به گزارش ایسنا، سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بعد از تعویق دوساله به دلیل شیوع ویروس کرونا، از بیستویکم تا سیویکم اردیبهشتماه ۱۴۰۱ در دو بخش حضوری در مصلای امام خمینی(ره) و مجازی در سامانه ketab.ir برگزار میشود. حرف و حدیثها برای برگزاری نمایشگاه بهصورت حضوری اواخر بهمنماه و همزمان با دومین دوره نمایشگاه مجازی کتاب تهران مطرح بود تا اینکه در اواسط فروردینماه زمان و مکان نمایشگاه اعلام شد؛ هرچند اعلام مکان برگزاری نمایشگاه هم با اما و اگرهایی همراه بود و تقریبا تا یک ماه قبل از برگزاری نمایشگاه کتاب، مکان برگزاری آن به صورت قطعی مشخص نبود.
مسئولان برگزاری نمایشگاه در بازه زمانی کمی فرصت برگزاری بزرگترین رویداد فرهنگی کشور را داشتند و ثبتنام ناشران از اواخر فروردینماه آغاز شد. به گفته مسئولان برگزاری نمایشگاه ۱۷۰۰ ناشر داخلی و ۱۷۰ ناشر خارجی در این رویداد فرهنگی شرکت کردهاند و به گفته مسئولان اولین سالی است که ناشران در سازه موقت نیستند و همه در فضای مسقف با متراژ ۹۰ هزارمتر مربع جانمایی شدهاند. همچنین با توجه به شرایط بهداشتی میزان متراژ مفید کمتری به ناشران اختصاص یافته است.
ناشران از روز هفدهم اردیبهشتماه یعنی تنها چهار روز پیش از آغاز کار نمایشگاه میتوانستند غرفههای خود را تحویل بگیرند و آنها را برای پذیرایی از مخاطبان آماده کنند. اما بر خلاف رویه سالهای قبل که افتتاحیه نمایشگاه صبح روز قبل از شروع نمایشگاه برگزار میشد، امسال قرار است مراسم افتتاحیه عصر روز سهشنبه، ۲۰ اردیبهشتماه در مصلی برگزار شود. این یعنی ناشرانی که تحویل غرفه خود را به روز آخر موکول کردهاند، عملا زمان خیلی کمی برای چیدن غرفههایشان دارند.
بسیاری از ناشران هنوز غرفههای خود را تحویل نگرفتهاند و یا در حال غرفهسازی هستند و به نظر میرسد بدوبدوها تا شروع کار نمایشگاه و حتی پس از آن هم ادامه داشته باشد و چه بسا برخی حتی روز نخست هم آماده میزبانی نباشند.
جانمایی ناشران البته اعتراضهایی را هم به دنبال داشت و پلتفرمها و ناشران کتابهای الکترونیک و صوتی در بیانیهای از انصراف خود برای حضور در نمایشگاه خبر دادند و دلیل این امر را اینگونه عنوان کردند که هنوز این گروه از بازیگران حوزه فرهنگ جای مشخصی در نمایشگاه کتاب تهران ندارند، پس در نمایشگاه حاضر نمیشوند.
انتهای پیام