نماینده لنگرود در مجلس بیان کرد

اتلاف ۵۰ درصدی آب کشاورزی در کانال ها/ لزوم ایجاد منبع انرژی در محل برای تامین آب

نماینده لنگرود در مجلس، با بیان اینکه در حال حاضر سد سفیدرود کل استان را پوشش می دهد، گفت: امکان آبرسانی به تمام استان وجود ندارد و از سد سفیدرود تا شهرستان لنگرود به عنوان آخرین حوزه آبریز تقریبا ۱۵۰ کیلومتر کانال داریم.

پرویز محمدنژاد در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به مشکلات حوزه تامین آب زراعی در استان گیلان، اظهار کرد: اعتبارات لازم برای سدسازی در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ دیده شده است.

وی از تخصیص اعتبار ۲۰۰۰ میلیارد تومانی برای ایجاد سدهای پراکنده خبر داد و تصریح کرد: یکی از راهبردهای ما در حوزه تامین آب زراعی باید ایجاد منبع تامین آب در محل باشد.

نماینده شهرستان لنگرود در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در حال حاضر سد سفیدرود کل استان را پوشش می دهد، گفت: امکان آبرسانی به تمام استان وجود ندارد و از سد سفیدرود تا شهرستان لنگرود به عنوان آخرین حوزه آبریز تقریبا ۱۵۰ کیلومتر کانال داریم و لذا ۵۰ درصد آب در مسیر تلف می شود.

محمدنژاد، با اشاره به خارج شدن کانال ها از حالت استاندارد و محدود شدن تعمیر و نگهداری و اصلاح مدار آبرسانی، خاطرنشان کرد: باید منبع انرژی در محل ایجاد کنیم تا تلفات کاهش یابد و دسترسی کشاورز به آب تسهیل شود.

وی از تخصیص اعتبار ۱۵ میلیارد تومانی برای ایجاد سدهای دوگانه در شهرستان لنگرود خبر داد و گفت: همچنین حفر چاه های نیمه عمیق و ورود آب به داخل کانال از جمله اقداماتی است که می تواند دغدغه در حوزه آب کشاورزی را رفع کند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس، با اشاره به پیشرفت ۶۷ درصدی بندر گردشگری چمخاله، عنوان کرد: تاکنون ۷۴ میلیارد تومان برای این پروژه مهم هزینه شده و اتمام آن را پایان سال در دستور کار قرار دارد.

وی از نوغان به عنوان شناسنامه گیلان و شهرستان لنگرود یاد کرد و افزود: به سمت کشاورزی دانش بنیان می رویم و لذا در سال جاری کلیه نوغانداران را وارد چرخه تولید کردیم و بستر لازم برای تولید گسترده نوغان در گیلان فراهم شده و با تخصیص اعتبار ۱۲ میلیاردی علاوه بر احیای باغات رها شده توت، ظرفیت های جا مانده را به کار می گیریم.

محمدنژاد، با اشاره به اهمیت چای برای گیلان، یادآور شد: درآمد مردم به محصول چای وابسته است و لذا باید تولید برای چایکار به صرفه باشد؛ در این راستا بر قیمت گذاری متعادل تاکید داریم و طی سال گذشته شاهد رشد قیمت ۵۷ درصدی قیمت چای درجه یک و ۳۸ درصدی قیمت چای درجه دو بودیم.

وی با بیان اینکه تخصیص اعتبار خرید تضمینی چای از ۲۰۰ میلیارد تومان را طی سال جاری به ۳۰۰ میلیارد تومان رساندیم، ادامه داد: همچنین با تزریق اعتبار به صندوق حمایت از توسعه صنعت چای در حوزه به زراعی و تسهیلات و ماشین آلات به سمت چایکاری مدرن می رویم تا ارزش افزوده ایجاد کند.

نماینده لنگرود در مجلس، همچنین از تخصیص اعتبار ۱۰۵ میلیارد تومانی حوزه ساماندهی پسماند در استان گیلان طی سال گذشته خبر داد که سهم شهرستان لنگرود ۲۴ میلیارد تومان بود و گفت: امسال نیز در جریان سفر رئیس جمهوری ۲۵۰ میلیارد تومان به این حوزه تخصیص یافته است که باید منتظر جذب باشیم.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۷ فروردین ۱۴۰۱ / ۰۸:۲۹
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1401012715285
  • خبرنگار : 50040