اسماعیل مکی زاده صبح امروز (۲۴ فروردین ماه) در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: یک فروند شناور گردشگری که طرح آن در قالب لنج سنبوک می باشد در یکی از کارگاههای شناور سازی لافت در جزیره قشم ساخته و به آب انداخته شده بود، پس از مراحل کنترل و بازرسی شناور و تایید آن و به منظور فعالیت در امر گردشگری در جام جهانی ۲۰۲۲ عازم کشور قطر شد.
وی هزینه تخمینی برای طراحی و ساخت این شناورکه تمام ایرانی بوده و سرمایه گذاری آن یک متقاضی قطری است به لحاظ اقتصادی با نمونه های مشابه ای که درکشورهای همسایه ساخته می شود برای سرمایه گذار بسیار مرقوم به صرفه دانست و عنوان کرد: از سوی دیگر ساخت این شناورها علاوه بر ایجاد اشتغال برای جوانان منطقه باعث ارز آوری برای کشورمان نیز خواهد شد.
معاون امور دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان با اشاره به مشخصات شناور یاد شده، ظرفیت حمل مسافر توسط این شناور تفریحی را ۱۰۰ نفر با ۵ اتاق مجزا در زیر عرشه و سرویس های جداگانه ذکر کرد و افزود: بدنه این شناور تفریحی تمام ایرانی از جنس بدنه فایبر گلاس با ۴۱ متر طول سرتاسری، ۱۰ متر عرض و فرم بدنه سنتی سمبوک است.
وی برخورداری از دو موتور ۶۵۰ اسب بخار مطابق با استانداردهای بین المللی مربوط به شناورهای تفریحی را از دیگر مشخصات فنی این شناور بر شمرد که در جزیره قشم ساخته شده است.
مکی زاده اضافه کرد: تمامی امور مربوط به طراحی، ساخت قالب، لایه گذاری و تکمیل آن به دست متخصصان و صنعتگران داخلی و تحت نظارت کارشناسان اداره بازرسی و ثبت شناورها و موسسه رده بندی داخلی زیر مجموعه معاونت دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان به انجام رسیده است.
وی توجه به تولید صنایع دریا محور بر مبنای توصیهها و دغدغه های مقام معظم رهبری در حوزه تولید را یکی از شاخصههای مهم پیشرفت این صنعت جهان شمول عنوان کرد و گفت: تولید سه فروند شناور مشابه دیگر نیز هم اکنون در جزیره قشم در حال اجرا است.
به گزارش ایسنا، بیش از ۶۰ کارگاه شناور سازی در نقاط مختلف جزیره قشم فعال بوده که در سالهای اخیر علرغم وجود تحریمهای گسترده مبادرت به ساخت انواع شناورها فلزی، آلومینیومی، فایبر گلاس و چوبی در استان هرمزگان به عنوان اصلی ترین کانون تولید شناورهای دریایی داشته اند.
انتهای پیام