به گزارش ایسنا، به تازگی دستورالعمل جدید سفر به عراق به شرکتهای گردشگری و هواپیمایی ایران ابلاغ شده است که بر این اساس، مسافران ورودی به این کشور به ارائه گواهی معتبر واکسیناسیون کووید و یا آزمایش منفی PCR ملزم شدهاند. همچنین اعلام شده که عراق واکسنهای فایزر/ مدرنا/ آسترازنکا/ جانسون/ سینوفارم/ سینوواک را برای سفر به این کشور مورد تایید قرار داده است. با این حال، حجتالاسلام والمسلمین صحبتالله رحمانی ـ معاون امور عتبات عالیات سازمان حج و زیارت ـ با "شایعه" خواندن این دستورالعمل، گفت که داشتن کارت واکسیناسیون مورد تایید وزارت بهداشت و جواب منفی آزمایش PCR از قبل وجود داشته است.
روابط عمومی سازمان حج و زیارت به نقل از رحمانی تاکید کرد: این اخبار مطرحشده موضوع جدیدی نیست، بلکه همان دستورالعملهای گذشته را تکرار میکند، دریافت جواب منفی آزمایش PCR در محدود ۷۲ ساعت قبل از اعزام یا تزریق دو دُز واکسن مورد تایید وزارت بهداشت برای سفر به این کشور و در اختیار داشتن کارت مربوط به واکسیناسیون الزامی است.
او همچنین اظهار کرد: رعایت تمامی دستورالعملهای بهداشتی از سوی کاروانهای سازمان حج و زیارت الزامی است و سلامت، عزت، کرامت و امنیت زائران برای ما جزو الزامات محسوب میشود.
معاون امور عتبات عالیات سازمان حج و زیارت در این واکنش، درباره نوع واکسن مورد تایید برای سفر به عتبات عالیات عراق اظهارنظری نداشته است. پیشتر، مسؤولان سازمان حج و زیارت که مسؤولیت اعزام زائران ایرانی به عتبات عالیات عراق را دارند، گفته بودند: بر اساس توافقی که با طرف عراقی شده است همه واکسنها از جمله واکسن «برکت» برای ورود به عراق مورد قبول است، اما باید کارت واکسیناسیون برای زائر صادر شده باشد. کارت واکسن کرونا با مُهر و امضای هیات پزشکی و هلال احمر به عنوان یک کارت معتبر برای طرف عراقی ارسال و معرفی شده است و تمام زائران که سامانه وزارت بهداشت تزریق دو دز واکسن آنها را تایید کرده است، کارت واکسن را دریافت میکنند و این کارت برای طرف عراقی معتبر است.
انتهای پیام