پیشنهاد ایران به عراق برای گسترش رفت‌وآمدهای زیارتی

رییس سازمان حج و زیارت در سفر به عراق و در دیدار با تولیت آستان حضرت علی (ع) در نجف، پیشنهادهایی را برای گسترش آمد و شد زیارتی ایران و عراق مطرح کرد.

به گزارش ایسنا، سفر سیدصادق حسینی در رأس هیأتی به عراق پس از برگزاری شورای عالی حج و ماموریت رییس جمهور برای بررسی راه‌های ارزان‌ کردن سفر عتبات عالیات عراق انجام شده است. سیدابراهیم رئیسی در شورای عالی حج از رییس سازمان حج و زیارت همچنین خواست در این سفر، بازگشایی مرز زمینی دو کشور را که از زمان همه‌گیری کرونا به روی زائران بسته شده است پیگیری کند. سازمان حج و زیارت بر این باور است که اعزام زمینی زائران تا ۵۰ درصد هزینه سفر زیارتی عراق را ارزان‌تر می‌کند. هزینه این سفر در نوروز از مرز ۱۳ میلیون تومان گذر کرده بود و اعتراض بسیاری از جمله مقامات حج و زیارت را برانگیخت. رییس سازمان حج و زیارت، بلیت هواپیما و نرخ هتل‌های عراق را اصلی‌ترین عامل این گرانی اعلام کرده بود.

سیدصادق حسینی در دیدار با عیسی خرسان ـ‌ رییس عتبه علوی در نجف ـ، تشکیل «اتحادیه اماکن متبرکه تشیع و امامان معصوم (ع)» را پیشنهاد کرد و گفت: با توجه به تشکیل چنین اتحادیه‌ای، می‌توان خط پروازی ایجاد کرد تا زائران ایرانی و عراقی و حتی کشورهای دیگر به نقاط بیشتری برای زیارت سفر کنند.

او با اشاره به جایگاه مذهبی عراق و همچنین روابط دیپلماسی دو کشور، تاکید کرد: این اتحادیه برای انسجام خدمت‌رسانی هرچه بهتر به زائران اهل بیت (ع) در جهان اسلام باید تشکیل شود.

رییس سازمان حج و زیارت بیان کرد: زائران کشورهای اسلامی می‌توانند عامل پیوند میان کشورهای اسلامی باشند؛ چرا که ما به‌ویژه در عراق اماکن متبرکه‌ای در نجف، کربلا، کاظمین و سامرا داریم و در ایران نیز در مشهد، شیراز و قم اماکن متبرکه  داریم. ضمن این‌که در سوریه نیز بارگاه منور حضرت زینب و حضرت رقیه (س) را داریم و در بقیع نیز قبور مطهر چهار تن از امامان شیعه را داریم که مورد توجه تمام عاشقان اهل بیت پیامبر (ص) قرار دارد و می‌تواند عامل قرابت و نزدیکی شیعیان باشد، بنابراین ضرورت تشکیل چنین اتحادیه‌ای بیش از گذشته احساس می‌شود.

حسینی افزود: با توجه به پیشنهاد تشکیل چنین اتحادیه‌ای می‌توان خط پروازی ایجاد کرد و زائرانی که به ایران سفر می‌کنند ضمن زیارت حرم امام هشتم در مشهد، به زیارت شاهچراغ در شیراز ‌ و حرم حضرت معصومه (ع) در قم مشرف شوند و بالطبع زائران ایرانی نیز به زیارت بارگاه منور ائمه معصومین (ع) در عراق مشرف شوند و سایر زائران نیز در دیگر کشورهای مدنظر از این فضای ایجادشده بهره‌مند شوند.

او گفت: چنین اتحادیه‌ای می‌تواند موجب توسعه فرهنگ اهل بیت (ع) و ایجاد نزدیکی بین مسلمانان و وحدت بیشتر در همه نقاط جهان اسلام شود.

رییس سازمان حج و زیارت افزود: این اتحادیه با محوریت ایران و عراق ایجاد شود و سازمان حج و زیارت و دست‌اندرکاران ذی‌ربط در کشورهای ایران و عراق نیز در این راستا تمام اهتمام و تلاش لازم را انجام دهند.

حسینی همچنین تدوین دائره‌المعارف بزرگ امیرالمومنین (ع) را برای شناخت شخصیت آن امام از جمله ضرورت‌های پژوهشی دانست و اظهار کرد: ضرورت دارد در راستای معرفی شخصیت جهان شمول آن حضرت، جایگاه علمی، تنگناهای تاریخی دوره امامت و گذشت‌هایی که ایشان برای تحقق امت واحده اسلامی کرده است، برای جهان اسلام تبیین شود.

عیسی خرسان ـ مسؤول عتبه علوی ـ نیز با استقبال از پیشنهادات رییس سازمان حج و زیارت، گفت: ما در راستای خدمت‌رسانی به زائران امیرالمومنین (ع) از هر گونه خدمت دریغ نخواهیم کرد و تمام تلاش خود را انجام می‌دهیم.

وی نیز روابط دو کشور را به واسطه فضای ایجاد شده زیارتی مناسب و مستحکم دانست و تاکید کرد: دو ملت یک وجه اشتراک مهم دارند که آن ولایت امیرالمومنین و عشق به اهل بیت (ع) است که موجب همدلی بیشتر شده است.

مسؤول عتبه علوی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای تاریخ‌نگاری زندگی حضرت علی (ع)، افزود: اقدامات مناسبی در این زمینه انجام می‌شود که بی‌شک از نظرات دوستان خود در کشور ایران نیز بهره‌مند خواهیم شد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۷ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۳:۰۰
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1401012715665
  • خبرنگار : 71021