است. همچنین از نظر سرمایه منابع انسانی و تاسیسات فنی هیچ مشکلی وجود ندارد ولی در حوزه تعامل با بخش خصوصی و مراکز علمی درمانی مشکل داریم. حل این مشکل یکی از رسالت‌های اصحاب رسانه است که بخش خصوصی و مراکز علمی و درمانی را ترغیب به حضور در میدان می‌کند. درصورت تحقق این تعامل و استفاده کامل از ظرفیت منابع کشور به پیشرفت‌های چشمگیری در زمینه علوم نوین و سلول‌های بنیادی دست خواهیم یافت.

ایران را به عنوان پایتخت سلول‌های بنیادی می‌شناسند

بهرامی در خصوص وضعیت ایران در زمینه علوم نوین در سطح جهان، گفت: در خارج از کشور خصوصا در کشورهای آسیایی ایران را به عنوان پایتخت سلول‌های بنیادی می‌شناسند. کشورهای خارجی با سنجش تمام جوانب ایران را به رسمیت می شناسند اما براساس آنالیزهای داخلی ما از ظرفیت کامل کشور استفاده نمی کنیم. به عبارتی فرایند دانش به بالین در کشور ما دلگرم کننده نیست. به عنوان مثال اگر شخصی دارد بر روی سلول‌های بنیادی پژوهش انجام می‌دهد، شکست بخورد هیچ سیستمی برای حمایت پژوهشگر وجود ندارد.  

وی افزود: مشکل دیگری که فناوری سلول‌های بنیادین به آن دچار شده، مصادره عنوان علمی است. کشور ما با این حجم از منابع متاسفانه در زمینه بهره‌برداری به نقطه اوج نرسیده است یعنی ما نمی‌توانیم بگوییم که در حال حاضر از ظرفیت کامل استفاده می کنیم. ما می گوییم که از فلان کشور جلوتر هستیم اما ان کشور اندازه ما سرمایه و منابع دارد؟ خیر. آیا ما به طور کامل از ظرفیت کشور استفاده کرده ایم؟ خیر.

مسئولان در فرآیند دانش به بالین ما را یاری کنند 

رئیس سومین سمپوزیوم بین‌المللی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی گفت: این کنسرسیوم با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد دانشگاه فردوسی و جهاد دانشگاهی در جهت رفع این مشکلات شکل گرفت. همه برای رفع مشکلات تلاش می کنند و از رسانه‌ها درخواست می کنم که ما را در این امر یاری کنند و پیغام بنده را به وزارت درمان و آموزش پزشکی وزارت علوم و تحقیقات  و فناوری و معاونت علمی ریاست جمهوری برسانند که در فرایند دانش به بالین، ما را یاری کنند تا بتوانیم از استعدادها و منابع کشور به نحو احسن استفاده کنیم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۸:۰۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401022013255
  • خبرنگار :