حسن عنایتیکلیجی با بیان اینکه یکی از میوههایی که در کمتر از نیم قرن گذشته پرورش تجاری و اقتصادی آن در منطقه متداول شده و به عنوان میوه نوبری نام برده می شود، توت فرنگی است گفت: از دیرباز گونهها و نژادهای خودرو و وحشی توت فرنگی در نواحی جنگلی استان وجود داشته و با نامهای محلی شناخته میشود.
عنایتی «کاماراسو»، «سلوا» و «پاجرو» را از ارقام اصلاح شده تجاری و اقتصادی توت فرنگی معرفی کرد و با بیان اینکه این ارقام مناسب تولید هستند گفت: توت فرنگی در مازندران در فضای آزاد و گلخانه ای کشت و از اوایل سال تا اواسط تیرماه برداشت میشود.
وی مازندران را یکی از قطبهای مهم توت فرنگی و دومین تولیدکننده این محصول در کشور برشمرد و خاطرنشان کرد: میوه نوبری توت فرنگی به لحاظ ارزشمندی و مرغوبیت از جایگاه ویژهای برخوردار است و استان مازندران جایگاه دوم تولید این محصول را در کشور از آن خود کرده است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به سطح زیرکشت ۱۵۰۰ هکتاری توت فرنگی و تولید ۱۶ هزار تن از این محصول در استان تاکید کرد: بابلسر، سیمرغ، قائمشهر، جویبار، ساری، بابل، نکا، بهشهر، سوادکوه، آمل و محمودآباد از مهمترین شهرستانهایی هستند که کشت توت فرنگی در آن ها انجام میشود.
عنایتی با بیان اینکه ۴ هزار نفر در مازندران به پرورش توت فرنگی مشغول هستند خاطرنشان کرد: بهکارگیری واریتههای اصلاح شده و تجاری به جای ارقام محلی، تغییر شیوه کشت از حالت سنتی به کشت مدرن، برگزاری کارگاههای تخصصی توت فرنگی برای ارتقاء دانش فنی بهرهبرداران، بستهبندی و درجهبندی توت فرنگی برای فراهم کردن صادرات آن به سایر استانها از جمله عواملی است که باعث افزایش میزان تولید محصول و رقابت پذیری محصول میشود.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران ارزش اقتصادی کل توت فرنگی تولیدی در استان مازندران را ۱۶۰ میلیارد تومان اعلام و اظهار کرد: توسعه ارقام تجاری و اصلاح شده، نصب و راهاندازی پرکولینگ، توسعه مکانیزاسیون و تولید محصول سالم و ارگانیک از برنامههای در دست اقدام جهاد کشاورزی استان در راستای تولید این محصول است.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه توت فرنگی مصرف تازه خوری دارد به همین دلیل تولید محصول ارگانیک اهمیت زیادی دارد و باید از مصرف سموم نباتی در مزارع توت فرنگی جلوگیری کرد و برای افزایش کیفیت محصول از کودهای آلی و بیولوژیک استفاده کرد.
انتهای پیام