سید عزتالله ضرغامی روز جمعه، ۱۶ اردیبهشت ماه، در مراسم گرامیداشت روز مراغه اظهار کرد: یکی از نمادهای مراغه در سطح جهانی خواجه نصیرالدین طوسی است چراکه خواجه نصیر و مراغه دو پدیدهی بزرگ و مهم در تاریخ بشری و تاریخ تمدن هستند که تاثیر متقابلی بر هم دارند.
وی ادامه داد: خواجه نصیر به مراغه شخصیت داد و معرف مراغه شد و مراغه نیز به خواجه نصیر کمک کرد؛ مراغهی بزرگ، سابقهی تمدنی و هویتی چندین هزارساله دارد و به صورت مستقل از بنیهی قوی علمی برخوردار است که در طول سالهای برجستگی عمر خواجه نصیر کمک بسیاری به او کرد و در واقع رصد خانه مراغه الهامبخش دیگر رصدخانهها شد.
وی افزود: خواجه نصیر فردی استثنایی است که به او عقل یازدهم نیز میگویند؛ ابن خلدون معتقد است، خواجه نصیر بزرگترین دانشمند پس از اسلام و در همهی رشتهها سرآمد بوده و تألیفات دارد.
ضرغامی خاطرنشان کرد: در کنار تمامی برجستگیهای علمی و منحصر به فرد خواجه، سیاست ورزی او نیز چیز عجیب و غریبی بوده و برای ما قابل درس آموزی است؛ خواجه نصیرالدین طوسی زمانی که وارد سیاست و دستگاه هلاکو شد، مغول سرکشی که هیچ بهرهای از مدنیت نداشت را به راه آورد که این عظمت یک انسان بزرگ، ایدئولوژیک و اداری است که مغول را به اینجا رساند.
وی با بیان اینکه در مورد خواجه نصیرالدین طوسی سخن بسیار گفته شده اما در مورد مراغه سخن کم است، گفت: زمانی که در مورد مراغه در فضای مجازی جستجو میشود، چیز درخوری نمیتوان دید؛ ما ملت آپلود بودیم امروز ما را به سمت دانلود سوق دادند، مولد بودیم که وقتی فردی اثر از خود باقی میگذارد یعنی وجود دارد و این ارتباطی است که نشان دهندهی وجود و هویت آدمهای مهم است.
وی اضافه کرد: امروز زندگیها در فضای مجازی رقم میخورد و عمده تولیدات در فضای مجازی به سمت تولیدات سطحی، هیجانی، زودگذر، موردی و بیمبنا است که نباید اجازه دهیم، اینگونه شود.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی یادآور شد: چرا نباید نخبگان ما فضای وب را در مورد تولیدات ارزشمند مراغه پر کنند؟ به فضای مجازی احترام میگذاریم که انقلاب را نجات میدهد چراکه پیشنیاز استقلال سیاسی، استقلال فکری و بیانی است.
وی تاکید کرد: فضای مجازی محل جولان نخبگان است چراکه در آن محدودیتها بسیار کم است و باید قدر آن را دانست اما مسائل عمقی و محتوایی چندانی تولید نمیشود.
وی متذکر شد: مراغه در محاق رصدخانه قرار گرفته است اما ویژگیهای منحصر به فردی به لحاظ معماری، مهندسی و سبک پایداری، استاتیک و زیبایی دارد که معماری مهندسی دورهی ایلخانی فوقالعاده است.
ضرغامی ادامه داد: ویژگیهای خاص مراغه و دانشمندان آن منشأ تحولات بزرگ و یک الگو شدند که از جمله کارهای انجام شده در حکومت دیکتاتوری مغولی این بود که همهی ادیان از بودایی و مسلمان کنار هم کار کرده و تمدن را جلو بردند که این حرف کمی نیست.
وی همچنین اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم با یک قلم اعجاز آمیز کلیدواژهها را ذکر کرده و آسیبهای چهل ساله انقلاب را هم بیان کردهاند که آسیبها باید رفع شده و راههای نادرست جبران شود که ما امروز نیاز به وحدت، اتحاد و همدلی داریم.
وی خاطرنشان کرد: یک عده به کمک فضای مجازی بر طبل اختلاف و مرزبندی میکوبند، رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۸۸ توصیه کردند که مراقب باشید مردم اتحاد خود را حفظ کنند که ظرفیتهای تاریخی، گردشگری و میراث فرهنگی نیز نمونهای از عاملهای انسجام و وحدت میان مردم است.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اضافه کرد: میراث فرهنگی و باستانی و میراث پس از اسلام هر دو مایه قواماند و هرکسی که از آن سواستفاده کند، بزرگترین خیانت را کرده است.
به گزارش ایسنا، وی در پایان تاکید کرد: مراغه عامل وحدت میتواند باشد که عظمت و بزرگی آن، عامل افتخار هر مراغهای است و باید با این نگاه محتوا تولید کرده و آموزش داد تا در فضای مجازی به اندازه کافی دین خود را ادا کرد.
انتهای پیام