حجتالاسلام محمد پیکری استاد حوزه و دانشگاه در گفتوگو با ایسنا، در مورد اهمیت شبهای قدر اظهار کرد: احیای شب قدر در صورتی که آثار عملی در پی داشته باشد مطمئنا اطاعت امرالله و عبادتی بینظیر خواهد بود.
وی با بیان داستانی خاطرنشان کرد: روزی عمر بن مسلم یکی از یاران امام صادق(ع) مدتی خدمت امام نرسید و امام از حال او پرسیدند و فرمودند که عمر بن مسلم کجاست و خیلی وقت است که او را ندیدیم. اصحاب پرس و جو کردند و خدمت امام اطلاع دادند که وی نه تنها خدمت شما نیامده بلکه مدتی است زندگی و کسب و کار خود را هم رها کرده و گوشهای بیتوته کرده و مشغول عبادت است. بلافاصله امام صادق(ع) فرمودند «وای بر من، آیا عمر بن مسلم نمیداند که اگر ترک تلاش و کار کند دعایش مستجاب نمیشود، این چه دعایی که آثار عملی ندارد».
حجتالاسلام پیکری اظهار کرد: در همین هنگام امام صادق(ع) خطاب به یاران فرمودند «روزی یاران رسول خدا(ص) وقتی آیه (وَ مَنْ یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجا ِ وَ یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لا یَحْتَسِبُ وَ مَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَی اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِکُلِّ شَیْءٍ قَدْرا - او را از جایی که گمان ندارد روزی میدهد؛ و هرکس بر خدا توکّل کند، خدا امر او را کفایت میکند؛ خداوند فرمان خود را به انجام میرساند؛ به یقین خدا برای هرچیزی اندازهای قرار داده است) نازل شد رفتند و درب خانههای خود را بستند و نشستند به عبادت و از خانه بیرون نیامدند و پیامبر خدا(ص) روزی از حال آنها جویا شد و وقتی فهمید آنها به عبادتی دل خوش کردند که دنبالهای از عمل ندارد فردی را پیش آنها فرستادند و علت این کار از آنها جویا شدند و فهمیدند که آنها بر همان آیه اکتفا کردند و بعد از شنیدن این دلیل گفتند به درستی که اگر کسی این کار را بکند دعای او اجابت نمیشود پس طلب تلاش کنید که بدون سعی و کوشش دعای کسی مستجاب نمیشود».
وی افزود: انرژی و انگیزهای که در شب قدر انسان مومن احیا گرفته به دست میآورد آن انرژی و انگیزه نشاندهنده میزان استجابت دعای او است، پس شب قدر ما زمانی قدر دانسته میشود که در پی خودش عمل و سعی و تلاش داشته باشد و اگر کسی در شب قدر بر ویترینسازی اکتفا کرد و فردای قدر سعی و تلاش برای کسب رضای خدا، جلب بهشت برین و حرکت بر موازین عقل انجام نداد احیا او ابتر است و شب قدر او ناقص است.
این استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: شب قدر برای ما زمانی به کمال میرسد و معنای واقعی خود را بدست میآورد که در پی خودش عمل خالصانه داشته باشد و انرژیای که ما در احیای شب قدر بدست میآوریم باید ما را به این سر منزل یعنی به عمل صالح، کار برای خدا و هم نوعان و گذاشتن سنگ بناهای خوب در زندگی خودمان و دیگران برساند.
انتهای پیام