حجتالاسلام والمسلمین حجت گنابادینژاد شامگاه گذشته در مراسم تقدیر از دستاندرکاران ستاد خدمات سفر استان خراسان رضوی اظهار کرد: پس از ۲ سال شرایط کرونایی امسال توفیق میزبانی زائران را از ۱۰ اسفند ۱۴۰۰ تا ۱۴ فرودین ۱۴۰۱ داشتیم. در نوروز ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر زائر به شهر مشهد آمدند که نسبت به نوروز ۱۳۹۸ که ۷ میلیون و۴۰۰ هزار نفر بود؛ رشد ۱۴ درصدی را شاهد بودیم.
وی افزود: به لحاظ حملونقل ظرفیتهای خوبی در مجموعه ناوگانهای هوایی، ریلی، اتوبوس و شخصی به وجود آمده بود. در سفرهای هوایی ۶۱ درصد، قطار ۶۴ رصد، اتوبوس منفی ۳ درصد و در سفر با ماشین شخصی ۱۲ درصد رشد را شاهد بودیم. همزمان ۶۵ هزار زائر غیرایرانی نیز وارد مشهد شدند که ۲۷ درصد عراقی، ۱۱ درصد افغانستانی و ۶۲ درصد سایر ملیتها بودند.
گنابادینژاد بیان کرد: مهمترین مسئله اسکان زائران بود که با بسیح تمام ظرفیتها شرایطی به وجود آمد که شبی ۴۹۹ هزار اقامت اعم از رسمی، مکمل و اضطراری آماده شد که این میزان رشد ۱۳ درصدی در استان و ۲۴ درصدی در مشهد را نشان میدهد.
وی تصریح کرد: مجموعههای بسیاری به ما کمک کردند از جمله مدارس که ظرفیت خود را از ۴۷ هزار نفر در سال ۱۳۹۸ به ۵۱ هزار نفر رسانده بودند. همچنین حسینهها، بقاع متبرکه، حوزههای علمیه، مساجد، گروههای بسیج و مجموعههای ورزشی ظرفیتهای خود را در اختیار زائرین گذاشتند. همچنین با توجه به تدبیر ویژه تولیت آستان قدس حرم نیز شبی ۱۰ هزار ظرفیت اسکان برای زائران داشت.
قائممقام ستاد خدمات سفر استان خراسان رضوی عنوان کرد: امسال با کاهش ۲۲ درصدی تلفات جادهای و رانندگی نسبت به سالهای گذشته مواجه بودیم. تامین کالا و ارزاق برای تمامی زائرین و بازرسی گسترده بیش از ۱۹ هزار مورد در نوروز ۱۴۰۱ انجام شد. امسال جزء معدود دورههای پیک سفر بود که در بازگشت مسافران مشکلی نداشتیم و در ۱۳ فروردین ظرفیت قطار و اتوبوس اضافی بود.
وی گفت: همچنین از تمام کمیتههای ستاد خدمات سفر استان مانند کمیته امنیتی-انتظامی، کمیته بهداشت و درمان، کمیته امداد و نجات، کمیته اطلاعرسانی، کمیته خدمات شهری و کمیته فرهنگی و اجتماعی تشکر میکنم.
گنابادینژاد ادامه داد: از سهمی که مردم نیز در این میزبانی داشتند و از حمایتهای استاندار خراسان رضوی نیز نهایت سپاس را دارم و امید است در میزبانی از زائرین در عید فطر نیز به خوبی عمل کنیم.
ستاد خدمات سفر در قالب ۱۴ کمیته آغاز به کار کرده است
سیدجواد موسوی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان خراسان رضوی در ادامه این جلسه گفت: ستاد سفر استان از آبان ۱۴۰۰ در قالب ۱۴ کمیته کار خود را برای آمادگی نوروز ۱۴۰۱ آغاز کرد.
وی اظهار کرد: همان طور که مستحضرید ستاد خدمات سفر بنا بر مصوبات هیات وزیران بر اساس چارت اعمالی فعالیت خود را به صورت دائمی آغاز کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افزود: برای آمادگی نوروز ۱۴۰۱ از آبان ۱۴۰۰ جلساتی تشکیل شد و طبق برنامهریزیهای انجام شده در قالب ۱۴ کمیته زیر نظر یعقوبعلی نظری استاندار خراسان رضوی فعالیت خود را آغاز کرد. برگزاری منظم جلسات کمیتهها، تنظیم صورتجلسهها و پیگیری مصوبات در دستور کار تمام کمیتهها قرار گرفت.
موسوی در خصوص تمهیداتی که در ستاد خدمات سفر انجام شده است، افزود: ایجاد تمهیدات لازم جهت جلوگیری از ادامه بحران کرونا و ایجاد سفر امن برای زائران امام رضا(ع) با انجام واکسیناسیون حداکثری، برگزاری دورههای دانشافزایی فرهنگ میزبانی برای تمام صنوف، برگزاری مانور ستاد خدمات سفر برای تمام شهرستانها و پیشبینی ظرفیتهای اسکان اضطراری برای زائران بخشی از این تمهیدات بود.
وی افزود: پیشبینی تامین ارزاق عمومی و پارکینگ با ظرفیت بالا و اجازه تردد به زائران در اطراف حرم، اطلاعرسانی منطقهای و بینالمللی، فعالسازی سامانههای اطلاعرسانی و دریافت شکایات و تشدید نظارتهای مردمی و بررسی میدانی شکایات بخش دیگری از تمهیدات این ستاد بود.
دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر استان خراسان رضوی بیان کرد: فراهم نمودن تمهیدات برای بازگشت زائران از مشهد، استفاده از ظرفیتهای مردمی مانند تشکلها و مساجد برای نظم و امنیت زائران باوجود حضور عظیم زائران به خصوص زائران خارجی، توزیع سفر در مناطق مختلف استان، ایجاد بازارچه برای فروش صنایع دستی با هدف اشتغال و حمایت از تولید داخلی و افزایش بازدید مجموعههای فرهنگی، تاریخی و مفاخر از دیگر برنامههای ستاد خدمات سفر استان بوده است.
انتهای پیام