بهمن امیری مقدم در بازدید هفت ساعته از دانشگاه رازی، اقدامات انجام شده در راستای توسعه اقتصاد دانش بنیان و اجرای طرح مهارت آموزی دانشجویان را بررسی و از نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، مرکز اسناد توسعه ای و پروژه های عمرانی بازدید کرد و سپس در نشستی با اعضای هیأت رییسه دانشگاه به بحث و تبادل نظر در خصوص راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه، صنعت و دولت پرداخت.
به گزارش ایسنا، بهمن امیری مقدم در بدو ورود به دانشگاه رازی در یادمان شهدای گمنام حضور یافت و به مقام شامخ شهدای والامقام ادای احترام کرد و سپس با حضور در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی شرکت های دانش بنیان دانشگاه رازی با مجریان این طرح های نوآورانه و خلاقانه گفت و گو و مسایل و مشکلات آنان را بررسی کرد.
استاندار کرمانشاه در این بازدید ضمن تأکید بر جایگاه دانشگاه رازی به عنوان قطب علمی و نماد آموزش عالی غرب کشور گفت: ایده های خلاقانه دانشجویان و اساتید دانشگاهی با معرفی به سرمایه گذاران و نقش آفرینی مطلوب پارک علم و فناوری می تواند تجاری سازی شود و به عنوان محصول رقابت پذیر مبتنی بر علم و دانش به بازار معرفی شود و زمینه ایجاد رونق در چرخه تولید و اشتغالزایی پایدار را فراهم نماید.
وی که از غرفه دستاوردهای شرکت های دانش بنیان در بخش کشاورزی بازدید می کرد، اظهار داشت: کرمانشاه سرشار و خاستگاه ظرفیت های توسعه است و در بخش کشاورزی نیز با اقلیم متنوع آب و هوایی، چهارفصل بودن و تولید سالانه بیش از چهار میلیون و 500 هزار تن محصولات زراعی، باغی و دامی دارای ظرفیت گسترده و مطلوبی است که با گسترش صنایع تبدیلی و بسته بندی و تولید محصولات به صورت رقابت پذیر و استفاده از ظرفیت مرزها می توان ضمن رونق صادرات به اشتغالزایی پایدار استان نیز کمک شایانی کرد.
وی حمایت از ایده های نوآورانه، تسهیل گری صدور مجوزها و حمایت مالی از دانشجویان دارای ایده های خلاقانه و شرکت های دانش بنیان را خاطر نشان ساخت و گفت: آنچه امروز در دستاوردهای پژوهشی دانشجویان و اساتید پردیس کشاورزی مشاهده می شود استفاده از روش های نوین و جایگزین سازگار با محیط زیست و اقلیم استان برای کاهش هزینه های تولید و افزایش بهره وری است که رونق تولید و اشتغال موثر را در پی دارد و این اقدام بکارگیری دانش و حرکت در مسیر اقتصاد دانش بنیان است.
تأکید بر نقش آفرینی موثر دانشگاه رازی در توسعه استان کرمانشاه
امیری مقدم در ادامه این بازدید در مرکز اسناد توسعه استان و کرمانشاه شناسی حضور یافت و گفت: دانشگاه رازی امروز باید در مسیری گام بردارد که مسأله محور، ماموریت گرا و مهارت محور باشد و به نیازها و مشکلات بخش صنعت و جامعه پاسخ دهد.
نماینده عالی دولت در استان افزود: برای شناخت ظرفیت ها و تخصص های استان تحت عنوان مطالعات آمایش سرزمینی در این مرکز اقدامات مطلوبی صورت گرفته که می تواند راهگشا و راهنمای سرمایه گذاران باشد و این مطالعات و اسناد امروز مبنای تخصیص و جهت دهی منابع برای رسیدن به توسعه قرار گرفته، زیرا در تمامی مناطق و بخش ها و حوزه های کشاورزی، گردشگری، صنعت و خدمات مزیت ها مشخص و استعدادها تبیین گشته که با همکاری دولت و بخش خصوصی می توان شکوفایی مطلوبی را ایجاد کرد.
وی در بازدید از غرفه هورامان شناسی این مرکز گفت: صنعت گردشگری امروز پیشران و محرک توسعه است و برگزاری همایش هورامان ثبت جهانی و توسعه پایدار گامی مهم برای معرفی ظرفیت های گردشگری است که باید از این فرصت استفاده کرد؛ زیرا جذابیت ها و زیبای های منظر فرهنگی و طبیعی استان می تواند کرمانشاه را به عنوان مقصد گردشگران معرفی کند.
استاندار کرمانشاه افزود: در نشست شورای اداری استان تکالیف دستگاه های اجرایی در این همایش توسط دبیرخانه تبیین و تشریح خواهد شد و با محوریت دانشگاه رازی و همکاری فرمانداری های اورامانات هم افزایی و همکاری مطلوبی برای برگزاری این رویداد مهم شکل خواهد گرفت.
