مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق اصفهان:

احتمال خاموشی در تابستان امسال مشخص نیست

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق اصفهان با اشاره به رشد ۳ درصدی مصرف برق نسبت به سال گذشته، گفت: هنوز خاموشی‌ها مشخص نیست، اما شرکت‌های توزیع شرایط مقابله با خاموشی‌ها را آماده کرده‌اند، البته تمام تلاش این است که خاموشی نداشته باشیم.

مرسل صالحی امروز (چهارشنبه، ۳۱ فروردین‌ماه) در جمع خبرنگاران با بیان اینکه پیک مصرف برق در سال گذشته ساعت ۱۳ روز ۲۲ تیرماه ۱۲۴۷ مگاوات بود، اظهار کرد: در حال حاضر مصرف برق نسبت به سال گذشته سه درصد رشد داشته و زمان افزایش مصرف برق در ماه رمضان به طور معمول در ساعت صبح شرعی بوده است.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۲۱۶ مگاوات از طریق شرکت توانیر به توزیع برق اصفهان برای مدیریت بار تعهد داده شد تا خاموشی نداشته باشیم، گفت: بخشی از دلایل خاموشی‌ها طی سال گذشته به دلیل تعمیرات نیروگاه‌ها و دیر وارد مدار شدن آنها برمی‌گردد، همچنین کاهش بارش‌ها و گرمای زودرس موجب خاموشی‌ها تا پایان مرداد سال گذشته شد.

به گزارش ایسنا، مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق اصفهان با بیان اینکه در طرح‌های پاسخگوی بار به شرکت توزیع برق اصفهان ۱۱۸ مگاوات و در موضوعات دیگر ۹۸ مگاوات تکلیف شده بود، گفت: همچنین ۱۹۹ مگاوات در بحث پاسخگویی بار تفاهم‌نامه و همکاری با ۷۵۰۰ مشترک همکار  در بخش‌های صنعت، کشاورزی، سی ان جی و ... منعقد کنیم که در مجموع ۱۷ میلیارد تومان پاداش به این مشترکین پرداخت شد.

وی با تأکید بر اینکه بیشتر خاموشی‌های سال گذشته به دلیل عملکرد رله‌های فرکانسی بود، گفت: شبکه توزیع برق کل کشور گسترده است و باید فرکانس آن حفظ شود و با توجه به اینکه میزان مصرف برق بالاتر از تولید آن است، موجب افت فرکانس شبکه و عملکرد رله‌های فرکانسی و خاموشی‌ها می‌شود.

صالحی ادامه داد: البته سال گذشته خاموشی‌های با برنامه نیز داشتیم و سعی شد مطابق برنامه اتفاق بیفتد و برنامه تدوین شده برای خاموشی‌ها برای کنترل شبکه است تا کل شبکه برق دچار فروپاشی نشود.

وی با بیان اینکه ۷۷ درصد مشترکین شرکت توزیع برق اصفهان خانگی هستند که ۳۵ درصد مصرف شبکه را به خود اختصاص داده‌اند، افزود: یک درصد مشترکین مربوط به بخش صنعت است که ‌۲۸ درصد مصرف شبکه را دارند.

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق اصفهان با بیان اینکه مصرف برق در ایام پیک به ۱۲۰۰ مگاوات می‌رسد، گفت: از اکنون برای سال ۱۴۰۱ برنامه‌های مدیریت بار را به تمام مناطق داده‌ایم و در مجموع ۱۲۰ مگاوات تعهد داده شده و تفاهم‌نامه‌ها امضا کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه در ایام پیک بخش‌های مختلف از جمله بیمارستان‌ها باید دیزل ژنراتورهای خود را برای کمک وارد مدار کنند، افزود: امسال در بخش دیزل برنامه‌ریزی ۳۰ مگاوات کرده‌ایم که پاداش آن حدود یک میلیارد تومان است، همچنین سوخت دیزل‌ها یارانه‌ای خواهد بود.

