به گزارش ایسنا، حجت الله عبدالملکی در جلسه علنی امروز(یکشنبه) مجلس به این سوال سید ناصر موسوی لارگانی نماینده فلاورجان و ۱۶ نماینده دیگر پاسخ داد که چرا اکثر انتصابات معاونین و مدیران وزارتخانه و روسای سازمانها از افراد خارج از وزارتخانه هستند؟
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تبریک روز جهانی کارگر گفت: کارگران بیش از ۶۰ درصد جمعیت را تشکیل می دهند و در صدر جمعیت قرار دارند. خدا را شکر مجلس و دولت دست به دست هم داده تا موضوع رفاه کارگران را با جدیت پیگیری کنند.
وی همچنین با تبریک روز خلیج فارس از رئیس قوه مقننه و هیئت رئیسه مجلس تشکر کرد و با اشاره به موضوع سوال گفت: وظیفه من بود که پیش از این درباره انتصابات توضیح دهم. سوال این است که چقدر در انتصابات از همکاران داخل وزارتخانه بوده و چقدر از بیرون آمده اند؟
عبدالملکی توضیح داد: تقریبا ۳۰۰ نفر انتصابات در وزارتخانه و سازمان های تابعه در سطح مدیران کل داشته ایم. از این ۳۰۰ نفر ۲۳۷ نفر از همکاران وزارتخانه هستند، ۲۴ نفر از کسانی هستند که قبلا در این وزارتخانه مسئولیت داشتند اما به دلیل نیات سیاسی و مسائل مختلف در دوره گذشته کنار گذاشته شده بودند. ما آن ها را به کار برگرداندیم. مثلا رئیس سازمان بهزیستی نیروی رسمی سازمان بود یا معاون فعلی پارلمان عضو سازمان تأمین اجتماعی بود که پیش از این نیز همکار سابق شما در مجلس و عضو هیئت رئیسه بود. در این بین ۳۹ نفر از جوانان انقلابی گام دوم هم منصوب شدند. تأکید رهبری این بود که در این دولت از جوانان انقلابی استفاده شود. افرادی باتجربه که پنج معیار در انتصاب آن ها وجود داشت، یعنی انقلابی بودن، کارآمدی، فسادستیزی، دست پاکی و مردمی بودن.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید مجدد بر اینکه بیش از ۸۰ درصد انتصابات از افراد مشغول به کار در این وزارتخانه بودند، گفت: دو اتفاق مهم در انتصابات رخ داد؛ یکی اینکه مدیران جوان تر شده و اینکه افزایش سطح دانش و تخصص را شاهد بودیم. میانگین سن مدیران ۵.۵ سال کاهش پیدا کرد و ۵۰ درصد سطح دانش افزایش یافت. بر این اساس نگاه ما به انتصابات سیاسی نبوده است. این افراد از بین ۴۰۰۰ نفر تعیین شدند. برآیند انتصاب هم مشخص است پس این درست نیست که در انتصابات، وابستگان به جریان های سیاسی بودند، چون نگاه ما به طیف و اشخاص نبود.
عبدالملکی در بخش دوم صحبت هایش با اشاره به اظهارات موسوی لارگانی مبنی بر اینکه استعلامات درباره انتصابات مدیران صورت نگرفته؟، گفت: لیست استعلامات انجام شده را به رئیس مجلس می دهم تا هر کدام از نمایندگان به آن دسترسی داشته باشند.
وی افزود: با روی کار آمدن دولت مردمی این حس در بین تمام کارکنان دستگاه های اجرایی ایجاد شده که می توانند به سمت عدالت در پرداخت حقوق و دستمزد حرکت کنند. درخواست شان ایجاد عدالت در پرداخت حقوق ها بوده که رئیس جمهور هم دستور آن را دادند. بنده هم عضو این کمیته هستم و آن را پیگیری می کنم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به وضعیت این وزارتخانه در دولت گذشته گفت: لازم است که توضیح دهم که وضعیت انتصابات در این وزارتخانه در دولت قبل چطور بوده است. در حالی که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یک وزارتخانه اجتماعی است، در دولت گذشته به سیاسی ترین و امنیتی ترین وزارتخانه تبدیل شد به طوری که تعداد زیادی از اقوام و خویشان خود را به کار گرفته و انتصابات سیاسی در شرکت ها و صندوق ها هم وجود داشت. حتی فعالان رسانه ای ستادهای انتخاباتی را به کار گرفتند و آن ها در پست های مدیریتی حضور داشتند. در بین این افراد کسانی بودند که جزو متحصنان مجلس ششم و از اجزای فتنه ۸۸ بودند و حتی مسئولیت اقتصادی داشتند. وقتی عهده دار این مسئولیت شدم، عهد بستم که افراد ناسالم کنار گذاشته شده و امانت را به امانت دار برسانم. انتصابات شروع شد. البته که حساب همکاران که به خاطر بازنشستگی جدا شدند از این موضوع جداست و از آن ها تقدیر می کنیم.
وی تأکید کرد: در انتصابات از هیچ کسی توصیه نپذیرفتیم و صرفا براساس معیارهای رئیس جمهور انتصابات صورت گرفت و این افراد از بین ۴۰۰۰ نفر انتخاب شدند.
عبدالملکی در ادامه با اشاره به دستاوردهای این وزارتخانه گفت: حتی یک روز تأخیر در پرداخت حقوق و دستمزد بازنشستگان وجود نداشته و یک میلیون و ۱۴۴ هزار نفر به عدد بیمه شدگان اضافه شده است. همچنین استقراض از بانک رفاه به صفر رسیده و ۲۰ هزار تومان درآمد جدید برای صندوق ها ایجاد شده و علاوه بر این سهم شرکت ها از مخارج شرکت ها ۷۰ درصد افزایش یافته است. این ها همه به خاطر عملکرد همکاران من در وزارتخانه است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در حوزه های مختلف رکورد زدهایم، گفت: منافذ حقوق های نجومی را مسدود کرده و جریان جدیدی در مبارزه با فساد شروع شده است. علاوه بر این ما در حوزه سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه تأمین اجتماعی فعالیت هایمان را شروع کرده ایم. رئیس جمهور دستور داد که ظرف دو ماه با همکاری دستگاه های مختلف، مجلس و دانشگاهیان پیش نویس لوایح آماده شده تا ظرف ۶ ماه سیاست ها جهت اجرا و قانونی شدن به مجلس تقدیم شود. اجرایی شدن سیاست های کلی تأمین اجتماعی به همکاری مجلس با دولت نیاز دارد.
وی ادامه داد: طی ماه های گذشته برنامه های زیادی در زمینه رفع فقر مطلق شروع شده و الان در میانه برنامه ها هستیم. درباره اشتغال هم فرصت هایی داده شده است. برنامه های جدی برای کاهش آسیب های اجتماعی را شروع کردیم و مدیریت شرکت ها استانی شده است. در حوزه تأمین اجتماعی و بازنشستگی اقدامات و برنامه های خوبی آغاز شده است.
انتهای پیام