به گزارش ایسنا، در دعای روز سیزدهم ماه مبارک رمضان آمده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
«اللَّهُمَّ طَهِّرْنِی فِیهِ مِنَ الدَّنَسِ وَالْأَقْذَارِ وَ صَبِّرْنِی فِیهِ عَلَی کَائِنَاتِ الْأَقْدَارِ وَوَفِّقْنِی فِیهِ لِلتُّقَی وَصُحْبَةِ الْأَبْرَارِ بِعَوْنِکَ یا قُرَّةَ عَینِ الْمَسَاکِین»
«ای خدا در این روز مرا از پلیدی و کثافات پاک ساز و بر حوادث خیر و شر قضا و قدر صبر و تحمل عطا کن و بر تقوی و پرهیزکاری و مصاحبت نیکوکاران موفق دار به یاری خودت ای مایه شادی و اطمینان خاطر مسکینان.»
حجتالاسلام والمسلمین مجید سینایی استاد حوزه در شرح کلمه «الْأَبْرَارِ» در این دعا میگوید: کلمه «بر» به معنی نیکی و «ابرار» به معنای نیکوکاران است، یعنی کسانی که نیکی و از دیگران دستگیری میکنند و مشکلات مردم راحل میکنند.
به گفته وی ابرار چه به معنای نیکوکاران و چه معنی تفسیری که در قرآن آمده است هردو بر اهمیت همنشینی با خوبان تاکید دارد.
این استاد حوزه خاطرنشان کرد: انسان بدون همنشین و همصحبت نمیتواند زندگی کند و بهتر است با مردم معاشرت و دوست داشته باشد زیرا انسان برای گذران زندگی به ارتباط با دیگران نیاز دارد.
حجتالاسلام والمسلمین سینایی تاکید کرد: باتوجه به نیاز انسان برای معاشرت نکته مهم این است که برای ارتباط با دیگران باید افراد خوبی را انتخاب کرد، انسان نباید منفعل باشد و باهرکسی ارتباط برقرار کند.
او افزود: برای مثال فرزندان ما در محیط اداره و دانشگاه نباید باهرکسی رفت و آمد داشته باشند بلکه باید فرد نیکوکار، بااخلاق و دستگیر از دیگران را انتخاب کنند.
این استاد حوزه یادآور شد: تجربه و علم روانشناسی این را ثابت کرده است که انسان بسیار اثرپذیر است، در روایات هم آمده است «انسان به دین رفیق خود است». یعنی انسان از دوستانخود تاثیر زیادی را میگیرد.
حجتالسلام والمسلمین سینایی تصریح کرد: در فرهنگ قدیم و ادبیات ما هم بوده که هرکسی را میخواهید بشناسید ببینید با چه کسی دوست است.
وی گفت: از خداوند متعال میخواهم ما را با افراد نمازخوان، نیکوکار و اهل دستگیری از دیگران، افرادی که دست و سفره پاک دارند و به مال مردم دست درازی نمیکنند، همنشین کند.
انتهای پیام