چین: تبعیض نژادی و خشونت مسائلی مداوم و نظام‌مند در آمریکاست/مساله فلسطین نباید به حاشیه برود

سخنگوی وزارت امور خارجه چین با ابراز نگرانی نسبت به وخیم شدن شرایط حقوق بشری در آمریکا، بار دیگر تکرار کرد که ایالات متحده در موقعیتی نیست که در مورد شرایط حقوق بشر در کشورهای دیگر اظهارنظر کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت وزارت امور خارجه چین، وانگ ونبین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در کنفراسی خبری درباره خشونت‌های اخیر در آمریکا و کشته شدن یک آمریکایی-آفریقایی دیگر به دست یک افسر پلیس سفیدپوست در میشیگان گفت: ما نسبت به وخیم شدن شرایط حقوق بشری در آمریکا بسیار نگران هستیم. حقایق و واقعیت‌های بسیاری وجود دارند که نشان می‌دهند تبعیض نژادی، جرائم مرتبط با سلاح و خشونت در اجرای قانون به صورت موارد منفرد و پراکنده وجود ندارند، بلکه مسائلی مداوم و نظام‌مند هستند.

وی افزود: به دنبال شنیده شدن ضجه‌های جورج فلوید که می‌گفت "نمی‌توانم نفس بکشم" در سال گذشته، صدها تن از اقلیت‌های قومی توسط نیروهای مجری قانون آمریکا به قتل رسیدند. ۹۳.۷ درصد از مسلمانان آمریکا گفته‌اند که اسلام‌هراسی سلامت روحی و روانی آنها را تحت تاثیر قرار داده است، ۸۱ درصد از آمریکایی-آسیایی‌ها می‌گویند خشونت علیه آنها افزایش یافته است و آمریکایی‌های اسپانیایی‌تبار که ۱۹ درصد از کل جمعیت آمریکا را تشکیل می‌دهند تنها مالک دو درصد از کل ثروت این کشور هستند. فرناند د وارنس، مخبر ویژه آژانس آوارگان سازمان ملل در مسائل اقلیت‌ها تاکید کرده که سیستم قانونی در آمریکا اساسا به نفع ثروتمندان و برای بخشش آنها و از طرف دیگر برای مجازات فقرا به ویژه اقلیت‌های رنگین‌پوست تعبیه شده است.

این سخنگو در ادامه گفت: آمریکا گرفتار شدیدترین خشونت‌های مرتبط با سلاح گرم شده است. آمریکا تنها کشور توسعه‌یافته است که در دو دهه گذشته هر ساله شاهد تیراندازی‌های گسترده بوده است. در سال ۲۰۲۰ میلادی ۴۵ هزار و ۲۲۲ تن بر اثر جراحت‌های ناشی از سلاح گرم در آمریکا کشته شدند که در مقایسه با سال ۲۰۱۰ میلادی ۴۳ درصد افزایش داشت. یکی از نظرسنجی‌های سال ۲۰۱۸ میلادی نیز نشان داد که ۷۵ درصد از جوانان آمریکایی تیراندازی‌های جمعی را یکی از منابع اصلی استرس می‌دانند. براساس نظرسنجی مرکز تحقیقات پیو در آوریل ۲۰۲۱، ۴۸ درصد از آمریکایی‌ها خشونت‌های مرتبط به سلاح را یکی از مشکلات بزرگ آمریکا می‌دانند که باید به آن رسیدگی شود. با این حال، دولت فدرال آمریکا طی ۲۵ سال گذشته نتوانسته یک قانون در ارتباط با کنترل سلاح تصویب کند.

