خسرو فروغان دوشنبه ۲۹ فروردین در جلسه کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس که با حضور نمایندگان بخش دولتی و هنرمندان و فعالان اقتصادی در حوزه صنایع دستی استان برگزار شد، بیان کرد: دو حوزه گردشگری و صنایع دستی از مزیتهای اصلی اقتصادی فارس محسوب میشود اما متاسفانه تاکنون از این ظرفیت ها به خوبی استفاده نشده و ما در حوزه صادرات در این دو حوزه نتوانسته ایم ثروت آفرینی مطلوبی داشته باشیم.
او با تاکید بر اینکه باید فرصتها و داشتههای استان را شناسایی کرده و از آنها به خوبی استفاده کنیم، افزود: فارس در حوزه صادرات صنایع دستی حرف برای گفتن دارد و با تلاشهای هنرمندان و بازرگانان استان در سالهای گذشته کالاهای با اصالت فارس بازارهای بینالمللی خوبی را به دست آورده بودند که در شرایط فعلی این بخش نیازمند سیاستهای حمایتی برای حفظ و ماندگاری در بازارهای هدف است.
فروغان اظهار کرد: برخی از مشکلات در حوزه صادرات مانند برگشت ارز صادراتی ملی است اما برخی از مشکلات صادرات صنایع دستی ما از جمله مسایل گمرکی، تسهیل قوانین سلیقهای استانی است و می توان با رصد و شفاف سازی استانی شرایط برای صادرات این محصولات تسهیل شود.
او با اشاره به پیشنهاد هنرمندان و بازرگانان استان برای تشکیل کمیته تخصصی بازار بینالمللی صنایع دستی در اتاق بازرگانی فارس، اضافه کرد: بسیاری از هنرهای در حوزه صنایع دستی استان در حال منسوخ شدن است و باید زمینه تولید محصول باکیفیت، بازار فروش پایدار، افزایش درآمد و ارزآوری و فعال شدن این رشتهها در استان فراهم شود که از سوی بخش خصوصی دلسوز و فعال در این حوزه پیشنهاد تشکیل این کمیته تخصصی با هدف حمایت و هدفگذاری صادرات صنعتگران و هنرمندان صنایع دستی استان به این کمیسیون ارائه شد.
رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: باور داریم که در مسیر افزایش درآمد ارزی، باید صادرات صنایع دستی را افزایش دهیم که هنرمندان با کسب درآمد تشویق میشوند تا دیگران را نیز برای آموزش و ورود به حرفه صنایع دستی ترغیب کنند و ما در اتاق بازرگانی فارس با جدیت مشکلات حوزه صادرات صنایع دستی استان را پیگیری خواهیم کرد.
فروغان عنوان کرد: نکته قابل توجه برای فعالان بخش خصوصی در صادرات محصولات صنایع دستی، کیفیت و تولید محصول متناسب با بازار هدف است که این مهم زمینه اشتغالزایی و افزایش GDP را به همراه دارد.
در ادامه این جلسه مجید سلیمی، سرپرست معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی فارس نیز گفت: تنوع صنایع دستی در استان فارس مشخصه بارز این استان است و فارس را از سایر استانها متمایز میکند.
او افزود: هم اینک در استان فارس در حدود ۸۰ رشته صنایع دستی فعال است که این نشان و شهرت فارس و شیراز در حوزه صنایع دستی بین المللی است و هنرمندان فارس در این حوزه سرآمد داخل و خارج از کشور هستند.
سلیمی با اشاره به الزامات تقویت و حمایت صنایع دستی استان به ویژه در حوزه صادرات، اظهار کرد: باید تمام دستگاههای اجرایی در کنار هم باشند تا بازوی صنایع دستی فارس فعال شود؛ گسترش صنایع دستی در بخشهای خصوصی و خانگی در کشورهایی نظیر چین و هند بدون کمک دولت امکانپذیر نبوده است.
او ادامه داد: همچنین برگزاری نمایشگاههای بینالمللی فرصتهای اقتصادی مناسبی برای تقویت بعد اقتصادی و رونق صنایع دستی است که جای خالی نمایشگاهها در این حوزه با هدف تبادل اقتصادی در فارس کاملاً حس میشود.
سلیمی با اشاره به برنامههای معاونت صنایع دستی فارس در حمایت از این بخش بیان کرد: امسال اجرای سه طرح پژوهشی در حوزه صنایع دستی استان را در دستور کار داریم که نخستین طرح در خصوص بالا آوردن جایگاه برند شیراز است.
او اضافه کرد: طرح دوم اینست که در مناطق خشک و بیآب استان، یک رشته صنایع دستی به مردم آن مناطق آموزش داده شده و زمینه جایگزینی شغل کشاورزی فراهم شود.
سلیمی در خصوص سومین طرح نیز گفت: باتوجه به کمرنگ شدن هنر خاتم شیراز، مستندنگاری این هنر انجام خواهد شد که با اجرای این طرح بنا داریم کمک کنیم این هنر احیا و ماندگار باشد.
او با تاکید بر اینکه برنامه ریزی ها برای اجرای این طرح در استان انجام شده است، افزود: طراحی روز بازارهای دستبافتهای خانگی نیز یکی از برنامه های امسال ما در اداره کل میراث فرهنگی استان است که صنعتگران محصولات خود را برای فروش به این بازارها میآورند.
سلیمی بیان کرد: پیامد مثبت اجرای این برنامه، هویتبخشی به جمعیت عشایری و روستایی و هنرمندان این بخش است که با توجه به اینکه فرش و دست بافتهای فارس یکی از کالاهای اصلی صادراتی در حوزه صنایع دستی استان است امیدداریم زمینه جدیدی برای صادرات این محصول ایجاد شود.
رئیس اداره توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس هم گفت: در حوزه صادرات صنایع دستی خلا قانونی در مباحث وجود دارد که باید حل شود و این درحالی است که تشکیل کمیته تخصصی صادرات صنایع دستی یکی از نیازهای اصلی استان است
محمد دانش نیا، همچنین از اتحادیه طلا و جواهر خواست برای برطرف کردن ایرادات نمایشگاه تخصصی طلا و جواهر در فارس پیشنهادات خود را ارائه کند.
انتهای پیام