دستگاه جدید نمک‌زدایی آب بدون نیاز به فیلتر

دستگاه جدید نمک زدایی محققان موسسه فناوری ماساچوست(MIT) بدون نیاز به هیچ فیلتری قادر است آب آشامیدنی تولید کند و تنها ۵۰ دلار قیمت دارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، محققان موسسه فناوری ماساچوست(MIT) یک دستگاه نمک‌زدایی قابل حمل جدید ابداع کرده‌اند که تنها با فشار یک دکمه می‌تواند ذرات و نمک‌ها را از آب حذف کند تا آب آشامیدنی تولید کند که از استانداردهای کیفی سازمان جهانی بهداشت نیز فراتر است.

این دستگاه جدید نیازی به هیچ فیلتر یا پمپی ندارد، وزن آن کمتر از ۱۰ کیلوگرم است، برای کارکردن به انرژی کمتری نسبت به شارژر تلفن همراه نیاز دارد، می‌تواند توسط یک پنل خورشیدی کوچک قابل حمل تامین انرژی شود، فقط با فشار دادن یک دکمه کار می‌کند و قیمت آن تنها ۵۰ دلار است.

حذف ذرات از آب بدون نیاز به فیلترهای قابل تعویض

"جنگیون هان" استاد مهندسی برق و علوم رایانه و مهندسی بیولوژی و عضو آزمایشگاه تحقیقاتی الکترونیک MIT می‌گوید: این واقعاً نقطه اوج سفر ۱۰ ساله‌ای است که من و گروهم در آن بوده‌ایم. ما سال‌ها بر روی فرآیندهای نمک‌زدایی کار کردیم و با قرار دادن همه‌ی این پیشرفت‌ها در یک جعبه، یک سیستم واقعاً ارزشمند ساختیم.

این دستگاه از یک سیستم بدیع استفاده می‌کند که از نیروی الکتریکی برای حذف ذرات از آب آشامیدنی استفاده می‌کند و نیاز به فیلترهای نیازمند تعویض را از بین می‌برد. این ویژگی، هزینه‌های تعمیر و نگهداری این دستگاه را تا حد زیادی کاهش می‌دهد و آن را برای استفاده در مناطق دورافتاده که دارای منابع به شدت محدود هستند، ایده‌آل می‌کند.

از کاربردهای دیگر این دستگاه می‌توان به کمک به پناهندگان فراری از بلایای طبیعی یا کمک به سربازان در عملیات‌های نظامی طولانی مدت نام برد.

این دستگاه نمک‌زدایی در ساحل کارسون واقع در بوستون آمریکا آزمایش شد. محققان به سادگی این جعبه را در نزدیکی ساحل قرار دادند و لوله تغذیه را داخل آب انداختند. تنها نیم ساعت طول کشید تا یک فنجان پلاستیکی با آب شفاف و آشامیدنی که کیفیت آن فراتر از دستورالعمل‌های کیفی سازمان بهداشت جهانی بود، پُر شود.

"هان" می‌گوید: این دستگاه حتی در اولین آزمایش خود نیز موفق بود که بسیار هیجان انگیز و غافلگیر کننده بود. اما من فکر می‌کنم دلیل اصلی موفقیت ما، ادغام همه پیشرفت‌های کوچکی است که در طول این مسیر به آنها رسیدیم.

محققان می‌گویند این دستگاه جدید، تعداد ذرات جامد معلق در آب را حداقل تا ۱۰ برابر کاهش می‌دهد و آب آشامیدنی را با سرعت ۰.۳ لیتر در ساعت تولید می‌کند و تنها به ۲۰ وات برق به ازای تولید هر لیتر آب نیاز دارد.

وسیله‌ای که همه می‌توانند از آن استفاده کنند

"هان" افزود که بهترین چیز در مورد دستگاه آنها این است که به اندازه کافی ساده و در دسترس است تا توسط هر کسی استفاده شود، زیرا تنها چیزی که نیاز دارد فشار یک دکمه است.

با این حال وی می‌گوید هنوز کار زیادی باید انجام شود تا این دستگاه برای عرضه در بازار آماده شود.

"نضال هلال" استاد مهندسی و مدیر مرکز تحقیقات آب دانشگاه نیویورک در ابوظبی که در این تحقیق دخالتی نداشت، گفت: در حال حاضر، مواد مورد استفاده برای تولید چنین دستگاهی بسیار گران هستند و دیدن سیستم‌هایی با مواد کم‌هزینه جالب خواهد بود.

با این حال، تیم MIT به دنبال آن است که به زودی وارد مرحله تولید این دستگاه شود.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۰۹:۳۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401021207832
  • خبرنگار : 71589