وی تصریح کرد: گزارش شده که افراد رنگین‌پوست در حوزه‌های مختلف رفتار تبعیض‌آمیز پلیس را تجربه کرده‌اند. یک نظرسنجی مرتبط نیز نشان می‌دهد که تنها ۲۲ درصد از آمریکایی‌ها معتقدند که رفتار پلیس با همه آمریکایی‌ها یکسان و برابر است. آمریکا در حال تبدیل شدن به کشوری است که تحت تاثیر نقض نظام‌مند حقوق بشر قرار گرفته است. بنابراین در موقعیتی نیست که در مورد شرایط حقوق بشر در کشورهای دیگر اظهارات غیرمسئولانه مطرح کند. آنچه آمریکا باید انجام دهد این است که به طور کامل با مسائل جدی حقوق بشری خود مواجه شود و به طور جدی راه‌هایی برای ریشه‌کن کردن علل شرایط وخیم حقوق بشری خود بیابد.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین همچنین درباره فلسطین و اقدامات شنیع رژیم صهیونیستی در مسجدالاقصی گفت: چین با نگرانی و با دقت بسیار تشدید تنش‌ها میان فلسطین و اسرائیل را در قدس زیر نظر دارد. موضوع جایگاه قدس و مالکیت آن موضوع بسیار پیچیده و حساسی است. امیدواریم که طرفین درگیر طبق قطعنامه‌های شورای امنیت عمل کنند، مکان‌های مقدس در قدس را حفظ کنند و به آنها احترام بگذارند، آرامش خود را حفظ کنند و خویشتن‌داری پیشه کنند و از هر کاری که باعث وخیم‌تر شدن اوضاع و از کنترل خارج شدن آن می‌شود، اجتناب کنند.

وانگ ونبین افزود: تشدید تنش‌ها میان فلسطین و اسرائیل بار دیگر به ما یادآور شد که مساله فلسطین نباید به حاشیه رانده شود. جامعه بین‌الملل و به ویژه کشورهای بزرگ و مهم باید به اصل مساله فلسطین دقت کنند و براساس راه‌حل دو کشوری از سرگیری مذاکرات صلح بین فلسطین و اسرائیل را برای تحقق همزیستی مسالمت‌آمیز تسهیل کنند. چین نیز به ایفا کردن نقشی سازنده در این موضوع ادامه خواهد داد.

وی درباره میزبانی جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا از رهبران کشورهای آسه‌آن در تاریخ ۱۲ و ۱۳ مه سال جاری میلادی (۲۲ و ۲۳ اردیبهشت) در واشنگتن و تعهد دولت آمریکا به حفظ یک منطقه هند-اقیانوس آرام آزاد، امن، متصل و قدرتمند گفت: در حال حاضر منطقه هند-اقیانوس آرام از صلح، ثبات و توسعه کامل برخوردار است که باید از سوی همه طرف‌ها گرامی داشته شود. این منطقه سرزمینی با آینده‌ای درخشان و روشن برای همکاری و توسعه است و صفحه شطرنجی برای رقابت قدرت‌های بزرگ نیست. کشورهای آسه‌آن بازیکنان شطرنج هستند که به ارتقا توسعه و رفاه منطقه‌ای کمک خواهند کرد و مهره‌های شطرنج در یک رقابت ژئوپلتیکی محسوب نمی‌شوند.

این سخنگو تصریح کرد: امیدواریم آمریکا به درخواست مشترک کشورهای منطقه آسیا-اقیانوس آرام برای صلح، همکاری و نتایج برد-برد پاسخ دهد، به دنبال همکاری با منطقه شرق آسیا بر مبنای احترام به سیستم سیاسی، روش‌های توسعه، فرهنگ و ارزش‌های کشورهای آسیایی باشد و راه انجمن آسه‌آن را که بر مبنای رویکرد اجماع و فراگیر بودن است، دنبال کند.

وانگ ونبین درباره رویکرد چین نسبت به همکاری فضایی بین‌المللی گفت: ما آماده‌ایم تا همکاری و تبادلات بین‌المللی بیشتری با کشورهای دیگر در زمینه استفاده صلح‌امیز از فضا داشته باشیم. ما از ورود فضانوردان خارجی به ایستگاه فضایی چین و پیوستن به فضانوردان چینی برای برقراری مشارکت‌ها و همکاری‌های مثبت به منظور کشف جهان و ساختن جامعه‌ای با آینده‌ای مشترک برای بشر استقبال می‌کنیم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۲:۳۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401013018257
  • خبرنگار : 71477