مهدی بهادری، شهردار داورزن شامگاه گذشته در مراسم تقدیر از دستاندرکاران ستاد خدمات سفر استان خراسان رضوی اظهار کرد: شهرستان داورزن یکی از پر ترددترین ورودیهای استان از مسیر غربی است. نکته مهم خستگی رانندگان، زائران ومسافران است که به واسطه مسیر شاهرود تا داورزن و فاصله ۳۰۰ کیلومتری تا مشهد نیاز به استراحت دارند. یکی از وظایف ما در استقبال از زائران فراهم کردن شرایط استراحت برای این افراد است.
وی افزود: آمارها نشان میدهد که عامل اصلی سوانح جادهای در داورزن و محدوده ورودی غرب استان تا حدود ۷۰ کیلومتر، خوابآلودگی و خستگی است که عامل واژگونی خودرو میشود.
بهادری بیان کرد: نکته مهم امسال هماهنگی و همکاری خوبی بود که بین بسیج، شوراها و دهیاران روستاهایی که در مسیر بودند و شهرداران به وجود آمد. این ظرفیت باعث شد ۴ ایستگاه صلواتی در مسیر برپا شود که اثر خوبی بر رفع خستگی مسافران گذاشت و بازخورد مطلوبی در تجدید روحیهشان داشت.
وی عنوان کرد: جلسات ستاد خدمات سفر از اواخر سال ۱۴۰۰ به صورت فشرده برگزار شد. حدود ۳۵۰۰ نفر در داورزن اقامت داشتند که در مجموعه ظرفیت آموزش و پرورش، اقامتگاههای بومگردی و دیگر نقاطی که برای استراحت و اسکان پیشبینی شده بود اسکان داده شدند. زحمات هلال احمر در ورودی استان و همه افراد و نهادها به کاهش سوانح جادهای منجر شد.
در ادامه نشست سیدابوالفضل فاضلیحقپناه، شهردار قوچان نیز اظهار کرد: شهر قوچان در مسیر یکی از اصلیترین محورهای ترانزیتی کشور به سمت شهر مشهد است. شهرداری قوچان در راستای اجرای منویات ریاست جمهور و به منظور اجرای برنامههای ابلاغی استانداری خراسان رضوی و برنامههای جلسات ستاد خدمات سفر در سطح شهرستان اقداماتی با هدف معینی انجام داد.
وی افزود: از جمله این اهداف ارائه خدمات شایسته به شهروندان، مسافران و گردشگران و اجرای سیاستهای کلی و برنامههای ستاد استانی بوده است. بیش از ۱۰۰نفر از همکاران شهرداری به صورت شبانهروزی فعالیت مستمر داشتند.
وی در خصوص مهمترین اقدامات شهرداری قوچان گفت: برگزاری فعال و منظم جلسات ستاد سفرهای نوروزی شهرستان، اجرای برنامه با هدف ارتقاء ایمنی شهروندان، مسافران نورزوی و پاکسازی محیط از زبالهها و نخالههای ساختمانی، رفع عیوب و نقص فنی تجهیزات و مبلمان شهری بخشی از فعالیتهای شهرداری قوچان بوده است.
فاضلیحقپناه در خصوص فعالیتهای این شهرستان در مدیریت بحران بیان کرد: اطلاعرسانی در پیشگیری از بحران یکی از فعالیتهای این شهرستان بود، همچنین برف ۵۰ سانتی در پایان سال مسئلهای بود که ما توانستیم در مدت ۴ ساعت معبرهای اصلی و شهری را بازگشایی کنیم. این کار با بهرهگیری از ۲۳ دستگاه ماشینآلات بخش خصوصی، ۱۳ دستگاه ماشینآلات عمرانی شهرداری و ۷ دستگاه ماشینآلات کمکی شهر مشهد صورت گرفت.
وی عنوان کرد: از دیگر اقدامات شهرداری قوچان میتوان به خط کشی ترافیکی معابر شهری، نصب و بهسازی علایم راهنمایی و رانندگی، لایروبی معابر آبهای سطحی، افزایش روشنایی اماکن عمومی در سطح شهر به خصوص پارکهای خطی در کنار محور ترانزیتی و تعمیر آسفالت معابر شهری به خصوص در محور ترانزیتی اشاره کرد.
وی تصریح کرد: همکاری با نیروی انتظامی برای جمعآوری معتادان متجاهر، ساماندهی دستفروشان، تلاش در حفظ زیبایی و آراستگی منظر شهری، نورپردازی و کاشت گیاه در میادین و بوستانها، رسیدگی مستمر به سرویسهای بهداشتی سطح شهر و محور ترانزیتی، ایجاد ایستگاههای صلواتی و خدماتی و کاشت رایگان نهال در شهر بنا بر درخواست شهروندان نیز از دیگر فعالیتهای شهرداری بوده است.
ناوگان حملونقل درون استانی نیازمند نوسازی است
محمدحسام آسیابان، عضو هیات مدیره و دبیر انجمن صنفی شرکتهای حملونقل مسافر مشهد و حومه در ادامه مراسم اظهار کرد: در حوزه حملونقل مسافر شهر مشهد ۴۴ شرکت مسافربری اتوبوسرانی، ۸ شرکت سواری کرایه و ۸ شرکت مینیبوسرانی فعال هستند. تراکم سفرها از طریق اتوبوس پیشبینی میشد.
وی افزود: با توجه به مشکلات در حملونقل مسافر که در سالهای قبل گریبانگیر ما بود، به خصوص تحریمها که باعث شد تولید ناوگان کاهش پیدا کند و در ۳ سال گذشته ۱۰۰ دستگاه نوسازی ناوگان صورت گرفته است.
آسیابان عنوان کرد: یکی از کارهای مهمی که امسال صورت گرفت انتقال فروش بلیت به خارج از پایانههای مسافربری بود. شرکتها موظف بودند خدمات اینترنتی ارائه کنند تا از تردد و تجمع درونشهری کم شود و مسافران برای خرید بلیت اتوبوس مراجعه نکنند. خوشبختانه در این نوروز بیش از ۸۵ درصد مسافرانی که به پایانه میآمدند دارای بلیت بودند.
وی بیان کرد: در نوروز امسال با ۲ پیک تردد سفر، یکی در روزهای ۴ و ۵ فرودین و یکی در روزهای ۱۲ و ۱۳ فرودین مواجه شدیم.
دبیر انجمن صنفی شرکتهای حملونقل مسافر مشهد و حومه تصریح کرد: تعداد ۱۲۵۹ دستگاه ناوگان مسافربری در کل کشور وجود دارد که سهم استان خراسان رضوی ۶۴.۱۰ درصد است. از این میزان ۶۰ درصد به سفرهای درون استانی تعلق دارد. ساخت این اتوبوسها به ۱۴ سال پیش برمیگردد، درنتیجه در ازدحامها و موقعیتهای خاص نمیتوانیم از این ناوگان در موقعیتهای خاص برای جابهجایی مسافران بیرون استانی استفاده کنیم.
وی گفت: از مسئولان درخواست دارم نگاهی مدیریتی و ویژه به شهرستان مشهد به علت جایگاه زیارتی که دارد داشته باشند و کمک کنند تا ناوگان حملونقل مسافر به زیر ۱۰ سال ساخت برسد و به استانداردهای جهانی نزدیک شود تا بتوانیم با امنیت بیشتر در خدمت زائران باشیم.
انتهای پیام