ورود غبار و ریزگردها چگونه کنترل می‌شود؟

معاون محیط‌زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست استان زنجان گفت: حفاظت از آب، خاک و منابع طبیعی باید در اولویت قرار گیرد.

سعید محمدی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به یکی از علت‌های اغلب ریزگردها و غبارهای داخلی، اظهار کرد: منابع آب سطحی از جمله دریاچه‌ها، رودخانه‌ها و تالاب‌ها زمانی که خشک می‌شوند، بستر آن‌ها ریزگردها و گرد و غبار را ایجاد می‌کند؛ برای کاهش این معضل باید حق‌آب‌های زیست‌محیطی رعایت و جنگل‌ها و منابع آب و خاک احیا شود.

وی تاکید کرد: همه ارگان‌ها و سازمان‌های مختلفی که مرتبط با آب و خاک و محیط‌زیست کشور هستند، باید حفاظت از آب، خاک و منابع زیستی را اولویت اول خود قرار دهند.

این مسئول با اشاره به راهکارهای اصلی و بلندمدت برای کاهش تشکیل طوفان‌های گرد و غبار، تصریح کرد: تثبیت بیولوژیک خاک در کانون‌های گرد و غبار از طریق کاشت درخچه‌های بومی مقاوم و مالچ‌پاشی از راهکارهای موثر در این زمینه هستند، در عملیات‌ مالچ‌پاشی می‌توان از مالچ بیولوژیک که پسماند چسبناک کارخانه‌های قند و شکر است و تبعات کمتری برای محیط‌زیست دارد، استفاده کرد.

محمدی افزود: همچنین بارش‌های موثر در نوار غربی کشور مانند زنجان، در کاهش نفوذ گرد و غبار بسیار تاثیرگذار است.

معاون محیط‌زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست استان زنجان با بیان اینکه عمده گرد و غباری که نوار غربی کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد از کانون‌های خارجی خصوصا کشورهایی مانند عراق به این ناحیه وارد می‌شوند، خاطرنشان کرد: ریزگردهای با منشا خارجی باید در سطوح ملی پیگیری شوند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۹ فروردین ۱۴۰۱ / ۰۸:۳۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1401012917018
  • خبرنگار : 50513