به گزارش ایسنا، سرگئی ورشینین، معاون وزارت خارجه روسیه در گفتوگو با خبرگزاری اسپوتنیک گفت: در واقع، آمریکا که خود را به عنوان موتور دموکراسی و حقوق بشر معرفی میکند، حتی معیارهای رسمی برای عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل را ندارد.
او تاکید کرد که آمریکا تنها پنج مورد از ۱۲ کنوانسیون و پروتکل اختیاری بینالمللی حقوق بشر را تصویب کرده است. ورشینین گفت، بهرغم ادعای برابری جنسیتی، آمریکا هنوز عضو «کنوانسیون رفع هرگونه تبعیض علیه زنان» نشده است. ورشینین همچنین «میثاق بینالمللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی»، «پیماننامه حقوق کودک» و «کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت» را یادآور شد.
او گفت: واشنگتن تاکنون چند بار در ۲۰ سال گذشته نقش مهاجم را داشته و به اختیار خود در تمامی نقاط جهان ایجاد جنگ کرده است؟ آیا آمریکاییهای هرگز مسئولیت نقض حقوق بشر و قوانین انسانی بینالمللی در یوگسلاوی، عراق، لیبی و سوریه را پذیرفتهاند؟
ورشینین تلاشهای «کشوری با چنین سابقه حقوق بشری» را برای قضاوت در مورد اینکه چه کشورهایی صلاحیت ماندن در شورای حقوق بشر را دارند را «تئاتر ابزورد» نامید.
وی همچنین گفت، روسیه با پیشدستی در تعلیق عضویت خود در شورای حقوق بشر سازمان ملل، عضو ناظر این سازمان باقی مانده و به برنامهای مشابه «سناریوی لیبی» تن نداد.
مجمع عمومی سازمان ملل در هفتم آوریل قطعنامهای تصویب کرد که عضویت روسیه در شورای حقوق بشر این سازمان را به دلیل حمله به اوکراین به حالت تعلیق در میآورد. روسیه اما به محض تصویب این قطعنامه، عضویت خود در این شورا را به تعلیق در آورد تا عضو ناظر باقی بماند.
معاون وزارت خارجه روسیه در ادامه گفت، در سال ۲۰۱۱، شورای حقوق بشر عضویت لیبی را به تعلیق درآورده و تمامی قدرتهای این کشور، از جمله حق شرکت در روند تصمیمگیریها و رأیگیریها، صحبت درباره موارد دستور کار و آمادهسازی و توزیع بیانیه را از لیبی گرفت.
ورشینین گفت: اگر روسیه در هفتم آوریل به سناریوی لیبی تن میداد، به شکل مشابه در یک سال و نیمی که از عضویتش در این شورا باقی مانده بود از حقوق خود محروم میشد. در اینصورت، با ما مانند یک تماشاچی ساکت رفتار میشد و نه بیشتر. عدم حضور بالفعل روسیه در این شورا راه را برای کشورهای غربی هموار میکرد تا بیش از پیش حقوق بشر را بازیچه دست خود کرده و از آن به عنوان ابزاری برای اعمال فشار سیاسی و باجخواهی از «دولتهای نامطلوب» استفاده کنند. در این صورت، دیگر نیاز نبود ما راجع به جهانشمولی و موثر بودن عملکرد این شورا سخن بگوییم.
این دیپلمات با بیان اینکه این گزینه برای روسیه قابلقبول نبود، گفت: در نتیجه، ما پیشاپیش عضویت خود در شورای حقوق بشر را به حالت تعلیق درآوردیم، چراکه در قانون اساسی این شورا هیچ اقدامی علیه کشورها پس از تعلیق عضویتشان انجامپذیر نیست.
ورشینین همچنین بیان کرد که ممکن است کشورهای غربی عضویت برخی دیگر کشورها را نیز تعلیق کنند تا این شورا را به یک «باشگاه خصوصی دموکراسیهای واقعی» به زعم خود تبدیل کنند.
انتهای پیام