صالحی با برای کاهش مصرف برق اقدام به برگزاری جلسات با بخش صنعتی کرده‌ایم، اظهار کرد: اکنون منتظر مصوبه هیئت دولت هستیم و همچنین بعد از انعقاد قرارداد بین وزارت نیرو و صمت مشخص می‌شوند که کدام یک از صنایع در اولویت قطع برق و همکاری برای مدیریت بار در ساعات پیک هستند.

وی با اشاره به اینکه امسال با بخش‌های پر مصرف چه خانگی، چه تجاری، چه صنعتی و ... برخورد می‌کنیم، گفت: در صورت افزایش مصرف در ساعات پیک ابتدا به این مشترکین اخطار می‌دهیم که در صورت تکرار مصرف بالا با حکم دادستانی برق آنها قطع می‌شود همانند مغازه‌های لوستر فروشی و ... .

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق اصفهان در ادامه به عدم تعادل بین تولید و مصرف برق در کشور، تأکید کرد: باید به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر و نیروگاه‌های تولید پراکنده برای تولید برق برویم.

وی در پاسخ به سوال ایسنا که امسال خاموشی خواهیم داشت یا خیر؟ گفت: هنوز خاموشی‌ها مشخص نیست، اما شرکت‌های توزیع شرایط مقابله با خاموشی‌ها را آماده کرده‌اند، البته تمام تلاش این است که خاموشی نداشته باشیم.

صالحی با انتقاد بر اینکه متأسفانه مدیریت مصرف برق در بخش خانگی و برخی خانواده‌ها رعایت نمی‌شود و افراد با ساعات پیک آشنا نیستند، افزود: در بخش ادارات و بانک‌ها دستگاه‌های کنترل هوشمند گذاشتیم و ما از حکم دادستانی برای قطع برق ادارات استفاده می‌کنیم.

وی با بیان اینکه تیم‌های بازرسی انرژی در ادارات ایجاد شده است، تصریح کرد: متأسفانه هنوز فرهنگ مدیریت مصرف و کمبود انرژی در کشور نهادینه نشده است.

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق اصفهان در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی بر اینکه در طرح‌های زیباسازی شهری شاهد طرح‌ها و نورپردازی‌های بسیاری هستیم، توضیح داد: خوشبختانه شهرداری با شرکت توزیع برق در تعامل است، اما این موارد جای کار دارد و متأسفانه در تغییر برخی مدیریت‌ها نظرات بر روشنایی‌ها است تا مدیریت مصرف برق.

 وی با بیان اینکه طرح مدیریت بار از ۱۵ خرداد ماه در اصفهان اجرا می‌‍شود، گفت: از ساعت ۱۲ ظهر به بعد کشاورزانی که تجاوز از دیماند دارند، مشمول افزایش قیمت برق خواهند شد، اما در صورت همکاری با شرکت برق نه تنها قبض آنها رایگان می‌شود، بلکه پاداش هم دریافت خواهند کرد.

صالحی با اشاره به اینکه برای ادارات اصفهان برچسب انرژی تعریف کرده‌ایم، افزود: از ۴۸۰ مشترک اداری ما ۱۶۶ اداره برچسب انرژی دریافت نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه متاسفانه بیشتر بانک‌ها و برخی مناطق شهرداری از جمله شهرداری منطقه هفت اصفهان مدیریت مصرف برق را رعایت نمی‌کنند، افزود: در حال حاضر تمام ادارات اصفهان مجهز به سیستم IOT برای کنترل مصرف برق هستند، همچنین امسال طرح پایش مصرف برق را در ادارات و بانک‌ها اجرا می‌کنیم.

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق اصفهان افزود: بخش‌هایی که دیزل ژنراتور دارند در صورت عدم همکاری با شرکت توزیع برق در ساعات پیک برای ورود این دیزل‌ها، با حکم دادستانی با آنها برخورد می‌شود.

وی همچنین از کشف ۴۷۶۸ ماینر در اصفهان با مصرف ۵۴ گیگاوات بر ساعت خبر داد و به مشترکین خانگی گفت: مصرف خود را در حد الگو رعایت کنند و در صورت مصرف بالاتر از آن هزینه برق آنها افزایش می‌یابد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۳:۵۳
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401013119263
  • خبرنگار :