حسین وحیدا در گفتوگو با ایسنا با اشاره به دوره سوم بازگشایی آب برای کشاورزان شرق اصفهان، اظهار کرد: کشاورزان شرق اصفهان بعد از نوبت دوم آبیاری برای اراضی گندم، نیاز به آبیاری دوباره کشت گندم خود بودند.
وی با اشاره به اینکه بهطورمعمول کشت گندم هر ۱۵ روز یکبار نیازمند آبیاری است، گفت: کشاورزان بعد از ۱۰ روز آبیاری، در این دوره بعد از ۲۲ روز دوباره آبیاری میکنند.
عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان استان اصفهان اضافه کرد: البته هنوز آب به کانالهای کشاورزان شرق اصفهان نرسیده و زایندهرود اکنون در محدوده فلاورجان است و تا بعدازظهر امروز آب به اصفهان میرسد.
وی افزود: این دوره سوم تقریباً مشابه دوره گذشته و حدود ۴۵ میلیون مترمکعب آب زایندهرود به مدت ده روز تا ۵ اردیبهشت ماه جریان خواهد داشت.
وحیدا تاکید کرد: به غیر از این دوره کشاورزان اصفهان دو دوره دیگر نیز نیازمند آب هستند.
وی درباره اینکه باز و بسته شدن آسیب بسیاری به محیطزیست وارد خواهد کرد، گفت: خواسته کشاورزان شرق اصفهان تداوم جریان آب حتی به میزان بسیار اندک بود تا علاوه بر صرفهجویی در مصرف آب، بهرهبرداری برای کشاورزان بهتر شود، اما متأسفانه با این خواسته کشاورزان موافقت نشد.
عضو هیئتمدیره نظام صنفی کشاورزان استان اصفهان گفت: در حال حاضر آب زایندهرود تحویل کشاورزان غرب اصفهان شده است و تقریباً مشابه شرق اصفهان و به مدت ۱۰ روز حقابه خود را برای آبیاری باغات و درختان تحویل گرفتهاند.
وی درباره شرایط کشت کشاورزان شرق اصفهان، توضیح داد: از یکسو کشت این دوره کشاورزان دیرهنگام انجام شد و از سوی دیگر بارشها در فروردینماه مناسب نبود و همچنین شرق اصفهان با باد زیادی همراه بود.
وحیدا ادامه داد: با توجه به نبود بارشها در فروردینماه برای به ثمر رساندن کشت دیرهنگام گندم، تنها رسیدن آب و کود مؤثر است.
گفتنی است، خروجی سد زایندهرود برای نوبت سوم کشت شرق اصفهان از بامداد ۲۶ فروردینماه افزایش یافته است.
انتهای پیام