حضرت خدیجه کبری(س) الگوی وفاداری و فداکاری

زندگی حضرت خدیجه کبری(س) از زمان خواستگاری ایشان از رسول اکرم(ص) و سپس تقدیم تمام اعتبار و ثروت خود به پیامبر(ص) برای تبلیغ و ترویج دین تا حمایت ایشان از همسرشان آن هم در شرایطی که همه در مقابل پیامبر اکرم(ص) بودند، الگوی کاملی از وفاداری و فداکاری را به عنوان درس زندگی به ما نشان می‌دهد.

حجت‌الاسلام محمد پیکری -استاد حوزه و دانشگاه- در گفت‌وگو با ایسنا به بهانه وفات حضرت خدیجه کبری(س) به بیان ویژگی‌های شخصیتی این بانو پرداخت و گفت: حضرت خدیجه کبری(س) نه فقط نخستین زن مسلمان براساس نقل مذاهب اسلام بودند بلکه ایشان الگوی مردان و زنان به وفاداری به رسول خدا(ص) هستند.

وی ادامه داد: پیش قدمی در برابر حقانیت رسول خدا(ص) یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این بانوی بزرگ است. وقتی فطرت حضرت خدیجه کبری(س) اقتضا کرد که از محمد امین خواستگاری کند و به او پیشنهاد همسری بدهد نقطه آغاز عروج ایشان در مقابل نور رسول اکرم(ص) بود.

این استاد حوزه خاطرنشان کرد: این الگو باید مورد استفاده قرار گیرد، به این معنا که در یک جامعه اگر در اطراف ما جوان مومن، کارآمد، امانت‌دار و خودساخته‌ای بود نباید براساس سنت‌ها خواستگاری را منحصرا در مردان از زنان قرار دهیم و هیج اشکالی ندارد یک خانوم مومن و معتقد به خدا به یک مرد مومن و صلاحیت‌دار پیشنهاد ازدواج بدهد و این الگو را حضرت خدیجه پیش رو ما گذاشت.

حجت‌الاسلام پیکری تصریح کرد: البته خواستگاری ایشان از رسول خدا(ص) با حفظ شئونات و عزت این بانو انجام شد. رسول خدا انسانی بود که توسط خداوند برای رسالت برگزیده شد. بنابراین حضرت خدیجه(س) قطب نمای درستی داشت.

وی افزود: تبعیت زوجین موضوع دیگری است که در زندگی رسول خدا(ص) و حضرت خدیجه(س) شاهد هستیم. اگر همسر انسان طرف حق بود انسان موظف است طرف او باشد. وقتی همسر شما پیامبر خدا شد و در معنویات رشد کرد قطعا همسر ایشان باید اولین کسی باشد که به او ایمان می‌آورد. این الگو را هم حضرت خدیجه کبری(س) جلوی پا ما گذاشتند.

این استاد اخلاق با اشاره به موضوع فداکاری به عنوان ویژگی دیگر حضرت خدیجه(س) خاطرنشان کرد: خدای متعال در آفرینش‌های مرد و زن تفاوت‌های حکیمانه‌ای قرار داده است، زنان نسبت به مردان پایبندتر و وفادارتر هستند و حضرت خدیجه(س) هم وفاداری را به حدی رساند که تمام داشته‌های خود را اعم از ثروت، اعتبار و جان در اختیار پیامبر(ص) قرار داد تا حدی که رسول خدا(ص) در رثای فقدان ایشان فرمودند «خدیجه همه چیز خود را فدای اسلام کرد»، نباید فراموش کنیم که حمایت‌های این بانو زمانی بود که همه در مقابل رسول خدا(ص) ایستاده بودند.

پیکری اضافه کرد: بنابراین وفاداری زنان الگویی است که حضرت خدیجه(س) کاملا آن را نشان دادند و البته مردان هم باید قدرشناسی را از رسول اکرم(ص) یاد بگیرند و ببینند ایشان چگونه از همسر خود قدردانی می‌کرد. رسول خدا(ص) همیشه به نیکویی از حضرت خدیجه کبری(س) یاد می‌کردند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۴:۳۰
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1401012313273
  • خبرنگار : 71461