دکتر محمد راضیجلالی در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر لزوم مسالهمحوری دانشگاهها، اظهار کرد: بسیاری از دانشگاههای ما هنوز وارد مرحله دانشگاههای نسل سوم و چهارم نشدهاند؛ البته از طریق دفاتر ارتباط با صنعت ارتباطاتی وجود داشته و دارد و تاکنون پروژههای خوبی نیز انجام شده است.
وی با اشاره به ضرورت بازنگری در کتب درسی دانشگاهی، افزود: باید در تدوین سرفصلهای درسی دانشگاه تجدیدنظر و بازنگری شود و بر اساس سند آمایش آموزش عالی و نیاز بازار کار و صنعت، به ویژه در رشتههای علوم پایه و فنی و مهندسی، تغییر ایجاد شود.
رئیس پارک علم و فناوری خوزستان گفت: دانش منتقل شده به دانشجویان باید منطبق با آن چیزی باشد که در صنایع، بازار کار و مراکز تولیدی وجود دارد که بعضا این اتفاق کمتر رخ میدهد و دانش دانشآموختگان، چندان منطبق با نیاز صنایع نیست.
وی با اشاره به پیامدهای منطبق نبودن مطالب درسی با نیاز جامعه و صنایع، بیان کرد: این وضعیت منجر به این میشود که دورههای بازآموزی پس از فارغالتحصیلی برگزار شوند که البته هزینهبر هستند و این روند نیز تاخیر در ورود به بازار کار را به دنبال دارد.
راضیجلالی یادآور شد: صنایع اگر به ظرفیت موجود یعنی دانشآموختگانی که علم به روز دارند، تکیه و اعتماد کنند میتوانند به توسعه کشور امیدوار باشند زیرا در بسیاری از صنایع و بخشها، جوانان ثابت کردهاند که بسیار توانمند هستند.
وی تاکید کرد: وقتی امکانات فراهم شود و بروکراسیهای اداری و... از سر راه برداشته شوند، همان گونه که در حوزه نانو، صنایع دفاعی، سلولهای بنیادی و... پیشرفتهای چشمگیری در دنیا داشتهایم، قطعا در حوزههای دیگر نیز پیشرفت خواهیم داشت به این شرط که به جوانان و فناوران اعتماد شود.
انتهای پیام