جلال زهرایی در گفتوگو با ایسنا در خصوص سنت زورخانهگردی که در شبهای ماه رمضان برگزار میشود، اظهار کرد: آئین زورخانهگردی ماه مبارک رمضان یکی از سنتهای دیرین ورزش زورخانهای و پهلوانی بوده است که بیشتر جنبه صله رحم در ماه مبارک رمضان دارد، به این صورت که زمانی افرادی برای بازدید به زورخانهای میروند، بعد از آن همگی افراد همراه یکدیگر به زورخانه بعدی خواهند رفت و این روند ادامه پیدا میکند.
وی افزود: این برنامه هرساله از سوی هیئت ورزش زورخانهای و کشتی پهلوانی انجام میشده که امسال نیز براساس تقویمی که تهیه کردهایم، در آن علاوه بر زورخانههای شهر اصفهان، زورخانههای مهم و تاریخی شهرستانهای استان را نیز در نظر گرفتیم تا علاوه بر سنت زورخانهگردی، شاهد برگزاری آئینهای دیگری که خاص شهرستانها در این زورخانهها است، باشیم.
وی ادامه داد: از ۱۴ فروردین ماه و همزمان با شروع ماه مبارک رمضان، در حال انجام آئین زورخانهگردی شدهایم و تاکنون ادامه دارد. علاوه بر زورخانههای اصفهان چند زورخانه در شهرستانها را نیز بازدید کردیم. این برنامه تا پایان ماه مبارک ادامه خواهد داشت و تنها در شبهای قدر این برنامه تعطیل میشود.
رئیس هیئت ورزش زورخانهای و کشتی پهلوانی استان اصفهان در مورد تعداد زورخانههای اصفهان گفت: چیزی حدود ۱۳۲ زورخانه فعال در استان اصفهان وجود دارد که از این تعداد، حدود ۲۵ زورخانه در اصفهان است. تعداد زورخانههای بسیار قدیمی در اصفهان کم است و بیشترآنها یا بازسازی شده و یا تعطیل شدهاند که در نظر داریم بتوانیم آنها را به نحو شایستهای فعال کنیم.
وی خاطرنشان کرد: آئین زورخانهگردی امسال را با زورخانه «آهن» به دلیل قدمت و پیشکسوتی مرحوم حاج عباس پهلوان و روزخانه «سینا» شروع کردیم.
زهرایی در مورد آئین گلریزان یکی دیگر از سنتهای قدیمی در فرهنگ ایرانیان، گفت: آئین گلریزان یکی از سنتهای بسیار خوب و قدیمی ایرانیان در زورخانهها و با هدف کمک به نیازمندان و مستمندان است که در نظر داریم این آئین را نیز با اطلاع رسانی به موقع و با حضور خیران و علاقمندان ورزش انجام دهیم.
انتهای پیام