مسئول پیش‌آگاهی و کنترل آفات جهادکشاورزی استان زنجان:

سم‌پاشی اصولی مزراع گندم و جو مقاومت سن گندم را کاهش می‌دهد

مسئول پیش‌آگاهی و کنترل آفات جهادکشاورزی استان زنجان گفت: از آنجایی که زراعت غالب در منطقه گندم و جو است، به همین دلیل پایش و پیشگیری از این آفت جزو برنامه‌های امنیت غذایی جهادکشاورزی استان است.

فرید مرتضوی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه ۹۰ درصد گندم استان زنجان به صورت دیم کشت می‌شود، اظهار کرد: هر ساله حدود ۲۸۰ هزار هکتار گندم دیم و ۱۸۰ هزار هکتار گندم آبی زیر کشت می‌رود.

وی با اشاره به اینکه کار مبارزه با سن مادر و پوره آن از اوایل فروردین‌ماه شروع شده است، ادامه داد: سیاست سازمان مبارزه با این آفت کلیدی گندم، اولویت دادن مبارزه به سن مادر است تا قبل از آنکه این آفت بتواند هرگونه خسارت کیفی به گندم وارد کند، نابود شود.

مسئول پیش‌آگاهی و کنترل آفات جهادکشاورزی استان زنجان افزود: زمان اصولی مبارزه با پوره‌ها وقتی است که اکثریت نسبی جمعیت پوره‌های سن غلات در مزرعه در مرحله سن ۲ پورگی باشند که قابل دسترس‌ترین روش ممکن سمپاشی به خصوص با سم دلتامترین است.

این مسئول با بیان اینکه سن گندم تبدیل به یک آفت همگانی شده است، افزود: غلات آفت‌زده اگر چه بیش از حد نرمال باشد، در مراکز خرید بازگردانده می‌شوند.

وی با توجه به اینکه آفت دچار مقاومت اکتسابی شده و این مسئله نیز به علت سمپاشی غیراصولی است، تشریح کرد: سن گندم آفت هوشمند و تا حدودی غیرقابل نابودی است، البته روش‌هایی برای مبارزه و پیشگیری وجود دارد، از جمله روش کنترل بیولوژیک مثل استفاده از آفت‌ها، خود پارازیت و پارازیتیسم، بهره‌مندی از ارقام اصلاح شده و سایر سموم مثل سم فنیتروتیون و فنتیون تا حدودی این مشکل را برطرف می‌کنند.

مرتضوی با اشاره به اینکه هر ساله بیماری و آفت غالب هر منطقه تغییر می‌کند، خاطرنشان کرد: آفت کرم‌ سیب، سرخرطومی در لوبیا همچنین گنه و شته در زردآلو جزو آفات زیان‌آور است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۴ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۰:۱۷
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1401012413751
  • خبرنگار : 50295