/اهمیت شب‌های قدر/

انسان در شب قدر چه زمانی به کمال می‌رسد؟

یک استاد حوزه و دانشگاه گفت: احیای شب قدر اگر در زندگی انسان‌ها اثر عملی بگذارد این احیا، احیا واقعی است در غیر این صورت یک‌ ویترین‌سازی است. عملی که اثر نداشته باشد یک شعار تو خالی است. چه زمانی معلوم می‌شود عبادات، احیا و شب زنده‌داری ما به معنای واقعی کلمه زنده شده‌اند؟ زمانی که در عرصه عملی زندگی ما آثار مثبت و سازنده‌ای را برجای بگذارد.

حجت‌الاسلام محمد پیکری استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد اهمیت شب‌های قدر اظهار کرد: احیای شب قدر در صورتی که آثار عملی در پی داشته باشد مطمئنا اطاعت امرالله و عبادتی بی‌نظیر خواهد بود.

وی با بیان داستانی خاطرنشان کرد: روزی عمر بن مسلم یکی از یاران امام صادق(ع) مدتی خدمت امام نرسید و امام از حال او پرسیدند و فرمودند که عمر بن مسلم کجاست و خیلی وقت است که او را ندیدیم. اصحاب پرس و جو کردند و خدمت امام اطلاع دادند که وی نه تنها خدمت شما نیامده بلکه مدتی است زندگی و کسب و کار خود را هم رها کرده و گوشه‌ای بیتوته کرده و مشغول عبادت است. بلافاصله امام صادق(ع) فرمودند «وای بر من، آیا عمر بن مسلم نمی‌داند که اگر ترک تلاش و کار کند دعایش مستجاب نمی‌شود، این چه دعایی که آثار عملی ندارد».

حجت‌الاسلام پیکری اظهار کرد: در همین هنگام امام صادق(ع) خطاب به یاران فرمودند «روزی یاران رسول خدا(ص) وقتی آیه (وَ مَنْ یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجا ِ وَ یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لا یَحْتَسِبُ وَ مَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَی اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِکُلِّ شَیْ‌ءٍ قَدْرا - او را از جایی که گمان ندارد روزی می‌دهد؛ و هرکس بر خدا توکّل کند، خدا امر او را کفایت می‌کند؛ خداوند فرمان خود را به انجام می‌رساند؛ به یقین خدا برای هرچیزی اندازه‌ای قرار داده است) نازل شد رفتند و درب خانه‌های خود را بستند و نشستند به عبادت و از خانه بیرون نیامدند و پیامبر خدا(ص) روزی از حال آنها جویا شد و وقتی فهمید آنها به عبادتی دل خوش کردند که دنباله‌ای از عمل ندارد فردی را پیش آنها فرستادند و علت این کار از آنها جویا شدند و فهمیدند که آنها بر همان آیه اکتفا کردند و بعد از شنیدن این دلیل گفتند به درستی که اگر کسی این کار را بکند دعای او اجابت نمی‌شود پس طلب تلاش کنید که بدون سعی و کوشش دعای کسی مستجاب نمی‌شود».

وی افزود: انرژی و انگیزه‌ای که در شب قدر انسان ‌مومن احیا گرفته به دست می‌آورد آن‌ انرژی و انگیزه نشان‌دهنده میزان استجابت دعای او است، پس شب قدر ما زمانی قدر دانسته می‌شود که در ‌پی خودش عمل و سعی و ‌تلاش داشته باشد و اگر کسی در شب قدر بر ویترین‌سازی اکتفا کرد و فردای قدر سعی و تلاش برای کسب رضای خدا، جلب بهشت برین و حرکت بر موازین عقل انجام نداد احیا او ابتر است و شب قدر او ناقص است.

این استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: شب قدر برای ما زمانی به کمال می‌رسد و معنای واقعی خود را بدست می‌آورد که در پی‌ خودش عمل خالصانه داشته باشد و ‌انرژی‌ای که ما در احیای شب قدر بدست می‌آوریم باید ما را به این سر منزل یعنی به عمل صالح، کار برای خدا و هم نوعان و گذاشتن سنگ بناهای خوب در زندگی خودمان و دیگران برساند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۰۴:۲۸
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1401020502035
  • خبرنگار : 71461