وی تأکید کرد: همایش بین المللی تحت عنوان "هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار" می تواند توجه پژوهشگران و صاحب نظران دانشگاه ها، مراکز آموزش عالی و سایر مجامع علمی در سراسر جهان را به این منطقه فاخر ملی و جهانی معطوف نماید و حتماً به نحو مطلوب باید بهره برداری صورت گیرد.
امیری مقدم معرفی ظرفیت های سرمایه گذاری استان توسط این مرکز را فرصتی مهم ارزیابی کرد و گفت: ایجاد امکان دسترسی به متقاضیان برای بهره برداری از اسناد و مطالعات صورت گرفته کاری قابل تقدیر است و بی شک سبب تسهیل و تسریع در امر فرآیندهای تصمیم گیری و جذب سرمایه گذاران شود که انتظار داریم دانشگاه رازی در این حوزه فعالانه کار کند.
وی نیاز جامعه، صنعت و بازار را به مساله محور کردن پایانه نامه ها خاطرنشان ساخت و گفت: در مسیر حمایت از تولید؛ دانشگاه کارآفرین از ایده تا ورود به بازار می تواند در کنار سرمایه گذاران باشد و مسیر پیشرفت آنها را تسهیل کند و با معرفی شرکت های دانش بنیان نیز زمینه همکاری مطلوب با متقاضیان سرمایه گذاری را نیز تقویت کند و به همین لحاظ تأکید می شود جامعه علمی به صورت نظام یافته می تواند پاسخگوی نیاز صنعت باشد.
وی یکی از وجوه مهم دانشگاه کارآفرین را توسعه مهارت های شغلی، حرفه ای و شایستگی ها و توانمندسازی دانشجویان ذکر کرد و گفت: توسعه مراکز نوآوری و فناوری و ایجاد کار در فضای اشتراکی نیز می تواند زمینه ساز شکوفایی خلاقیت دانشجویان باشد که باید در دانشگاه مدنظر قرار گیرد.
امیری مقدم جهت دهی به طرح های پژوهشی را بر اساس نیاز صنعت و جامعه یادآور شد و گفت: اساتید و دانشجویان برای تداوم مسیر پیشرفت و توسعه کشور و استان می توانند با شناخت از مسایل نهادها و دستگاه های اجرایی، صنعت و بخش خصوصی پاسخگویی نیاز آنها باشند و بی شک این رابطه باید با فراهم نمودن زیرساخت ها پژوهشی و هماهنگی های بیشتر تقویت شود تا به صورت دقیق مدیریت و ارزیابی شود.
استاندار کرمانشاه در ادامه برنامه بازدید از دانشگاه رازی آخرین وضعیت پروژه های عمرانی دانشگاه را بررسی و سپس در دیداری صمیمی با اعضای هیات رئیسه و برخی اساتید این دانشگاه به بررسی مشکلات پرداخت.
امیری مقدم ضمن تقدیر از جایگاه ویژه دانشگاه رازی در تولید مقالات علمی و رتبه مناسب در عرصه جهانی به لحاظ استناد و ارجاع به این مقالات گفت: اساتید متخصص، کاربلد و پژوهشگران توانمند دانشگاه رازی سرمایه های ارزشمند استان کرمانشاه و جامعه علمی هستند که در مسیر تربیت و پرورش آینده سازان و توسعه استان بسیار موثر هستند.
وی از دانشگاه رازی به عنوان قطب علمی و نماد آموزش کشور نام برد که به سبب افتخارات ارزشمند دانشجویان و اساتید در مجامع علمی مانند نگینی می درخشد.
امیری مقدم معرفی توانمندی ها دانشگاه را در همایش و نمایشگاه های مختلف امری ضروری دانست و افزود: با همکاری دبیران کارگروه ها امکان حضور اساتید دانشگاهی در کارگروه های تخصصی و شوراهای استان بر اساس تخصص و تجربه و دانش فرد میسر می شود تا صاحب نظران و کارشناسان خبره نیز بتوانند در فرآیندهای تصمیم گیری به تیم مدیریتی استان کمک کنند.
وی به بازدید از کتابخانه، مراکز مطالعات تاریخی، اسناد توسعه ای و کرمانشاه شناسی اشاره کرد و گفت: قدمت و پیشینه دانشگاه رازی، اساتید و مشاهیر استان و اسناد موجود نشان می دهد این مرکز مرجعیت علمی داشته و امروز نیز متناسب با تغییرات صورت گرفته باید توانایی های خود را در مسیر تبدیل شدن به دانشگاه مهارت محور و کارآفرین و حرکت به سمت پژوهش های کاربردی و مساله محور نشان داد و مرکز معرفی مزیت ها، تخصص ها و اولویت های استان و مشاور خبره ای برای متقاضیان سرمایه گذاری و اهالی صنعت و فعالان اقتصادی باشد.
