دکتر محمدمهدی گویا در نشست با معاونان بهداشت تعدادی از دانشگاههای علوم پزشکی کشور که با موضوع برنامهریزی جهت ارائه خدمات بهداشتی به جمعیت مهاجر و پناهنده برگزار شد، اظهار کرد: بیماری سرخک یک بیماری ویروسی بوده که از طریق دستگاه تنفسی منتقل میشود و مردم بیشتر این بیماری را به جهت بثورات جلدی آن میشناسند.
وی با اشاره به شیوع سرخک در کشورهای همسایه شرقی گفت: سرخک در کشور ما از سال ۱۳۹۶ حذف شده و از آن زمان تاکنون موارد مثبت ابتلا به سرخک در ایران نداشتهایم و نمیخواهیم که مجدد این بیماری در کشورمان طغیان کند؛ لذا با توجه به سرایت شدید این بیماری عفونی در بین جامعه نباید اجازه تکثیر و انتشار آن را که در برخی از مواقع منجر به ایجاد عوارض شدید همچون گرفتگی دستگاه تنفسی و حتی مرگ میشود بدهیم.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: به طور معمول مبتلایان به سرخک غیرایرانیها بودند و اکنون این نگرانی بابت انتقال این بیماری به ساکنین کشور توسط پناهندگان وارد شده به ایران و یا مهاجرین وجود دارد .
گویا با بیان اینکه تمامی گروههای سنی و جنسی در معرض خطر ابتلا به بیماری سرخک قرار دارند، خاطرنشان کرد: اینگونه نیست که بگوییم این بیماری تنها در یک سن و جنس خاص شایع است، اما بیشتر مبتلایان در سنین زیر ۳۰ سال هستند، البته این موضوع بستگی به سابقه واکسیناسیون این گروه سنی هم دارد، اما بیشتر کودکان زیر ۵ سال مبتلایان به سرخک را شامل میشوند.
به گزارش وبدا، وی اضافه کرد: در زمستان سال گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار کودک ۹ ماهه تا ۷ ساله جنوب شرق کشور تحت پوشش واکسن سرخک قرار گرفتند و در مناطق سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و کرمان از حاشیه امن خوبی از این جهت برخوردار هستیم.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ذکر این نکته که در حال حاضر بهطور جدی در حال دنبال کردن بحث واکسیناسیون سرخک در جمعیت غیرایرانی هستیم تا اگر کسی در گروه هدف ۹ ماهه تا ۳۰ ساله واکسن دریافت نکرده هرچه سریعتر واکسینه شوند، تأکید کرد: بخشی از افراد گروه هدف واکسیناسیون سرخک جزو گروه هدف واکسیناسیون کرونا هم هستند، اما این دو واکسن نیازمند فاصله زمانی نیستند و میتوانند دریافت همزمان هر دو واکسن را داشته باشند و این مهم در خصوص واکسن فلج اطفال هم صدق میکند و هیچگونه محدودیتی ندارد.
همچنین در این جلسه دکتر سیدجواد حسینی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: با توجه به وضعیت موجود در برخی از همسایههای شرقی کشور در خصوص شیوع بیماری سرخک در نظر داریم تا جمعیت غیرایرانی گروه سنی ۹ ماهه تا ۳۰ ساله حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد و همچنین افراد در همین گروه سنی که از طریق مرزهای زمینی و هوایی وارد کشور میشوند را تحت پوشش واکسیناسیون سرخک قرار دهیم.
وی تصریح کرد: پس از این جلسه و از ابتدای اردیبهشت ماه امسال برنامه ویژه واکسیناسیون سرخک در گروههای سنی هدف در پایگاههای ثابت و سیار آغاز میشود تا بتوانیم در مدت زمانی کوتاه این گروههای سنی را تحت پوشش واکسن سرخک قرار دهیم و از آسیبهای ناشی از این بیماری بهدور باشیم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در خراسان رضوی در زمینه بیماری کرونا هم در وضعیت بهتری به نسبت سایر استانهای کشور قرار داشته و در برخی روزها نیز ثبت عدد صفر را در آمار فوتیهای روزانه کرونا در این استان داشتهایم، خاطرنشان کرد: طبق آخرین آمارهای کرونایی به ثبت رسیده به لحاظ ابتلاها، مراجعات، سرپاییها، بستریها و فوتیهای کرونایی به جز موارد بستری در سایر موارد خوشبختانه شاهد آمار کاهشی بودهایم.
حسینی افزود: در بحث واکسیناسیون کرونای انجام شده در خراسان رضوی و حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد آخرین آمار بهگونهای بوده که در گروههای سنی هدف ۹۸ درصد دوز اول، ۸۷ درصد دوز دوم و ۳۸ درصد دوز سوم را دریافت کردهاند، ما در دوزهای اول و دوم از وضعیت قابل قبولی برخوردار هستیم و بالاتر از میانگین کشوری قرار داریم، اما آمار در دوز سوم مناسب نیست و از میانگین کشوری پایینتر هستیم.
وی اظهار کرد: در میان غیرایرانیهای حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد که تعدادشان ۳۳ هزار نفر بوده، تاکنون ۳۰ درصد این افراد دوزهای اول و دوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
انتهای پیام