نوذر شفیعی در گفتوگو با ایسنا در ارتباط با انفجارهای اخیر در غرب کابل که منجر به کشته و مجروح شدن تعدادی از شهروندان افغانستانی از جمله دانش آموزان «هزاره ای» شده است، گفت: به نظرم امنیت در افغانستان در دوران حکومت طالبان جهت دار و هوشمند شده است و آن بخش از جامعه که باید امنیت داشته باشد، امنیت آن تأمین می شود که مربوط به امنیت یک گروه قومی و یک گروه سیاسی است و سایر قومیت ها و گروه های سیاسی فاقد امنیت هستند.
وی بی تفاوتی طالبان یا چراغ سبز طالبان و فعالیت داعش در افغانستان را سبب ساز این اتفاقات دانست و ادامه داد: اگر این روند ادامه پیدا کند ممکن است بخشی از جامعه افغانستان که احساس می کند نهادی که امنیت آن ها را تأمین کند وجود ندارد ،ممکن است برای تأمین امنیت خود سیاست «خودیاری» را در دستور کار قرار دهد یعنی اینکه هر گروهی در محیط ناامن افغانستان ناچار شود که خود تأمین امنیتش را بر عهده بگیرد.
این استاد دانشگاه افزود: اگر چنین اتفاقی بیفتد افغانستان به سمت جزایری از گروه های قومی، مذهبی و مسلح سمت و سو پیدا خواهد کرد که طالبان توان کنترل و مدیریت آن را نخواهد داشت.
نوذر شفیعی همچنین در بخشی دیگر از گفت وگوی خود با ایسنا تصریح کرد : متأسفانه اقدام علیه برخی از گروه های قومی که در اقلیت هستند به خصوص قومیت «هزاره» در چارچوب نسل کشی در افغانستان اتفاق می افتد.
وی ادامه داد: از گذشتههای دور در افغانستان سعی بر این بوده که قومیت هزاره از صحنه سیاسی و اجتماعی افغانستان حذف شود ، یعنی عملا نوعی تهدید «وجودی» علیه این گروه قومی وجود دارد و آنچه که امروز در افغانستان رخ می دهد، در ادامه این سیاست است و تنها ممکن است که ابزار و شرایط این کار متفاوت شده باشد.
شفیعی افزود: ضمن اینکه همزمانی این اتفاقات با تلاش هایی برای ایجاد تنش در روابط ایران و افغانستان که طی روزهای گذشته اتفاق افتاده است، مفهوم خاص خود را دارد و گویی مجموعه ای از عوامل دست اندرکار هستند که روابط تاریخی، دیرینه و حسنه مردم ایران و افغاستان را دچار مشکل کنند.
انتهای پیام