امیری مقدم خاطر نشان کرد که دانشگاه رازی با فراهم نمودن محیطی علمی و پویا زمینه شکوفایی استعدادهای دانشجویان را فراهم نموده و در مسیر تحقق اقتصاد دانش بنیان به مفهوم پایه و اساس اقتصاد مقاومتی و برای تقویت روحیه خودباوری و امید در جامعه تلاش می کند که قابل تقدیر است.
استاندار کرمانشاه گفت: این نهاد علمی ظرفیت پاسخ گویی به نیازهای علمی، آموزشی و پژوهشی در سطح منطقه را دارد و در خلق، انتشار و کاربرد دانش پیشرو است و می تواند با ارتقای کیفی حوزه آموزش، پژوهش خدمات مناسبی به جامعه ارائه داده و در حل مسائل آنان موثر باشد.
وی افزود: دانشگاه امروز باید یک نهاد علمی پیشرو در صنعت، فناوریهای روز و علوم کاربردی در عرصه علم باشد و به جایگاه ارزشمندی برسد که قابلیت های علمی و پژوهشی برای جامعه نیز ملموس گردد.
استاندار کرمانشاه تأکید داشت: مطالعات نشان می داد که کشور برای پیشرفت و حل مشکلات اقتصادی بر اساس رهنمودهای رهبر معظم انقلاب باید به سمت بهره مندی از دانش و نوآوری در تولید برود و امروز با تشکیل ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان بر این مطلب استوار هستیم تا هماهنگی و برنامه ریزی مشترک دانشگاه و صنعت را برای پیشرفت با همکاری دولت تسهیل کنیم و در طراحی برنامه ها نیز تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت به عنوان یک اولویت معرفی گشته است.
وی بیان داشت: این ستاد باید ضمن تسهیل گری و انجام هماهنگی های لازم زمینه حمایت از کسب و کارهای دانش محور و ایده های نوآورانه و خلاقانه در عرصه تولید را با همکاری دانشگاه فراهم کند.
امیری مقدم افزود: امسال تکلیف داریم ضمن شناسایی موانع توسعه کسب و کارهای دانش بنیان، ضعف ها و نقاط قوت، همزمان برای رفع موانع تولید، ایجاد رونق در بخش تولید و تسهیل کار سرمایه گذاران تلاش شبانه روزی کنیم و در مسیر حل مشکل بیکاری کرمانشاه کوششی چشمگیر و اثربخش داشته باشیم.
وی گفت: وقتی از اقتصاد دانش بنیان صحبت میکنیم یعنی اینکه دانش و فناوری را در همه عرصه های تولید و خدمات بکار بگیریم تا شاهد افزایش بهره وری، کاهش هزینه ها و رونق تولید باشیم و این یعنی حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان که مورد تأکید است.
وی تشکیل این ستاد راهبردی و عملیاتی را برای هدایت، حمایت و نظارت بر شرکتهای دانشبنیان در استان بسیار مطلوب ارزیابی کرد و گفت: نهادینه سازی اقتصاد دانش بنیان راهبردی موثر و بسیار کلیدی و کاربردی برای رفع مشکلات اقتصادی استان است و باید به صورت عملیاتی اقدام کنیم تا خروجی های مطلوبی را داشته باشیم و تأکید می کنیم برای این ساختار که بخش هماهنگی و اجرایی؛ جامعه دانشگاهی، بخش خصوصی و دولت پای کار باشند..
دانشگاه رازی فعالیت خود را از بهمن ماه سال ۱۳۵۱ با عنوان «دانشکده علوم کرمانشاهان» به ریاست مرحوم دکتر «عبدالعلی گویا» آغاز کرد و در سال تحصیلی ۱۳۵۲-۱۳۵۱ برای اولین بار پذیرای ۲۰۰ دانشجو در رشتههای فیزیک، شیمی، زیستشناسی و ریاضی شد.
این مرکز در سال ۱۳۵۳ به «دانشگاه رازی» تغییر نام یافت و در ادامه، با تاسیس «دانشکده پزشکی کرمانشاه»، «تربیت دبیر سنندج» و «دانشکده دامپروری ایلام» توسعه یافت.
با گسترش آموزش عالی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، این دانشکدهها استقلال یافته و با عناوین «دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه»، «دانشگاه کردستان» و «دانشگاه ایلام» به فعالیت خود ادامه دادند.
دانشگاه رازی به عنوان دانشگاه معین استان، هم اینک از وجود بیش از ۴۶۵ عضو هیات علمی و ۴۸۷ کارمند پرتلاش بهره می برد و بیش از ۱۱ هزار دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای عمومی و دکترای تخصصی مشغول به تحصیل هستند.
انتهای پیام