توصیه به جامعه اطلاعاتی آمریکا برای سکوت درباره ایفای نقش در جنگ اوکراین

مقامات دفاعی سابق آمریکا به جانشینان کنونی خود توصیه کردند که درباره کمک‌های اطلاعاتی این کشور به اوکراین سکوت کنند؛ جو بایدن نیز در گفت‌وگو با مقامات دفاعی و امنیتی آمریکا تاکید کرد که پوشش رسانه‌ای کمک‌های اطلاعاتی آمریکا به اوکراین اثرات سوء داشته و باید متوقف شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه ان‌بی‌سی نیوز، جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا در تماس تلفنی با ویلیام برنز (مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا) آوریل هینز (سازمان اطلاعات ملی) و لوید آستین (وزیر دفاع آمریکا) گفت، چنین افشاگری‌هایی منحرف‌کننده بوده و واشنگتن را از اهدافش دور می‌کند. یکی از مقامات گفت که بایدن خواستار توقف افشای این اطلاعات شده است.

ان‌بی‌سی نیوز روز پنجشنبه گزارش داد که اطلاعات آمریکا در غرق کردن کشتی روسی مسکووا به کمک اوکراین آمده است. نیویورک‌تایمز نیز پیش‌تر گزارش داد که آمریکا در کشتن ژنرال‌های روسی به اوکراین کمک اطلاعاتی کرده است.

ان‌بی‌سی نیوز همچنین گزارش داد که اطلاعات آمریکا در دفاع از سامانه‌های دفاع هوایی اوکراین و سرنگون کردن یک هواپیمای روسی به این کشور کمک کرده است.

کاخ سفید به گزارش نیویورک‌تایمز واکنش نشان داد و گفت، گرچه واشنگتن اطلاعاتی را در اختیار ارتش اوکراین قرار می‌دهد، اما این کار با هدف مشخص کشتن ژنرال‌های روس انجام نمی‌شود.

به صورت کلی، جاسوسی به صورت مخفیانه انجام می‌شود، اما آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا در ماه‌های اخیر این قانون را برعکس کرده‌ و اطلاعات خود را درباره مقدمات حمله روسیه، وضعیت نیروهای مسکو و اوضاع میدان نبرد به صورت روزانه به سمع و نظر عموم رسانده‌اند.

این افشاگری‌های جدید اما با گذشته فرق دارند، چرا که نه تنها به وضعیت جنگ، بلکه به نقش مستقیم آژانس‌هاس جاسوسی آمریکا می‌پردازند. آمریکا با این کار در شکست‌های ارتش روسیه ادعای نقش کرده و هشدارهایی مبنی بر پیامدهای ناخواسته را برانگیخته است.

برخی از مقامات دولت آمریکا نگران این هستند که انتشار اخبار کمک‌های اطلاعاتی واشنگتن به کی‌یف ممکن است این مناقشه را تشدید کرده، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه را برانگیخته و تاثیر کمک‌های اطلاعاتی به اوکراین را از بین ببرد.

همچنین به گزارش روزنامه گاردین، مقامات سابق اطلاعاتی آمریکا به همکاران خود که اکنون در قدرت هستند هشدار داده‌اند که دهان خود را بسته نگه داشته و آنقدر مغرورانه درباره نقش خود در پیروزی‌های ارتش اوکراین صحبت نکنند.

پال پیلار، رئیس سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) گفت: نظر شخصی من این است که این کار هوشمندانه نیست. این حجم از صحه گذاشتن رسمی بر نقش سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا در غرق شدن کشتی روسی و حتی کشتن ژنرال‌های روسیه، مرا شگفت‌زده می‌کند!

همچنین جان سایفر که ۲۸ سال کارمند مخفی سازمان سیا بود و مدتی هم در مسکو فعالیت می‌کرد، گفت: فکر می‌کنم این بی‌احترامی به مردم اوکراین است... مردمی که در میدان نبرد حضور دارند، مردمی که از این اطلاعات استفاده می‌کنند، کسانی که خودشان مستقلاً اطلاعاتشان را به‌ دست می‌آورند و روز و شب می‌جنگند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۱:۳۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401021710091
  • خبرنگار : 71661